Part 2 | Hoore Hoore, Akim & Gemuk

5:02:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

ok...sambungan daripada Part 1 tadi...sebenarnya kaitan antara cerita ni ialah watak utama dia...actually watak utama dia bukan lah gemuk...just chubby sikit...orang panggil badan berisi la...kan..? kalau tak caya cuba tengok kat bawah ni...mana ade dia gemuk =.="

mana ada dia gemuk...camne dalam movie dia gemuk?? =.="
ok...takde kaitan dengan bebelan sally...kenapa sally nak bercakap tentang dia...actually sally nak cakap pasal keyakinan diri yg dia ade dalam filem "Hoore Hoore"...yes...even dia agak chubby and dia tak ramai kawan...tapi dia tetap berdiri teguh and cekal..sally tak salahkan sesape...fitrah manusia...mmg suka tengok benda yang indah-indah...yg cantik-cantik...tapi tetap kita kena fikir perasaan orang lain...walaupun gemuk ke ape ke...mereka ni masih tergolong dalam MAHKLUK CIPTAAN ALLAH...kan?

sebagai wakil kaum yg EXTRA comel ni...sally cuma agak terkilan sikit sebab ade segelintir manusia yang suka pandang hina kat orang...tak kisah yg comel,yg hitam...tak baik la camtu...cuba contohi macam Johari...

Akim Ahmad = Johari
dalam cerita ni Johari selalu tekankan bahawa cinta kalau memikir paras rupa...nanti cinta tu akan berkurang, terhakis selama mana rupa kita makin lama makin tua...*makan la collagen..hehehe

Sally kan bukan nak paksa orang terima kami...cuma jangan layan kami dan membandingkan kami ni macam binatang yang tak ade perasaan...yes! we are minority dalam dunia ni...but we still have rights to stay like others, kan? bak kata Hanis Zalikha, kita tak boleh paksa orang suka kita sebab kita pun tak suka semua orang...kan...??

lagipun sally memang minat Akim Ahmad =.="

Sally harap yang mana yang terbaca post sally ni bukan lah dari kalangan orang yang memandang paras rupa or harta benda...sebab semua tu tak kekal...cari la yang beriman, berilmu supaya rakan-rakan kita ni yang akan membantu kita masuk ke syurga...bukan yang akan menarik kita ke neraka...okay..?

Gemok tak comel ker...? comel kan..? =.="

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Part 1 | Hoore Hoore, Akim & Gemuk

2:53:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum....actually kisah hari ni perihal warga yg extra comel...tu pun lepas sally terbaca kat Facebook berkaitan perihal ni...sally rasa sally kena kasi kesedaran kepada semua pasal cerita ni...

"Assalamualaikum..I cuma nk luahkan sdkit rs sdih bl orang kutuk2 kita plus size ni..awl march hri 2 ex-ofismate i kawin...wife dia plus size..pdhal 2 nk jd bini tau x dia ckp ape? "tunang aq gemuk mcm gajah..cmnela time aq sanding nanti..mcm mak gajah ngn anak kancil jerk ats pelamin kan...."ya allah ms 2 x tau nk ckp apa..mcm nk lempang lelaju jerk rs..knapa erk hina sgt ker kita plus size...sdangkan dia ckp ngn i yg plus size jgk...warh tiap kali tgk dia update status mcm benci sgt xtau knapa msti nk kawin dah tau bini 2 mcm mak gajah...."

Jangan kan akak ni...sally sendiri yang extra comel ni pun terasa kot...betul la ape yang di tanya...hina sangat ke? kalau Sally...sally dah biasa...dari dulu lagi kena hina sebab besar...tapi hinaan dorang bertahan sampai sally darjah 2 jer...haahha...sebab ape..? sebab bagi Sally, semua manusia tu ade kecantikkan dorang sendiri...and since that takde yg mampu hina sally sebab dorang kata hina sally buat habis air liur jer...sebab HATI KERAS sangat...so, since that...Sally ade ramai yg kawan dgn sally and sally jadi tempat dorang meluah perasaan...tempat mintak tolong...senang cerita sally ni jadi one stop centre untuk semua masalah dorang... =.="




ohh...ape kaitan pulak dengan tajuk hari ni..? yang tu nantikan sambungan dia...kejap lagi...nak g semayang zohor jap..hahaha...


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!