Thursday, February 28, 2013

Happy Birthday Dato' Mohamed Nazir Meraslam :)

4:07:00 PM 9 Comments
fuhhh...panjang nya tajuk ! hahaha...Assalamualaikum...salam khamis ... salam tarikh 28th ... hehehe...tarikh keramat setiap bulan tu bagi company sally...wee ~ ohhh.... masa dalam entry ini ... saly ade janji nak update pasal birthday big boss merangkap coach yg paksa sally kurus, Dato' Mohamed Nazir Meraslam... 28th February 2013 merupakan hari lahir Dato' yg ke 52...muda lagi...weee ~

Dato' Mohamed Nazir Meraslam
so, hari ni semua staff dia sambut la birthday dia...mana tau bile Dato' terharu mesti dapat naik gaji kan...? eh? hahaha...nampak tak ikhlas di situ.. hahaha... takde la...actually mmg setiap tahun kami akan celebrate birthday Dato' and semua staff...kira macam setiap bulan ...sape yg lahir bulan tu kan...eh, sally malas nak cerita banyak...tengok gambar jer la ek...? korang pun boring kan... hehehe... *penampar

Kuih ni sedaaap gila...slurpppp...

Abg Bad, Kak Fariza, Kak Miza & Farehah

Puan Samira, Kak Miza & Farehah

Kak Nurul, Puan Samira, Kak Miza, Farehah & Izzati


ohh! ni la Incik Boss yg bg kitorang surprise semalam...aiseh...En Jamsari :)

Feb 13 - Dato' Nazir, En Jamsari, Puan Samira, Kak Miza, Abg Azhar & Farehah :)

Wednesday, February 27, 2013

Happy Birthday Incik Boss & Puan Accountant :)

4:15:00 PM 5 Comments
Assalamualaikum...hari ni we olls celebrate birthday bash bulan February...even suppose to be ade 3 orang...tapi we olls terpaksa celebrate 2 dulu...sebab bufday big boss esok....nak celebrate sekali...tp bila fikir dia big boss kan...so, susah sikit laa... sorry Dato'!! nanti sally update birthday Dato' pulak esok !

Hazel Cheese from Secret Recipe

okay...angle dia mmg terbalik...aiseh!
even atas kek tu nak celebrate dua orang...tapi terpaksa la celebrate sorang jer sebab incik boss tak masuk office...spoil jer !! ingat nak kasi surprise...at last kami yang surprise pulak !!
Samira, Puan Accountant :)
we olllssss...dengan Anak Kak Noorsiah ^_^
Jangan la cakap sally COMEL ! malu ~
Nanti bulan April...ade lagi 3 orang punya besday...
Yang baju pink tu Filzah...nak suruh amik gambar macam nak kena bom!

Akim - Menunggu

4:00:00 PM 0 Comments
Assalamualaikum...
sambil dengar radio ERA.FM ni kan...memang la akan dengar lagu yang berulang setiap hari or every two hours mesti dia main lagu yang sama...tapi ade satu lagu yg sally tunggu....lagu Akim - Menunggu....jangan di tanya kenapa...sebab sally pun takde jawapannya...^_^

Ku selalu menyakiti dan sering berdusta
Dan membuat kau tinggalkan aku
Pertelingkahan kita selalu tiada akhirnya
Melemaskan mu dalam cinta ku

Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu sehingga akhir waktu

Kenangan indah ketika kita bersama
Membuat ku terbayangkan kamu
Aku tahu cinta ku tersemat di hati ku
Aku yakin hanya kau untuk ku

Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu sehingga akhir waktu

Aku kan menunggu
Hingga kita kan bersama
Kau akan selalu ku cinta
Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu hingga akhir waktu..


