Selepas 5 Tahun .

3:05:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...
 
diam tak diam...dah 5 tahun berlalu...sekejap jer aku rasa...pejam celik pejam celik...dah 5 tahun benda ni berlaku...mungkin ada hikmahnya...atau mungkin aku yg masih tak nampak....?

Lima tahun....kenapa aku bertahan selama itu?

"adik! aku anggap kau mcm adik aku.."
sumpah! sgt sakit bila aku ingat kenangan kami mlm tuh...adik...itulah status aku dimata dia...
kenape perlu bg harapan kalo kau x boleh nk tunaikan?? kenapa kau treat aku macam kepunyaan kau kalau kau cuma anggap aku sebagai seorang adik?

hurm...
5 tahun dah berlalu sejak peristiwa tu...dan aku masih belum dpt nak lupekan dia...
terlalu byk yg aku simpan,pendam...sampai kadang kala aku terase aku bukan lg aku...

senyum..bergelak ketawa...tak siapa yg tau betapa sakit hati aku...
5 tahun masih blom cukup buat hati aku tenang...
entah knape aku mengira detik masa utk jumpe dia...
walau sakit aku masih tunggu dia...

Ya Allah...bantulah hambaMU ini menempuh jalan hidupnya...
 
*maaf atas penggunaan aku dan kau
 
 

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

RESEPI : Strawberry Syrup

12:02:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

haaa...sape suka makan strawberry?? sally suka! so, hari ni nak ajar buat strawberry syrup...boleh makan dgn roti or pancake....tak pun lempeng! hihi....boleh curah atas dessert atau ice-cream vanilla ke kan....sluruppppp...sedap! boleh jugak nak tukar buah...kiwi ke...ikut sukati laa...tapi durian tak mo laa...tak kena....ohh! kalau campur dalam air aiskrim soda pun sodappp...

sally bagi direction dalam english la ek...malas nak taip balik...copy jer....hihi...

INGREDIENTS
  • 2 cups granulated sugar
  • 1 cup water
  • 1/2 pound strawberries, hulled and sliced
INSTRUCTIONS
  1. Place the sugar and water in a medium saucepan and stir to combine. Bring to a gentle boil over medium-high heat. Reduce the heat to medium low and simmer until the sugar is completely dissolved and the syrup is slightly thickened, about 5 minutes.
  2. Add the sliced strawberries and return to a simmer. Cook, stirring occasionally, until the strawberries have softened completely and the syrup has a distinct strawberry flavor, about 10 minutes. Remove from the heat and let cool to room temperature.
  3. Strain the syrup through a fine-mesh strainer and discard the solids. Transfer to a container with a tightfitting lid, cover, and refrigerate for up to 2 weeks.
kalau dah malas sangat...beli je la yang Hershey punya...pun sedap jugak...eheeee ^_^  

Strawberry Syrup

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!