Friday, June 28, 2013

Today, it's the day!

12:14:00 PM 3 Comments
Assalamualaikum....

pukul 3 nanti...abang sally akan diijabkabulkan dengan pasangan pilihan dia...

sally hari ni pun half day...insyaAllah...

semoga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga...

p/s : sally redha yang akan ambil exam pada hari Ahad instead of pergi kenduri :(

Tuesday, June 25, 2013

First paper esok .

5:00:00 PM 9 Comments
Assalamualaikum....

selama hampir setahun setengah menjadi pelajar PJJ...kali ni baru rasa scary dia lain macam masa nak ambik final exam...esok, 26th June 2013 merupakan hari pertama untuk paper final Understanding Economics..yakni first paper sally untuk semester ni....

Ya Allah! risau...lagi-lagi dengan keadaan jerebu sekarang ni...rasa macam susah nak bernafas...dah la exam kat SHAH ALAM! haaa...Indeks Pencemaran Udara (IPU) hampir 300 berkuatkuasa hari ini. risau kena lelah ke ape jer...awak dah la ada asma...semoga takde yang buruk yang berlaku...InsyaAllah....


lagi satu sebab takut....sebab belum start ulangkaji lagi...aiseh! adoi...sebab busy kerja...kadang balik pun dah lewat malam...hujung minggu pulak ke kelas...sampai rasa macam dah tak bermaya pulak...nak jawab ape esok?? nak goreng?? kang tak pasal-pasal markah pun lecturer kasi goreng jer....camne ni...takotnyaaa....nasib baik la esok paper petang...kalau study sampai malam pun takpe hari ni kan...??

dikesempatan ni...sally nak mohon maaf...sekiranya sepanjang sally menulis ada yang terasa hari...dan mintak korang semua doakan kejayaan sally...doakan sally dapat kesihatan yang berpanjangan esok...insyaAllah....

 kepada yang ambik final exam...sally wish all the best...ni ada doa untuk ketenangan hati...daripada Perdiqma KPMB...


Monday, June 24, 2013

Ada yang jeles ke?

3:27:00 PM 3 Comments
Sekarang ni masa yang paling kritikal...sambil penat menyiapkan majlis perkahwinan abang sally...penat dengan doorgift nya...dengan hantaran dia lagi...aiseh! penat woo...dah la diz week dah start final exam...sekolah jer ke cuti? final exam tak tunda ke?? alaaaa.....

erk! lari topik...alkisahnya masa bersengkang mata selama 32jam tanpa tidur utk buat stuff yang bukan-bukan dengan kakak sally....sally pun bercerita dengan dia...kisah pasal apek,qim and semua kawan-kawan lelaki sally.....

kakak tanya, "awek-awek dorang tak jeles ke dengan kau?"


err...entah! yes...sally akui...mmg sally rapat...rapat yg tersangat rapat dengan kawan-kawan lelaki...sally lagi selesa mintak tolong or whatsoever dekat dorang berbanding kawan perempuan...sebab kawan perempuan yang rapat dengan sally duduk jauh...kat Penang, kat Sabah ... sedih!

actually pernah je kena sound la ape la dengan awek dorang...just ada certain laa...yang lain semua okay...semua tau yg pakwe & tunang dorang berkawan baik dengan sally...yang sound tu sebab tak secure kot...mungkin dorang rasa sally nak rampas pakwe dorang kot...atau mmg fitrah wanita yang cemburu..?


serius! sally tak pulak terfikir nak rampas orang punya...lagipun dorang jenis depends kat sally...if anything, they will find for me first...semua benda tanya sally dulu...sampai nak couple pun suruh sally tengok kan dulu orangnya...kalau sally cakap, "okay je aku tengok budak tu!" baru la dorang couple =,="

so, sally pun rasa, Ada yang jeles ke?


Saturday, June 22, 2013

Short Entry .

2:16:00 AM 2 Comments
Assalamualaikum....

entry ni pendek je...cuma nak mintak korang semua doakan kejayaan sally utk final presentation and test pagi ni pukul 9am....

semoga doa kalian menjadi kekuatan sally...

terima kasih...sayang korang semua..

Love, Sally Samsaiman

Friday, June 21, 2013

Jumaat.

2:53:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum...

lambat sikit update petang ...sebab tgh busy siapkan slide presentation esok...tu yang susah kalau buat grouping....kita kena ada details daripada dorang baru boleh buat slide...dok la merangka dr semalam...sampai kesudah tak siap slide ku!

aiseh! dah la esok nak present...ada test pulak lagi...ayoyoyo....semoga semuanya berjalan lancar....nak g sambung buat slide ni...saje update sekejap...nak luah perasan sebab menunggu details lambat sangat...hehehe....

sape belum join segemn latest dari sally?? jemput la join yer....segmen ni berlangsung sebulan...boleh la join bila-bila nak...okay??

Segmen Klik Klik Ramadhan

 

Monday, June 17, 2013

Bukan Monday Blues, tapi Monday paling penat tahap gaban aihhh....tuuu diaa panjang tajuk!