Tuesday, February 26, 2013

Food | Restoran Korea Gomonae

10:27:00 AM 13 Comments
assalamualaikum...huisshhh...selepas sally tulis entry yang ni .. mama ajak sally dengan akak keluar makan sebab mama malas nak masak...sebab weekend pun dia siapkan kerja office dia...so,dia pun malas nak masak...yg sally pulak mmg lagi la berganda malas nak masak sebab tengah busy kan...so, mama pun ajak makan luar...bertiga....

hehehe...sebab kan kitorang bertiga ni orang Korea celop ... so, feeling g makan makanan korea la semalam....dulu pon sally ade pernah g makan makanan Korea dekat Mid Valley...Dubu-Dubu Seoul Food nama kedai dia...ade dekat ground floor kalau tak silap sally sebab sally jarang ke Mid Valley....korang boleh baca kat sini if nak tau pasal sally punya pengalaman, suggestion and review pasal makanan kat sana...

back to topic ! semalam makan dekat sini....

jangan risau...makanan kat sini Halal ...sebab dia berada dalam shopping complex Ampang Point...kalau tak silap sally... sally ade baca kalau restoran nak bukak dalam shopping complex should be kena ada ujian saringan Halal Jakim...betulkan sally kalau salah...yang ni pun sally pernah terbaca aje....

abaikan muka mama yang lapar tuh..hehehehe :)
owner dia seorang perempuan Korea...comel jer dia...dah agak berumur...mungkin dalam lingkungan 30an jugak laa....makanan dia actually lebih murah kalau nak di bandingkan dengan restoran Dubu-Dubu Seoul Food tu...semuanya dalam lingkungan RM13-RM16 untuk set makanan...and side dishes dalam RM5-RM12 ... jangan la banding dengan kedai mamak pulak tau... =.="


sally dengan akak masing-masing makan set nasi...yang atas tu beef bulgogi and kakak sally makan fish bulgogi...nama dalam bahasa korea tak tau....hehehehe....

mama makan ape...? haaa ! mama makan yang ni...
 
Hot and spicy kimchi soup with tofu...still ade nasi jugak...tapi mama tak larat nak habiskan sebab dia minum banyak sangat soup...

ohh! sesapa yang ade dekat area KL or Selangor...or sesape yang nak try...boleh la ke Ampang Point Shopping Centre...tingkat 2 :)

Monday, February 25, 2013

Lagi sehari !!

3:17:00 PM 3 Comments
Assalamualaikum !

ape yang lagi sehari...? hehehe....mesti la sehari lagi segmen tajaan sally akan melabuhkan tirainyaa...so sesape yang nak join masih sempat, yang mana yang dah join...terima kasih sally ucapkan...

sesape yang nak join...klik kat sini...

:)


Sunday, February 24, 2013

Pendaftaran Subjek Sem 2 | UiTM

3:15:00 PM 3 Comments
Assalamualaikum....huwaaa...harini bangun awal pagi semata-mata nak ke rumah mama pinjam internet...al-maklum la manusia yang kedekut macam sally ni...tak reti nak subscribe broadband mahu pun UniFi...hehehe...selalu online kat office jer...nampak bebenor kedekutnya kan...? ehee~
hehehe...actually, datang umah mama hari ni just nak daftar subjek jer...subjek untuk semester 2...nampak tak...? nampak tak...? nampak bebenor dah susah baru ingat mama...lalalalala...gurau je la...actually memang dah janji dengan mama semalam nak datang umah mama...bukan setakat nak online jer...sebab nak tolong mama cari pelamin and photographer untuk wedding abang sally nanti...biasa la...wedding planner la kata kan...kena la pergi jumpa client...hehehe :P


ohhh...lupa nak cakap !! if korang ade kenal photogapher or orang yang boleh mekap + buat pelamin...bole la komen kat entry sally...kalau boleh kasi link la...senang sikit sally nak cari...eh! macam lari topik pulak...tajuk lain, isi dalam entry lain...hehehehe...

Sunday, February 17, 2013

Sahabat...wujudkah yang sejati...?

