SEGMEN : Song In My Heart.

11:30:00 PM Sally Samsaiman 48 Comments

Assalamualaikum...sally tau rata-rata mesti ade satu or lebih lagu yang korang rasa dekat sangat dengan korang kan...? sally pun sama...ape kata kalau korang join...?? segmen ni mudah jer....


syarat-syarat penyertaan...

  1. mesti follower blog sally...kalau tak, buat-buat la tekan button follow tu..yeaa...
  2. klik aje sini ... sila la tunggu sampai hbs loading ..
  3. tulis satu entry dengan tajuk "SEGMEN : Song In My Heart."
  4. tampal banner yg voggie the vass tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  5. dalam entry, tulis kan... boleh jugak tengok contoh macam entry sally .
  • Tajuk lagu
  • Penyanyi
  • Sebahagian lirik yang membawa makna
  • Kenapa suka lagu ni...?
  • *optional : kalau rajin masukkan la video...nak jugak dengar...
     6. dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni..
senang kan?? senang kan? ape lagi...join la ramai-ramai...actually ingat malas nak bagi hadiah...tapi sally macam bermurah hati la bulan ni...hehehe...sebab dapat bonus kan...so, sally akan tengok dari segi lagu and explanation yang di beri...so, sila tulis dari hati nurani yer...bukan sebab nak menang...selalunya bila kita ikhlas...itu yang lagi bermakna...nak tengok hadiah sila klik kat bawah :)



Segmen akan berlangsung bermula 16 February - 26 February (10 Hari Jer!!) Jawapan akan direview pada hari Rabu-Khamis (27-28 February)
pemenang akan diumumkan pada Jumaat (1 March)

48 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Food | Restoran Korea Gomonae

10:27:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

assalamualaikum...huisshhh...selepas sally tulis entry yang ni .. mama ajak sally dengan akak keluar makan sebab mama malas nak masak...sebab weekend pun dia siapkan kerja office dia...so,dia pun malas nak masak...yg sally pulak mmg lagi la berganda malas nak masak sebab tengah busy kan...so, mama pun ajak makan luar...bertiga....

hehehe...sebab kan kitorang bertiga ni orang Korea celop ... so, feeling g makan makanan korea la semalam....dulu pon sally ade pernah g makan makanan Korea dekat Mid Valley...Dubu-Dubu Seoul Food nama kedai dia...ade dekat ground floor kalau tak silap sally sebab sally jarang ke Mid Valley....korang boleh baca kat sini if nak tau pasal sally punya pengalaman, suggestion and review pasal makanan kat sana...

back to topic ! semalam makan dekat sini....

jangan risau...makanan kat sini Halal ...sebab dia berada dalam shopping complex Ampang Point...kalau tak silap sally... sally ade baca kalau restoran nak bukak dalam shopping complex should be kena ada ujian saringan Halal Jakim...betulkan sally kalau salah...yang ni pun sally pernah terbaca aje....

abaikan muka mama yang lapar tuh..hehehehe :)
owner dia seorang perempuan Korea...comel jer dia...dah agak berumur...mungkin dalam lingkungan 30an jugak laa....makanan dia actually lebih murah kalau nak di bandingkan dengan restoran Dubu-Dubu Seoul Food tu...semuanya dalam lingkungan RM13-RM16 untuk set makanan...and side dishes dalam RM5-RM12 ... jangan la banding dengan kedai mamak pulak tau... =.="


sally dengan akak masing-masing makan set nasi...yang atas tu beef bulgogi and kakak sally makan fish bulgogi...nama dalam bahasa korea tak tau....hehehehe....

mama makan ape...? haaa ! mama makan yang ni...
 
Hot and spicy kimchi soup with tofu...still ade nasi jugak...tapi mama tak larat nak habiskan sebab dia minum banyak sangat soup...

ohh! sesapa yang ade dekat area KL or Selangor...or sesape yang nak try...boleh la ke Ampang Point Shopping Centre...tingkat 2 :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!