Merchandise la sangat :)

10:07:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum...
ketahuilah..yang sally dah ada internet kat rumah..hahaha...so,starting malam ni before start kelas...harus akan update blog setiap 3 saat..okay,tipu..hihi...dah 9 hari lepas konsert CNBLUE kat Malaysia..tapi bahang dia still lagi dirasai oleh BOICE Malaysia...*Boice stands for fans of CNBLUE in whole world
hehehe...aritu masa update pasal konsert,sally lupa nak ambik gambar tiket..hehehe...tadi masa belek-belek beg...suddenly jumpe tiket konsert aritu...ibu pun cakap,"g la laminate,simpan buat kenangan"....
okay, tetiba jadi macam...kena ke ibu..? tp ibu insist jugak g laminate tiket tu...so,
ye...sally dah laminate..melayang RM1.20..hihi...tapi bila pikir-pikir kan...macam comel jugak...siap boleh jadi penanda buku kot!..hahaha...baru ada inspirasi nak sambung baca buku..aiceh..mintak penampor sungguh ayat!..hahahaha...sebab masa konsert tu sally lupa nak withdraw duit...so,takde beli pape merchandise or t-shirt yang sally sempat beli...simpan tiket pun okay la...kan..??

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makan Makan Makan

8:41:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum...
kisahnya hari Jumaat yang lepas...sally ajak kawan-kawan kolej and kawan-kawan masa sekolah dulu datang rumah..nak kata open house tu tak la...saje ajak depa datang makan-makan kat rumah...sebab ada yang request..boleh pulak dorang bising sally dah 2 tahun tak buat open house...fuhhh! ape la motif dorang ingat benda tu entah?

ohh maii...semua yang datang lelaki je...yang perempuan takde...hurmmm..nak buat macam mana..orang tak sudi nak datang umah kita..eh? boleh merajuk gitu..? takdela...actually dorang ada kerja..lagipun kan perempuan...so,tak boleh keluar rumah..
*okay,tu ayat tak nak sentap.
ohh! lupa..semua single lagi...kalau ada yg berkenan, hantar borang kat sally ye...>_<

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

UiTM | Part 3

4:30:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum....
alhamdulillah...dah selesai pendaftaran utk part 3 @ semester 3...semester ni ambik 4 subject macam before this jugak...semoga dipermudahkan laa...semester ni ambik paper yang agak tough jugak..sebab nak ikut jadual punya pasal...sally target nak habis degree before umur 26...fuhhh..gila lama kot ambik degree kalau PJJ nii...tapi takpelaa...janji awak ade degree...lambat ke cepat tu, nasib masing-masing kan....
semester ni ambik banyak paper yang berkaitan dengan major course sally, Human Resources....semoga senang la kan..hehehe....hopefully!
sambil-sambil tu...derma sekali --> klik sini ..
thanks!
ohh...kepada yang baru mendaftar semalam, welcome to degree club! belajar rajin-rajin ye.....
p/s : camne nak buat ni..? duit yg PTPTN kasi tak cukup nk byr yuran..??

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Header pun susah!

3:34:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...
al-kisah hari ni asyik duk buat header baru utk blog...cari punya cari...takde pulak yg cantik...terpaksa la buat sendiri...try and error dari pagi tadi lagi...bosan,sambung buat keja kat office..pastu sambung buat header sampai la waktu lunch time! gila susah...awak dah la tak reti nk buat header yg special...kali ni nak cuba buat header yang ada CNBLUE..hah! nampak tak dia punya minat yg terlampau tu..? hahaha...



nak jugak ada gambar CNBLUE dia kan..? hahaha...at last...takde jugak...sebab rasa macam tak kena je....hahaha...korang rasa yg sekarang sally pakai okay tak..? eh..? hahaha...okay,tu je nak cakap.. >_<

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Perempuan Meminang Lelaki.

10:39:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...
sape ada tengok Semanis Kurma hari khamis lepas..? 29th Ogos..? kalau tengok..mesti ada yang perasan tajuk nya...Jodoh Untukku....iklan dia dah keluar seminggu lagi awal sebelum tayangan...so, ibu sally pun akan secara sengaja nye tunggu depan tv pada hari kejadian...aiseh!

"Benda yang paling malas sekali bila kasi ibu tgk Semanis Kurma TV9 semalam...ada ke dia suruh g pinang orang..nak pinang siapa ibu oii..? aisshh! Jung Yong Hwa, nak masuk minang boleh tak..? hehe .."

status update dekat FB sehari selepas Semanis Kurma ditayangkan....punya ramai yang like...sabar jelaa...mm..kesian ibu...risau betul dia anak dia takde orang nak...ibu tau tak anak ibu mmg masalah dalam mencari cinta hati dia...tak tau la kenapa wahai ibu...kawan lelaki dia mmg banyak..tp nak mencari seorang yg boleh jaga dia, sayang dia...terasa susah yang amat wahai ibu...

Status tu mmg terasa berat nak taip...siap rasa macam ada batu nak hempap kepala masa nak taip status tu kat FB...nasib baik la ramai yang tak perasan sebab sally letak nama "Jung Yong Hwa" kat situ....niat tak nak bagi orang baca ape yang terdetik kat hati ni....haihhh...banyak org kata,"Ajal,jodoh pertemuan semua dah ditetapkan"...benda yang sama jugak sally bg tau ibu...tp...hmmmmm.....

part Jodoh ni..mesti sally akan speechless...yela...sally paham hati ibu camne...lagi-lagi bila abang sally dah kawen, kakak sally pulak tahun depan....dia takut yang at last nnt anak dia yang tak kawen sampai sudah...boleh tak cakap jodoh belum sampai lg wahai ibu..?

Antara tips nak cepat dapat jodoh yang dikongsi dalam Semanis Kurma:
1. Banyakkan istighfar
2. Banyakkan Ibadat juga solat hajat
3. Tawakkal kepada Allah
4. Berpuasa hari lahir, sebab hari kita suci bersih baru dilahirkan, ambil berkat
5. Buang ego sombong nak yang perfect, amik asasnya kita mahu yang beragama
6. Restu dari parents
7. Mendoakan untuk datangnya jodoh

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!