11:30:00 AM 6 Comments
Assalamualaikum...salam pagi ahad !! huawaaa...sally still lagi mengantuk ni...hehehe...baru lepas baca entry pasal friendship kat blog Azwar Syuhada...entry yang bertajuk tips memilih sahabat...actually tips-tips yang diberi tu mmg sangat bagus...sebab kite boleh berhati-hati dalam memilih sahabat yang boleh sehidup semati atau yang akan tikam kita sampai mati !
  For past few months baru sally sedar yang kawan-kawan yang selalu bergelar sahabat tu dah takde dalam kamus hidup sally...lama-lama sally rasa kawan yang kita kenal di dunia blogger atau alam maya ni lebih bermakna dari perSAHABATan yang digah kan bertahun-tahun... entah mungkin sally je yang over or yang rasa macam tu...

Dari kecik lagi sally selalu melebihkan kawan dari keluarga...sally rasa kawan tu lagi penting sebab mereka ni tergolong dalam orang yang sentiasa bersama dengan kita bila-bila pun yang kita nak...yang selalu lepak...yang selalu berada disisi kita...tapi, lama-lama baru sally perasan...ramai yang ada disisi sally bila sally senang...nak cari yang mampu menangis dengan kita...sally tak dapat jumpa...


Sally selalu rasa kawan-kawan sally akan menjadi tempat sally meluah perasaan...tapi ternyata tidak...sally banyak menangis dalam hati sebab takde sape-sape yang boleh sally luahkan...nak luahkan pada family...nampak sangat bila ada masalah baru ingat dorang....

So, from this time...sally rasa sally tak perlukan sahabat.... tapi bohong kalau sally boleh hidup sorang-sorang kan...? sally tak perlukan sahabat...cukuplah ade kawan/teman yang boleh keluar makan,tengok wayang...untuk mencari sahabat yang berkongsi suka duka,tawa gembira...sally rasa tak perlu... I will move on and try to live with myself and my family...lagipun sally ade kawan yang tak pernah lupa sally... Allah S.W.T...sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui kedukaan sally berbanding semua manusia yang pernah bergelar SAHABAT ..


p/s : Terima Kasih sebab pernah wujud dalam hidup walau untuk sedetik.

Saturday, February 16, 2013

Kalau ada yang bagi.......

9:52:00 AM 2 Comments
Assalamualaikum...Hari ni nak buat pengakuan....Kalau ade lelaki yang bujang yang bagi kat sally snow globe ni...hehehe......hehehe...nanti kite fikir nak kawin dengan awak ke tak....err...tapi cuba jadi ikhlas sikit...bagi jer...alaaa...bukan mahal pun...kot...


Hehehe...kalau ade sesape yang baik hati nak kasi kat sally...bagi jer laa...okay...?

Notakaki : Benda yang sally teringin sangat someone special kasi kat sally...biar murah tapi bermakna.. :)

Friday, February 15, 2013

Result Semester 1 | UiTM Shah Alam

12:19:00 PM 9 Comments
assalamualaikum...huihhh...pagi-pagi tengok email...ade email dari UiTM...rasa sawan nak bukak...sebab sally sangat tak yakin yang sally akan lulus...sally tau mesti korang rasa macam loser gila...but for past few days sally memang takde mood...nak menanges...nak fikir camne perasaan ibu kalau tau sally tak lulus...or tak dapat lanjut ke semester 2 tahun yang akan bermula bulan 3 ni...


lepas bukak tadi...macam nak menanges...macam happy jugak...part yang happy sebab, I still can continue my studies at UiTm Shah Alam...I'm managed  to continue to semester 2...but the sad part, mestilah sebab tak dapat dean list....huh! but still syukur alhamdulillah...sebab masih dalam kategori lulus la kan...alahai...ape nak jawab kat ibu ni...sally actually sangat sedih...mana kan nak kena kerja kat office...but still kena belajar...sally tak nak lepaskan dua-dua...bukan tamak...tapi tu semua untuk masa depan sally jugak kan...? tapi lama-lama rasa bebanan pulak...

tapi takpela...hopefully, semester 2 and above...I will get nicer grade...who knows kan...? God Willings...Insya Allah :)

note : sape yang dapat result jugak hari ni...? meh la kongsi :)

