Bride to Be #1

11:30:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

hah! excited la tu...? tetiba pulak sally jadi bride-to-be..? lalalala...belum..belum...tgh setia menunggu Yong Hwa masuk meminang...hahaha...actually sally tgh bantu kakak sally yang akan bertunang bulan November ni...majlis 3 in 1...macam kopi pulak dah..hahaha...majlis bertunang, majlis sempena menyambut dia bekerja selama setahun...and majlis hari jadi sally...hahahah...nak jugak kan..? ehem..ehem...save the date ye...16th November... :P

Biasa la kalau dah nama pun "adik"...selalu akan jadi mangsa menolong...macam wedding abang sally dulu pun sama..hahaha...sekarang ni kena prepare untuk majlis tunang dia jugak...actually kakak sally tak nak buat majlis tapi sebab dah berjodoh dengan orang Kelantan, orang jauh kan...so, kena jugak la buat sebab nak kenal-kenal dengan family dorang..huhuhu....dulu kan, kakak sally dengan bangga nya cakap dia takkan suka kat orang kelantan...sekali...? cinta mati dah...hah! ambik! tapi dah jodoh kan..?

Alkisahnya sebab bakal tunang dia keja ikut kapal..selalu je offshore...surveyor la katakan...so, kakak sally terpaksa la prepare untuk 2 pihak punya sekali...sebab takkan nak suruh bawa hantaran dari kelantan...kang habis rosak dalam perjalanan pulak...so, solution dia..kena la prepare untuk 2 pihak...and sally terpaksa la prepare untuk kakak sally punya sebab dia nak kena settle yang sebelah lelaki punya...adoi! asyik buat hantaran orang je..sendiri punya bila ada peluang ni..? ^_^


So, hari ni sally settle kan bahagian door-gift dia dulu...kitorang tempah chocolate bar je...tapi ade design laaa...reben tu kalau nak suruh orang tu letak..satu coklat dah RM0.20...cuba kali dengan 100 pcs..? rugi rugi...so, buat jela...bukan susah pun.... habis jugak la 4 episode "Boys over Flower" tadi masa buat reben ni..hehehe...



setelah dipilih-pilih...lastly sally cakap dengan akak, pilih yang design atas sekali tu...sebab yang bawah ni nampak agak serabut sikit...hehehe....better yang atas sbb nampak simple and color dia pun nampak soft je..kan...?? so, starting this week dah kena struggle prepare hantaran dia....nasib baik la kakak ada sorang je..kalau ada 3-4 orang...? hehehe... :)

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | The Inheritors: Official stills Minhyuk as Yoon Chan Young

1:09:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

CNBLUE lagi dan lagi..hahaha...kesiannya korang...asal masuk sini je kena kenal dgn CNBLUE...boring ek..? yela..kali ni sally tak cerita pasal Yong Hwa...sally cerita pasal Kang Min Hyuk je..okay..? dia ni drummer untuk CNBLUE tapi sekarang dia pun ikut macam Yong Hwa jugak..tgh berlakon...drama terbaru dia yang tgh shoot dekat LA sekarang ni..."The Inheritors" ada jugak yang panggil "Heirs"...aritu ada ura-ura yang cakap dia takkan berlakon sebagai watak utama tapi buat masa ni official still dia lagi...Min Hyuk ni comel...tak caye..?

comel kan..? hah! ni Kang Min Hyuk...drummer kumpulan CNBLUE...dorang ni semuanya berlakon termasuk la Jung Shin & Jong Hyun...semua dorong bolot..berlakon pun ya..menyanyi pun ye...padan la kaya cepat...hahaha...even Min Hyuk comel, tapi Jung Yong Hwa tetap dalam hati...hahahaha....

AUTO PUBLISH

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sabtu oii...

7:42:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Dengan penuh semangatnya pukul 4 pagi lagi dah bangun...nak buat Tahajjud, awak tgh cuti...aiseh...kenapa bangun awal..? bukan sebab excited nak kena kerja hari sabtu ye...sebab demam selsema datang blk...acchhoooo...adoiii...kenapa la kena datang masa-masa camni..? tak pasal-pasal hari sabtu yang super "happy" ni kena bangun habis awal laaa.... fuuhhhh~

Sabtu walaupun half day...tetap la takde mood nak kerja..hehehe...sape yang cuti hari sabtu tu jangan datang blog sally pastu kasi sally jeles ek..?!! sape yang buat camtu nanti sally cium sorang-sorang kang...takut tak...?? hehehe...doakan sally ikhlas kerja hari ni...hari ni akan ada orang nak datang interview...asyik uruskan budak praktikal je...so, hari ni tgk orang datang interview kerja pulak...ehem..ehemm...saya senior kat sini...boleh gitu..? okay la...sally nak siap g kerja dah... ^_^


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kali pertama ibu tengok muka bakal menantu dia.

12:02:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

erk..! speechless kejap...telefon ibu dah habis kredit, dia suruh topup pagi tadi...tapi sally lupa...hehehe....so, terpaksa la kasi dia pakai telefon sally tadi...dia kalau satu hari tak bergosip dengan adik beradik dia mmg tak sah..hahaha...tapi...terlupa! gambar tu sally buat wallpaper...LOL!
Lepas dia letak telefon...dia usha buat muka tak puas hati..hahaha...dia tengok gambar lelaki kat wallpaper tu...hah! alamak...dah terperangkap...camne nak buat ni...? sally cuba buat muka selamba...buat-buat macam tak paham soalan yang bakal keluar dari mulut dia....

"Sape ni..?"
"Entah."
"Ni bukan......"
"Bukan laaaa"

mmmm...baru nak eksited....muka dah berbunga-bunga dah dia...al maklum la first time tengok muka bakal menantu dia..sengeh-sengeh macam kerang busuk....tapi ibu.....

tu muka Yong Hwa bu...Jung Yong Hwa...jangan nak mimpi dapat dia jadi menantu...mimpi pun jangan...hahahaha....kalau nak mimpi jugak, tahun depan kumpul RM 6,000,000 baru kita g masuk meminang dia....tu pun kalau sempat kumpul laaa kan...?


notakaki : sebenarnya dah lelap tadi...tetiba terbangun terus update blog...apekehayy....?

15 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!