Lambat lagi ke..?

6:00:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


"Mana sally ni tak balik-balik..? Penat dah tunggu..." - Jung Yong Hwa
hehehe...ada ke yang tunggu sally balik kelas...? fuhhh..kelas sally full la...sampai la pukul 7pm karang...so, sampai rumah pun around pukul 8pm atau 9pm depends kepada tren masa tu laa...hehehe...waahhh...banyak entry auto publish sally siapkan untuk hari ni..incase la kalau ada yang rindu sally...sally cakap kalau ada laa...macam kak +Lieya Von Jay tu mmg dia rindu punya..hahaha...ok, malu...masuk bakul angkat sendiri....

okay, just nak tepek gambar Yong Hwa je...mana tau kot ade yang dah terminat kat dia kan...? ^_^

AUTO PUBLISH (Counting time to get back to home! fuhh)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | Poll : Who is the most favorite pair of JungShin and friends?

5:00:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

ingat lagi entry --> Happy Birthday Lee Jung Shin!
macam biasa la...bila ada birthday ahli CNBLUE, BOICE *BOICE - CNBLUE official fan club name in the whole world seluruh dunia akan adakan some activity untuk merapatkan ukhuwah antara Boice kat seluruh negara...macam-macam aktiviti...ada yang prepare hadiah untuk the boys, ada yang akan hantar hadiah...mmg best laa...so, untuk Happy Virus kitorang, Lee Jung Shin... @cnbshin adakan poll untuk kitorang vote...
We celebrated CNBLUE maknae’s *maknae - the youngest birthday a week ago, where the hash tag #Happy23JungShin trended worldwide a few times, and stayed first on the list in many countries! Great job BOICE! :)
Here is the poll result of a little activity by CNBShin, JungShin’s international fan base. After a month of voting, we finally got the surprising results! Between Yonghwa, Jonghyun, Minhyuk, stuffed toys, pets, and fans, BOICE decided which friend our birthday boy goes along best.

“Jungshin and Boice” – 1.97%

148696282Running last contender for the title, Jungshin’s friend, is us, Boice. I personally think Jungshin’s interaction with fans is adorable with all his shyness, but I guess to most of you, his fanservice is just plain awkward! Which isn’t a bad thing; at least he’s not rude to us. But random comments during concerts, while it can be unbelievably funny, isn’t something many fangirls would scream for.

“Jungshin and Minhyuk” – 2.08%

tumblrlf0g931dnp1qeur4tWho would have thought this pairing would rank 5th?! This maknae *maknae - the youngest pair has been a longtime favorite, it’s surprising to see they ranked low! Where are the Minshin shippers? The two maknaes have always been close buddies, from being English classmates (albeit for a short time) to roommates. They’re close enough to feel comfortable in silence, and definitely close enough to do aegyo together and fake-kisses.

“Jungshin and stuffed toys” – 2.14%

20130123 JS & Brown w JHThis odd pair, together with the last two pairings, got almost equal votes, differing only by one or two votes. Still, it’s funny to have stuffed toys beat Minhyuk as Jungshin’s friend! I’m not one to judge – Jungshin abusing his poor stuffed friends is too precious for words!

“Jungshin and pets” – 2.42%

“Jonghyun and kids” has always been a hot topic. “Jungshin and pets” is a different story. While Jonghyun gazes longingly at adorable toddlers, Jungshin stares curiously at animals. For such a big man, who would have thought he approaches them with so much caution and interest? See for yourself:

“Jungshin and Jonghyun” – 7.15%

Jerry abuses TomWhen we started this activity, the Tom-and-Jerry couple got the most number of votes.  To be expected, judging from the number of Tumblr posts about them. Jonghyun may be a hyung, but Jungshin doesn’t hold back when it comes to bullying each other. Makes you wonder – is this how they show affection to each other? The two definitely make up an interesting pair of brothers.

“Jungshin and Yonghwa” – 84.24%

tumblr_lyarvg2C7z1qdnekkThis pairing ate 84% of all the votes! I’ve always thought no OTP beats out Jonghwa pairing but evidently, Yongshin seems to be gaining popularity. I almost asked why the sudden interest, but my questions were answered when I found so many bromance moments between Yonghwa and Jungshin lately. It’s almost as if they’re proving us that they’re made for each other. 
With the winner being YongShin *YongShin referring to Yong Hwa and Jung Shin, that concluded CNBShin’s Jungshin and Friends birthday project this year! If you missed their birthday project conclusion where gifts for JungShin were showcased, check out CNBShin’s post here.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Drama Addiction.