Thursday, February 14, 2013

Official Music Video | Tasha Manshahar & Syed Shamim - Be Mine

2:25:00 PM 4 Comments
assalamualaikum...hari ni bos kasi kerja banyak...tak sempat nak update...so, tunggu masa lunch baru ade time nak update...actually sally just nak kongsi satu video yg sally baru tengok kat YouTube tadi...rasanya mungkin ramai tak kenal dengan Tasha Manshahar....actually dia artis Youtube, sama macam Ainan Tasneem and Najwa Latiff tu...so, try la dengar....quite nice jugak laaa...ohh...partner dia Syed Shamim tu comel ! :)


Bermula di Facebook
Kau tegur ku dulu tak tahu malu
Tak kuasa nak layan
Aku buat tak tahu
Kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuatku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja
Chorus
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you
Ulang Chorus 2X
Dalam pada ku gembira
Kadang kala sedih juga
Kau sudah berpunya
Tak mungkin jadi milikku selamanya

Wednesday, February 13, 2013

Korean Movie | Lie To Me

4:23:00 PM 4 Comments
assalamualaikum...hehehe...sorry lambat update hari ni...hehehe...baru lepas khatam cerita korea...hahaha...sebab lama sangat cuti...so hobi lama dah kembali lagi...tengok cerita korea sampai LEBAM! hahaha....sally baru jer lepas habis tgk cite ni....eh? bos takde kat office for the whole week la....... okay...okay...okay...sorry...hari ni jer....hari ni jer ye bos sally tak buat keja 2 jam....maap...maap...mintak halal yer bos gaji sally...teeheeee ^_^.....

semalam nak habiskan...tapi member ajak lepak kejap...so,habis masa 2 jam macam tu...kalau tak semalam lagi dah siap habis semua....hehehe...details movie klik jer kat gambar kat bawah :)

p/s : nak sambung buat keja...babai...

notakaki : sila jangan tiru perangai sally yer...dosa! =.="

Friday, February 8, 2013

Yeay! Dapat jugakk!!!

2:00:00 PM 2 Comments
assalamualaikum...hehehe...semalam kan sally ade cerita pasal mengidam nak makan red velvet kan...? semalam masa pergi tengok wayang cerita Husin,Mon dan Jin Pakai Toncit tu...yang sally dah review citenya tadi...sally ke kedai cupcake yang ade depan TGV KLCC tu...kalau sape-sape yang rajin ke KLCC mesti perasan kedai cupcake Bisou depan tu...and guess what...?

abaikan muka selekeh baru balik keja tu...

yeay!! sally dapat makan kek Red Velvet...okay nak komen sikit pasal kek ni...ni bukan sally sorang jer yang komen ek...ni budak kecik ni komen sekali...


  1. kek dia mmg lembut...tapi langsung takde bau and rasa flat
  2. cream cheese tak 100 %...tak gebu tak rasa langsung cheese nya..
  3. deco mmg macam mana-mana kek red velvet yang orang lain jual...
haaa! mmg sally banyak complaint sebab tak puas hati macam yang sally buat... *penampar.... dah la beli banyak bunyi kan sally ni...hehehehe...takpe laa...nanti hujung minggu ni nak buat jugak la kalau sempat... out of 5 Bintang...sally kasi 3 bintang la kat kek ni...hehehehe....^_^

Movie | Husin Mon & Jin Pakai Toncit.

11:01:00 AM 4 Comments
Seperti mana yang korang semua tau...filem ni actually ala-ala macam kesinambungan dari filem "Hantu Kak Limah Balik Rumah"....hehehe...sebab semalam kan hari pertama ditayangkan..so,sally decide nak pergi jugak tengok...hehehe...sebab bagi sally...cerita yang Mamat Khalid buat...mmg macam takde motif...tapi actually di setiap babak yang dilakonkan...ade mesej yang harus kita sendiri paham...