2:54:00 PM 1 Comments
Assalamualaikum....

pernah tak korang penat sampai tahap nak bukak mata pun tak boleh? lapar tapi tak larat nak cari makanan? penat yang gila tahap gaban punya penat la....

yea! sally sedang menghadapinya sekarang....


actually, sally baru pulang dari Kuala Besut, Terengganu...baru je sampai pukul 6am pagi tadi pastu terus shoot g kerja...huwaaaa...penat gila laaaa...dah la masuk bos kasi haaaa punya banyak kerja...semua dia nak before lunch time pukul satu....penat titew....dah la badan ni sakit-sakit kena henjut dengan bas...sob sob

kenapa sally ke Kuala Besut? nanti sally cerita next entry...sekarang nak g buat air milo...nak brunch :(

kalau tak nak sally sedih...tolong klik sini dengan sini pastu sini last sekali sini ...


Thank You! xoxo

Thursday, June 13, 2013

Ya Allah! Serba Salah :(

10:56:00 AM 9 Comments
Assalamualaikum....

berita buruk yang baru sally terima...

seperti yang semua tau...abang sally yang nombor dua akan bernikah pada 28th June ni...dan majlis resepsi akan dijalankan padan 30th June bersamaan hari Ahad...majlis ni dibuat untuk kedua-dua pihak sekali....


Ya Allah…tak tau macam mana nak cakap….kenapa la final exam sally kena jatuh pada hari abang sally punya majlis resepsi…sekarang ni sally jadi serba salah…sebab tak tau nak buat macam mana…either nak g final exam atau nak ke majlis tu…dah la ni majlis pertama dalam family sally…majlis yang besar dan agak penting dalam family sally….dah la paper petang...pukul 2pm sampai pukul 5pm...mmg peak hours la kan...

Pening! Pening! Pening gila…tak tau nak buat apa…diluah mati mak ditelan mati bapak….
Korang rasa yang mana yang elok sally buat?? Better pergi final exam atau pergi majlis resepsi abang sally?? Kalau pergi exam…tak dapat family moment, tak pergi exam…deffer la subjek tu sem depan…?? 

Sadis! Sadis!
Help!! Help!! Gimme some idea guys…
 

Wednesday, June 12, 2013

Resepi : Instant Brownies

3:10:00 PM 7 Comments


Sekarang ni musim orang buat kek dan brownies...kebetulan Sally ada jumpa satu resepi ni...saje share kat korang..boleh la try...kalau jadi nanti kasi tau sally yer...hahaha...part nak pakai Nutella sampai satu cawan tu yang sakit sikit! hahaha...baik la bancuh macam biasa...

See, Nutella already has fat, milk, and chocolate in it. Since those are the things you would normally be adding to traditional brownies separately, why not use a product that already has these things - and hazelnuts! See, you knew Nutella was amazing. But maybe you didn't realize its full potential. Until today - the day you met three-ingredient Nutella brownies.

Go. Make these. Now.

Ingredients:
1 cup (280g) Nutella
2 eggs
10 tbsp (62g) flour

Directions:
Put it in a bowl. Mash it up. Pour into a pan or muffin tin. Top with hazelnuts if you're feeling extra fancy. Bake at 350F (180C) for around 30 minutes (less time for cupcake form, more time if the centers aren't baked through).

That's it. You're done. Eat them. Revel. Be amazed.


SUMBER

Tuesday, June 11, 2013

Wedding Day Lecturer :)

12:05:00 PM 3 Comments
Assalamualaikum...

hari Ahad lepas...kelmarin la kiranya sally telah mengahdiri majlis perkahwinan lecturer sally masa belajar kat KPMB dulu...kitorang panggil dia Sir Zahir...tahniah sir dan Puan Nadia! hehehe ^_^

majlis ni diadakan di Felda Villa D' Saji kat jalan semarak..berhampiran dengan bangunan JUPEM...the best part is, mestilah disamping menghadiri majlis kahwin lecturer...ni macam small gathering...small reunion untuk batch sally and batch-batch senior and junior...best gila kot!

Dah la sampai-sampai...baru nak cari meja...pengantin boleh jerit nama sally...aishhh...sabar jela sally dapat lecturer macam ni...ada ke patut dia jerit...dah macam Sally datang merompak pulak dah...hahaha...actually dia terkejut,sebab Sally cakap tak dapat datang sebab ada kelas...tp kelas batal...so,datang jela kan...why not makan freeeee...ngee...

so, tengok gambar jer okay?

Ira & Putri (Junior Sally)

Sally & Cik Sara + Junior

Batch Junior..yg tudung hijau tu yg sesat...tu batch sally


Lecturer yg paling sporting, Puan Shaja & Keluarga

Sign "Buku"...yg comel sebelah tu lecturer sally, Puan Mirena

Sir Ramdan & Wifey + Sir Zahir & Wifey...