3:00:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Sally...Sally....asyik la dengan Korea dia tak sudah...hehehe...actually kan addiction ni start daripada mama...sebab mama la yang suka beli DVD drama Korea...diulangi ya...mama yang beli...bukan Sally...



Drama pertama yang mama beli...VCD "Sassy Girl, Chun Hyang"...tapi lepas-lepas tu mama dah pandai sikit...dia akan beli DVD...sebab harga DVD kan lagi murah....secara purata ada nak dekat 200++ drama dalam bentuk DVD kat rumah ni...ni antara sebahagian je...sebab malas nak capture banyak-banyak...tapi yang ni DVD9...DVD9 ni dialih subtitle dia kat Taiwan...bukan direct dari Korea, bhs baik dia cetak rompak versi baik punya...subtitle dalam English sahaja..takde dalam bahasa melayu...tapi lagi senang faham english dari melayu...sbb bila translate melayu macam pelik...hihi...

Mana nak borong DVD camni...? kena g Petaling Street laaa...kat situ ada satu kedai yang jual DVD, comic and macam-macam lagi dari Jepun, Korea terutamanya...hehehe...harga..? sumpah tak mahal...satu DVD drama around RM40-RM60...kalau jadi member lagi murah..ada 20%-30% diskaun...tapi kalau nak free, tengok jela online...hehehehe....

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

PJ .

1:30:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

PJ..? Petaling Jaya..? Pendidikan Jasmani..? hahaha...okay...PJ kat sini stand for Pak Janggut...ohhmaaiii...sape pulak la Pak Janggut ni..? kenapa..? Sally broke up dengan Yong Hwa terus cari Pak Janggut pulak..? eh, kalau boleh pilih PJ dengan Yong Hwa...sally pilih PJ kot...tak caye..?


Jangan tipu la kalau korang pilih Yong Hwa instead of this cotton ball, PJ...sure punya korang pilih PJ kan..? sebab Sally je yang boleh pilih Yong Hwa...hahahaha...boleh gitu...?


Kenapa PJ..? sebab...sebab...cuba tengok betul-betul bulu dia....nampak macam ada janggut kan..? hehehe...sebab tu sally panggil dia PJ...tp kakak sally panggil dia "Keith"...mama pulak panggil dia "Bulu"...punya banyak ye nama dia..? hahaha...

AUTO PUBLISH

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tidbits | Pepero

10:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Korea No. 1 Brand..nak jugak ade Korea kat situ..hahahaha :)
Sape pernah makan...? hehehe...benda ni one of sally punya favorite tidbits..kalau yang version Malaysia punya yang femes yang jenama Rocky tu laa...cuma bezanya dia dgn Pepero ni sebab Pepero ada kacang...kalau yang Rocky tu kan takde...just dia salut dengan coklat je kan...?

Kalau korang suka makan ape..? ^_^

AUTO PUBLISH (Sally tgh lapar dalam kelas~)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rindu rinduan jadi kenang kenangan, Insan ku sayang kini dimilik orang...ewaahhh~

9:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

perghhh...cuba la tajuk entry tu jangan makin lama makin buat orang takut nak datang blog kome sally...hehehe....biasala...mood kelaut la ni...saje nak bagi tau...tuan blog tengah pergi kelas time ni...dah tua baru nak belajar kan..hehehe...for the whole day kelas hari ni...until 7pm...so, sesi blogwalking takkan ada la ye kakak-kakak, adik-adik sekalian....but you still can visit me..with pleasure...serius sally tak kisah....hehehe.....


ohh..tajuk entry sangat la tidak berkaitan kan..? biasa laa...ni namanya budak otak serabut...dalam otak fikir lain, tapi tangan taip lain..konon nak sembunyi perasaan la tu...huh! hehehe...takdelaa...tu tajuk nak tarik perhatian...kot-kot la ada yang ingat sally menyombong pulak hari ahad ni kan...orang lain hari ahad la dok blogwalking, yang kita menyombong kan...tak tak...sally ada kat U ni...ada kelas...okay..? jangan takut...Isnin baru sally blogwalking ye...korang update entry banyak-banyak...nanti sally poie baca...deal..?

ni entry AUTO PUBLISH...

Nah! coklat ni makan ramai-ramai ek..jangan nakal-nakal.. ^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!