Ape yang baru..?

9:53:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Ape yang baru..? mesti tak perasan kan..? ye...sally tukar header lagi sekali...walaupun dok tersengeh lagi pakwe sally berempat tu..hahaha..cuma kali ni ada satu statement disitu yang boleh bg orang faham keadaan sally sekarang ni...hahaha..yes! I'm not obsessing them, I just loved them..just the way they are...
gambar kat header tu gambar latest dorang...latest tak latest mana laa..ni masa launching album Jepun dorang yang terbaru..."What turns you on" yang launch 4 hari selepas konsert sulung dorang kat Malaysia...hehehe...ohhmaii...dah tak Kpop dah oppa kita...dah Jpop pulak..ni album Jepun kedua daripada CNBLUE...lagu dia super best! hehehe...pelik kalau sally cakap tak best...mau musykil orang fikir nanti...hahahha....
actually nak suruh orang perasan header baru tu je..hikhik...*malu malu

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Medicine Cabinet in your Kitchen ^_^

3:44:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Herbs and spices will be the best natural medicine to cure your sickness...huhuhu...let's go natural!

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CNBLUE | Yonghwa multi-tasks as an undercover boss for “Marry Him If You Dare”

1:24:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Sekian lamanya takde cerita pasal Yong Hwa sally...hahaha...nampak gila tipu ek...? padahal setiap entry ada selit nama dia...tapi bukan la cerita pasal dia betul-betul kan...lepas drama "You're Beautiful" and "Heartstrings"...kali ni Yong Hwa buat come back dengan drama terbaru dia..."Future's Choice" (Korean title) atau official english title dia,"Marry Him If You Dare"...mmg sangat la berbeza kan..? hahaha....sally mmg excited gila nak tunggu drama ni keluar....just a simple update pasal watak dia...

CNBLUE‘s Yonghwa will show his different charms by playing a man who lives a double life for upcoming KBS 2TV drama Marry Him If You Dare‘!

Yonghwa plays the role of Park Sae Ju who seems like your average VJ, but is secretly an undercover boss as a grandson of the broadcast station’s CEO. Yonghwa held his first filming at a KBS radio studio where he is seen comfortably listening to music but gets serious when he needs to be. Yonghwa has been selective about his dramas and fans can’t wait to see his charisma as an actor once again on the small screen.

The singer and actor shared, “Although I was very nervous for my first filming, the atmosphere on set was great so I received energy from that. I was able to concentrate on my character more easily and act to the fullest. I will do my best until the very end to act out my character Park Sae Ju perfectly.”

13_zpsd9405693
y you so handsome hah..?

‘Marry Him If You Dare’ is directed by ‘Bad Love’ and ‘Detectives in Trouble’s Kwon Kye Hong and written by ‘Beethoven Virus’ and ‘The King 2 Hearts’ Hong Jin Ah. The drama will be incorporating the ‘time slip’ concept in which a writer working for a broadcast station goes back in time to meet her past self and advise herself on her life.

p/s : Yong Hwa-shi, hwaiting! saranghae ^_^


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tabung ke KOREA!

12:30:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Amboihhh...berazam sungguh sally kan nak g Korea..hehehe...actually semalam sally ada IM dengan senior sally yang obsess Korea, Kak Nadia...she can speak in Korean too...haigoooo..jealous....last year dia dah g Korea, ke Seoul je...bulan depan dia kan ke Korea lg tapi kali ni ke Busan and she will going to Jeju Island! ohh maiii...gila dengki....
Jeju antara pulau yang tercantik kat dunia...selain daripada Pulau yang ada kat Malaysia ni...tapi kan kadang-kadang teringin jugak nak tengok negara orang kan..? more about Jeju Island >here
hehehe....dia ajak sally ke Korea tahun depan...ho maaiii...macam best je kan...? dia ajak g bulan 10 sebab masa tu tgh Autumn...wah!
Korea Palace
I even prepared this for the vacation...yang penting, ada jugak selit Yong hwa kat situ...hahaha...sally dah mula menabung! hoooreyyy...tapi macam lama lagi je dia nak penuh...alaaa...bulan 10 tahun depan...sempat lagi kot nak simpan duit kan...? cuma kali ni kak Nadia kata we olls takkan g dgn tour, just g gamble je...maksudnya g je sana..naik bas sendiri...g melawat sendiri...shopping...g NAMSAN TOWER! Nami Island....wahhhh...excited even terfikir pasal benda ni....so, korang yang mana singgah sini...cer tengok sebelah kanan korang, jangan lupa klik tabung kawen sally tu...sebab tu akan bertukar jadi tabung g Korea!

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2 tahun! yeay!

9:00:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments

Alhamdulillah...
hari ni genap dua tahun sally bekerja di MNM...syukur! syukur alhamdulillah...tempat sally bermula sebagai seorang budak praktikal yang hingusan...sehingga la jadi anak buah yg bos sayang...anak buah yg Dato' suka perli sebab badan "comel" sangat...staff yang nakal..staff yang suka menjawab...staff yang suka makan..heehhe..tapi bos sayang sally kan..??
hihihi...kejap..nak senyum kat bos jap...mana tau kot dia nak naikkan gaji ke...hehehe...hari ni nak paksa jugak bos belanja sally makan...hehehe...TGI Friday pun dah cun sangat dah!

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!