HELLO Green Tea!

4:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Assalamualaikum...
Umum ketahui yg tahun demi tahun...bila berlalunya Ramadhan...tibanya Syawal...itu je mukadimahnya...hahaha...takdelaa...actually nak cerita pasal hamper yang dapat masa raya je...ketahuilah...dalam banyak-banyak hamper tu...hanya ada 60% je yang betul-betul makanan...yang lain cuma junk food yang langsung takde pekdah....
Setiap tahun dapat...mesti la dah tau sangat macam mana rasanya kan...so, tangan ni akan sentiasa bergerak...milut pulak tak berhenti mengunyah tapi ada satu benda yang takkan habis dalam office ni...
yes! mestilah Green Tea ni yang takkan habis..kenapa..? kalau yang pernah makan kat kedai Korea mahupun kedai Cina atau Jepun...pasti tau yg rasa green tea ni sangat la tawar dan mmg langsung tak menarik perhatian untuk diminum....selalunya orang yg minum green tea ni hanyalah sally sorang...so, kalau berdozen dalam hamper tu ... setiap satunya mesti ada green tea...idok ke pihak-pihak ni reti nak tukat green tea tu kepada Teh Boh @ Teh Lipton..? kalau tukar...sekejapan je mesti habis dalam pantry tu hah!
Antara khasiat green tea ni ialah:
  1. Membantu mengawal tekanan darah tinggi
  2. Membantu mengawal paras gula darah
  3. Membantu dalam sesetengah penyakit barah
  4. Menguatkan sistem imun
  5. Menurunkan aras kolesterol
  6. Menggalakkan pembakaran lemah
okay...kesimpulannya disini...sally nak bebel kenapa hamper semua ada green tea..hahahha...jom minum! tu pun kalau berselera la kan..? sally dah biasa...so, okay jer..hihi....

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila bos ke Sydney ~

3:35:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Assalamualaikum....
Selamat hari Isnin! eh, punya lambat wish kan..? hari ni busy sikit...cuma sekarang baru dapat curi masa nak update...pagi ni bos dah masuk...lepas bercuti raya 2 minggu...amboi bos! mentang-mentang la projek dah settle..tinggal tunggu last payment je...
Ingatkan dia balik Johor je...rupa-rupanya dah sampai ke Sydney...sabar jelaa..hahaha....hari tu ada jugak dia cakap nak ke Sydney..tak tau la pulak mendadak gini...hehehe...tapi takpe...janji dia ingat kat kami...
Pencil Case.
 sekali tengok macam sampul surat...sally pun mmg mati-mati ingat sampul surat...rupanya...mmm....pencil case...! mmg cantik...yang penting tag dia tu... "Original Australian Design"....punya la nak kasi confirmation yang beli original kat Sydney, Australia.
Alas Cawan
Si Koala baju Kuning :)
tapi perangai bos yg satu ni mmg bagus...mana pun dia pergi...staff dia kat office tetap dalam ingatan...hahaha...itu menandakan ape..? menandakan yg kami ni comel dan rajin buat kerja...fuhhh...puji diri sendiri woiii ! Anyway, Thanks bos! Lain kali taknak hadiah...nak ikut sekali!! :)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!