To-Get-Her

3:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments


Kan best kalau ada lelaki macam ni..hehehe...play and catch me if you can..hahaha...gedik aihh! nak cuba TO-GET-HIM laaa, baru thrill kan..? Lari-lari kejar Jung Yong Hwa...
'artis Korea tu jugak yg dia nak -_-'
Really do hope to find my Mr. Perfecto! ^_^

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Impian.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Hi there!
Korang ada impian tak..? mesti semua orang ada..tak kira la impian tu kecik ke besar ke...as long as kita ada impian, kita akan ada cita-cita untuk dikejar....ada orang impian dia nak kahwin dengan lelaki yg dia cintaI, ada yang impian nak mengembara satu dunia...ada yang bermimpi untuk sampai ke Marikh...sally pun sama, sally ada satu impian, selain daripada habiskan degree, sambung ke Master and InsyaAllah sampai PhD kalau ada peluang...tapi bukan ni impian yang sally nak cerita....sally ada satu impian yang sally tak pernah kongsi dengan sesape...kira korang orang first kot tau!


Dapat bayang tak..? hehe..bukan sally nak jadi pelukis ye kawan-kawan...sally nak bukak cafe...macam cafe yang ada kat Perancis tu...kawasan dia ada byk bunga...ramai oarang singgah untuk relax, student buat assignment...macam kat coffee house mana-mana tuuu...


sally suka sangat tengok Venice...cantik..kawasan dia even agak sesak tapi cantik..dikelilingi air...senang kata tempat tu ROMANTIK gila! sally ada jugak cita-cita nak g Honeymoon kat situ...tapi mahal jangan cerita laa...negara orang...tak pun bukak cafe somewhere macam dekat Eiffel Tower @ Paris...best kan..?


Lagi satu sebab kenapa cafe...sebab sally sangat suka caffeine! Addicted kot..hahaha...sally suka baking, buat pastry...jauh gila daripada bidang yg sally ambik sekarang....sally pernah ada ambition nak jadi Barista...tapi rasanya macam nak kena jadi HR manager je..?

barista (buh-ree-stuh) (from the Italian for "bartender") is a person, usually a coffee-house employee, who prepares and serves espresso-based coffee drinks.


Sally paling happy bila nampak coffee...I just loved the arts yang caffeine boleh buat...lepas tu orang happy masa ada kat cafe kita..makan pastry and cake yg kita baked sendiri....ingat nanti nak ambik short course untuk jadi barista laa...best kan..?


Rasa-rasa korang la kan..boleh jadi kenyataan tak impian sally ni..? ke sally terbang terlalu tinggi sampai tak nampak alam nyata..? I do really hope, this will not just going to be some sort of dreams...should I catch it..? should I run for it..?

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Buah Markisa Baik Untuk Pesakit Saraf

11:00:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments


Buah Markisa atau dikenali sebagai Passion Fruit. Bahasa botaninya ‘Passiflora edulis’. Ia sangat kaya dengan vitamin vitamins A (1274 IU 43%) dan vitamin C 30 mg 50%), potassium (348 mg 7%) , dan fiber (10,40 g 27%) dan mempunyai 16 calories dalam setiap biji. 


Ia boleh dimakan begitu saja, atau sebagai jus atau dijadikan salad dicampur dengan sayur-sayuran yang lain.

Sangat baik untuk pesakit yang mengalami masalah saraf.


(Sumber: USDA National Nutrient data base)


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Painful Moments.

10:00:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Dalam hidup ni...kita sering terluka..kadang benda yang mudah pun boleh buat hati kita terdetik..buat hati kita menangis...buatkan hari-hari yg kita lalui jadi suram...tapi...mendung tak bererti hujan akan turun...kan..? so, don't be over sensitive and just believe in yourself...actually banyak lagi benda yang kita rasa perit dalam hidup ni...tapi kalau kita pandai nak selesaikan...InsyaAllah, semuanya akan kembali normal...tak gitu..?
Kenapa yg no 1,3,4 tu macam terkena kat batang hidung sendiri..? -_-

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kisah orang buta .

12:01:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Assalamualaikum...
cerita ni jadi kat sally masa hari Jumaat lepas...masa tu sally tgh tunggu kawan sally kat bus stop...masa tgh tunggu dia, datang seorang perempuan muda yang buta...dia berdiri kat satu penjuru...sally ingat dia mesti tunggu orang dtg ambik dia....
tapi tak sebenarnya...dia menunggu teksi...masa tu peak hours...pukul 5 petang...mmg tgh ramai orang...sally ingat dia tunggu bas...sally tgk dah 3 bas berlalu...dia still lagi berdiri kat penjuru...dengan muka tebal nye, sally cuba bertanya kat dia nak kemana...rupanya dia nak naik teksi....
sally jadi serba salah...sebab depan dia ada nak dekat 10 teksi yang beratur...tapi dia kan tak nampak, so dia tak tau pun akan keberadaan teksi yang depan mata tu...rasa bersalah, kalau la sally lebih peka, lebih faham yang dia nak naik teksi...mesti dah lama dia sampai kat tempat yang dia nak tuju...ni sally boleh kasi dia berdiri kat situ nak dekat 15minit tanpa bertanya...haihhh...no common sense la you sally!


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!