Senior Batch!

Nabil + Hazeeq + Iera + Izza (Batch Sally)
Wonderful event yet wonderful moment...happy gila bila dapat jumpa lecturer dengan budak-budak KPMB...yela,masing-masing bawak haluan sendir kan lepas dah grad...actually sally memang rapat dengan lecturer...sebab depa suma muda-muda...tu yg dah macam kawan dah..bukan anak murid!

syukur...Alhamdulillah!

p/s : Sir, congrats...semoga kekal sampai syurga ya... ^_^

Sunday, June 9, 2013

Button Badge untuk family members - Wedding :)

10:30:00 AM 4 Comments
Assalamualaikum…

Comel tak?? Comel kan?? Benda ni sally buat untuk majlis abang sally nanti…saje cakap dengan mama…tak nak la pakai yg riben berbunga yang ada duit tu…tak convenient langsung…Nampak macam ketinggalan zaman pulak…hehehe…jangan marah…

actually sally cuma nak tolong mama utk kurangkan perbelanjaan… instead of letak duit tu…baik pakai button ni…so,budak-budak pun takkan nak berebut kan...if hilang pun dorang takde la rasa sedih sangat kan...hihihi...

*cakap jela kedekut wahai cik sally!

yang ni yg bakal sally pakai...hihi :)
 
Okay ke?? Ke tak okay?? 

Saturday, June 8, 2013

Wedding Preparation :)

12:30:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum….

Makin lama masa makin dekat utk majlis perkahwinan abang sally…so, every weekend dalam bulan June ni akan menjadi weekend yang paling penat untuk sally,kakak and mama…biasa la…dah kalau lelaki yg nak kawen…dia bukan ambik tau…yang perempuan ni jugak la yang macam orang gila..hahahaha...

Dalam kesibukkan tu…sempat la jugak kami g lepak…bukan lepak yang lepak…lepak makan jer pun…hehehe….ni kes dari pagi pergi sana pergi sini…sampai masing-masing tak perasan yang dah kebulur….

Actually takde ape pun nak cerita…so, meh la tgk gelagat kakak dgn mama sally yang….. ”kelaparan”….



cik kakak yg lapar :)

hahaha...muka mama muka tak puas hati sebab lambat sangat :P

tadaaaaa....dah siap ! sedaappp

Tuesday, June 4, 2013

Member ke 5 Hawaii Five-0 ?

3:41:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum....


disebabkan kepenatan minggu lepas...lepas ada event dgn UiTM and esoknya ada full class dari pagi sampai ptg...badan pun memang penat sangat....

actually sally nak tergelak sebenarnya...sebab ape?? sebab sally mimpi jadi anggota Hawaii Five-0...boleh gitu?? hehehe...nak dijadikan cerita...sally ni peminat tegar channel AXN....semua cerita la sally tengok...CSI,CSI:New York,CSI:Miami,NCIS,Leverage...and etc....

nak dijadikan cerita...semalam sally tunggu cerita Hawaii Five-0..sampai la sebenarnya sally dah terlena...penat weh...badan tak rehat langsung...huwaaaa....bangun pagi tengok-tengok dah azan suboh woii...


hahahaha...moral of the story...jangan tunggu cerita...nasib baik tunggu Hawaii Five-0, kalau tunggu cerita Hantu Raya Tok Chai?? PARAH!

^_^

S.SHAMSUDDIN (SUDIN) MENINGGAL DUNIA

1:03:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum...

s shamsudin 

Menurut suber yang sahih dari bernama S.Shamsuddin atau lebih mesra dengan nama SUDIN telah kembali ke rahmatullah kira-kira jam 10.56 pagi tadi.
Sudin meninggal dunia di rumahnya di Bukit Batok Avenue, Jurong, Singapura. Kata anaknya Noredah.

P/S : Takziah kami ucapkan, bagi kami Sudin adalah lagenda seniman yang tiada tolak bandingnya. Lakonannya dalam Bujang Lapok, Ali Baba Bujang Lapok dan sebagainya bersama P.Ramlee amat menyentuh sehinggakan tak jemu ditengok walaupun berulang kali ditayangkan..
-AL-FATIHAH-

Read more: Sumber

Community Service kat Perkampungan Orang Asli, Serendah #UiTM

10:35:00 AM 0 Comments

Assalamualaikum...

penat! tu je la perkataan yang boleh sally gambarkan...penat gila! dah la berjemur kat tgh panas...dengan takde kipas nyaa....Sabtu, 1 June 2013, sally dan kawan-kawan sally yang mana ambik subjek MGT538 kena buat satu projek Community Service and kami decide nak buat di perkampungan orang asli di Serendah, Selangor.

best! mmg best...belajar culture dorang...having fun! buat games...dorang mmg supportive gila...kita ajak main papepun dorang follow jer...gambar tak banyak...banyak dalam kamera photographer...




"Old friends pass away, new friends appear.
It is just like the days. An old day passes, a new day arrives.
The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day."