#Promise

6:30:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...


p/s : Jangan la janji kalau tak dapat nak tepati .. sebab aku suka percaya ...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

3:13:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum..


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rumah Pokok Suku Korowai Setinggi 35 Meter Di Papua!

3:00:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Di tengah hutan belantara timur laut Indonesia daerah Papua, terdapat satu suku kaum yang dikenali sebagai Korowai. Suku ini sangat terpisah dari dunia luar dan bergantung sepenuhnya kepada hasil hutan untuk terus hidup.

Suku kaum Korowai ini tinggal diatas rumah pokok atau ran yang mempunyai ketinggian sekitar 6-12 meter. Tetapi, ada juga yang membina rumah diatas pokok setinggi 35 METER! Tujuan mereka membina rumah yang tinggi ialah untuk mengelak daripada nyamuk dan juga bunyi bising dari jiran. Selain itu juga, mereka percaya bahawa roh-roh jahat selalu mengganggu di bahagian lantai hutan.

BACA ▬▬► http://www.guablog.com/in/43634/0/rumah-pokok-suku-korowai-setinggi-35-meter-di-papua-8-gambar
Rumah Pokok Suku Korowai Setinggi 35 Meter Di Papua (8 Gambar)

Di tengah hutan belantara timur laut Indonesia daerah Papua, terdapat satu suku kaum yang dikenali sebagai Korowai. Suku ini sangat terpisah dari dunia luar dan bergantung sepenuhnya kepada hasil hutan untuk terus hidup. 

Suku kaum Korowai ini tinggal diatas rumah pokok atau ran yang mempunyai ketinggian sekitar 6-12 meter. Tetapi, ada juga yang membina rumah diatas pokok setinggi 35 METER! Tujuan mereka membina rumah yang tinggi ialah untuk mengelak daripada nyamuk dan juga bunyi bising dari jiran. Selain itu juga, mereka percaya bahawa roh-roh jahat selalu mengganggu di bahagian lantai hutan.

BACA ▬▬► http://www.guablog.com/in/43634/0/rumah-pokok-suku-korowai-setinggi-35-meter-di-papua-8-gambar

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

18-year-old’s invention can recharge a cell phone in 30sec

2:16:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

A teenager from Saratoga, California took home one of the top prizes at the Intel International Science and Engineering Fair late last week after showing off her invention, which can fully charge a cell phone in 30 seconds or less. Eesha Khare was given the Intel Foundation Young Scientist Award and a $50,000 prize for being runner-up in the competition, which was won by a 19-year-old who unveiled a new spin on self-driving car technology. Khare’s battery technology requires a new component to be installed inside the phone battery itself, and Intel notes that it also has potential applications for car batteries.

Cell Phone Charging Tech 

p/s : gila genius budak ni! hahaha :)

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

"Saya tak salah!"

10:09:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

"Saya tak salah, saya tak curi pun...saya cuma nak cuba ambil tanpa kebenaran....sebab ikan tu nampak sedap.........." - kucing


"cuba nak ambik dengan mencuri tu tak sama ke kucing??" - sally


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bayar Sumpah ?

9:55:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum....jap lagi baru buat Wordless Wednesday okay?? sekarang nak bebel jugak...hehehehe....

SOALAN:
Saya bersumpah tidak akan kahwin selain dari kekasih saya, tetapi kekasih saya telah meninggal dunia. Macam mana nak batalkan sumpah tersebut?

USTAZ AZHAR IDRUS:
Kena beringat supaya kita ni janganlah keterlaluan ketika bercinta. Jangan berjanji sampai bersumpah walau cinta setinggi manapun pada dia. Cukuplah sekadar berkata InsyaAllah….

Kamu kena bayar kafarah sumpah dulu la, lepas tu baru boleh kahwin dengan orang lain.

Kafarah sumpah ini adalah "saman" dari Allah SWT kerana telah melanggar sumpah kepadanya. Caranya ialah samada puasa 3 hari ataupun memberi makan 10 orang fakir miskin sehingga kenyang (nasi bungkus pun memadai) dan dengan berniat sebagai kafarah sumpah..

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai Pemenang Simple Segmen by Sally Samsaiman

9:00:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

**Sally akan buat sticky post ni...new entry ada kat bawah**

Assalamualaikum...
yeay! hooray! akhirnya sally dapat jugak tulis entry ni...sorry la sebab terpaksa kasi korang tunggu laamaaaaa sangat!

so, sekarang ni sally nak umumkan pemenang utk Simple Segmen by Sally Samsaiman...

Bismillah...

Top Referral: (One Person ONLY)
Topup RM5 x 1
Notebook Eiffel Tower x 1
RANDOM Uncle :
Topup RM5 x 2
Bandung Fridge Magnet x 3

Bandung Key-Chain x 2  

Korea Hand-Made Key chain x 1 

 Face Mask from Etude House x 1

fuhhh...penat betul nak list kan...lain kali buat segmen kena mintak bantuan kawan-kawan laa...hahaha...nasib baik senarai peserta dah update awal-awal...hehehe...so,kepada yang menang...mohon email details kepada sally...ikut contoh dibawah :

email : sallysamsaiman@yahoo.com
subject : Winner of Simple Segmen by Sally Samsaiman
Nama :
URL penyertaan :
Alamat : (bagi tujuan penghantaran hadiah)
No telefon (sila inform anda pengguna celcom/digi/maxis/u-mobile or etc) : (bagi tujuan penghantaran hadiah & Topup)
Hadiah yg dimenangi :

masa untuk claim hadiah hanya pada 18hb May 2013 - 23rd May 2013 shj...email yg diterima selepas tempoh itu tidak akan dilayan...sally akan mula distribute hadiah pada 27th May 2013

kepada yang tidak bernasib baik, cuba lagi next GA yg bakal sally buat okay?

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!