Sinopsis Hantu Kak Limah 2 Husin Mon dan Jin Pakai Toncit:

Beberapa tahun selepas kejadian "Hantu Kak Limah" Husin telah bangkrap akibat ditipu skim cepat kaya telah kembali semula ke Kampung Pisang. Di Kampung Pisang, Husin berjumpa semula dengan geng-geng yang lamanya dan juga Mon, wanita yang mula-mula mengisi taman hatinya semasa Kampung Pisang di landa Zombi dan penyebab kepadanya hendak berjaya walaupun tidak mempunyai SPM. Namun beberapa hari selepas itu Kampung Pisang telah dilanda sesuatu perkara yang aneh. Nampaknya sejarah misteri seratus tahun dulu berulang kembali. Kejadian kehilangan lelaki-lelaki teruna di Kampung Pisang kembali menghantui. Dalam kekecohan itu, Kak Limah yang sudah pulih sepenuhnya sibuk merancang rombongan ke Singapura. Namun begitu, masalah menjadi semakin rumit apabila Husin sendiri telah didapati hilang dirumah oleh Usop dan kawan-kawannya. Kesan yang tinggal hanyalah bekas bungkusan Maggi dari Singapura.

sinopsis credit to : Cerita Master

hehehe...sally sarankan korang g tengok cerita ni...mmg gelak guling-guling laa...semalam masa dalam pawagam pun...rasa macam nak pecah perut satu panggung gelak...bukan sally jer...hehehehe...so, out of 5 stars...sally kasi 4 setengah!! best!! rugi kalau tak tengok!! tak tipu! :)

Thursday, February 7, 2013

I'm CRAVING for this :(

12:46:00 PM 2 Comments
ASSALAMUALAIKUM...

*slurupppp....

hadoi...kenapa la sally ni...tiba-tibe mengidam ni...nak kata ade baby dalam perut takde pulak...hahahha...ni mesti kes pembawakkan budak anak jiran belakang rumah ni...hahahaha....


actually sally dah banyak kali buat kek ni...tapi lately jadi malas...kalau dulu habis segala benda sally dengan akak masak...dari kek ke pastry sampai la ke roti semua la kami cuba...

tapi lama-lama jadi malas pulak...hehehe...sape tau ade jual kek ni kat mana...? yg penting frosting dia sedaap...sebab selalu sally beli...sally rasa paling failed kalau dah kek sedap tapi frosting dia tak sedap...

*penampar

hahaha...dah la nak beli tapi banyak complaint kan...? kawan-kawan sally yang banyak complaint gitu...dorang kata kalau sally punya...makan frosting dulu baru makan kek...tapi sally rasa frosting sally yg tak sedap...entah-entah dorang puji sebab nak kek free kot...??

*penampar lagi doploh kali

okay-okay...sape-sape tau mana ade Red Velvet cake @ cupcake yg sedap...sila bagi tau sally...sally nak jugak beli hari ni...tak kira..!!

Wedding Door Gift :)

11:59:00 AM 10 Comments
assalamualaikum...since my big bro dgn sista nak kawen and engaged this year...fuihhh...penat wooo...penuh sally punya jadual each month sebab nak kena jadi wedding planner dorang...kenapa sally yang kena jadi wedding planner...? sebab sally ADIK.... =.="

kejam kan dapat abang dengan kakak mcm ni...? hehehe...hari tu masa ke Bandung pun kena cari baju kawen dgn baju nikah dorang..penat berlari-lari macam sally ni baton pulak kena pass sini sana...hahahha...tapi takpelaa...sebab majlis tahun ni majlis yang pertama dalam keluarga kecik kitorang...mmm...kalau arwah papa ade...mesti dia bising...huhuhu....*teringat kat papa...al-fatihah

baju dorang dengan baju family member semua dah beli...so,takdela tergesa-gesa sangat...just nak cari orang jahit baju kami jer...hehehehe....ok,mukadimah dah masuk 3 perenggan...

eh, sally nak tanya korang ni...ape yang best untuk kasi door gift masa wedding abang and majlis pertunangan kakak sally ek...? sally terfikir 3 jer...

1. CAKE POPS




2. CAKES IN A JAR


3. CHOCOLATESS!!! ^_^


eh...korang ade idea yang lain tak...?? kalau ade...kongsi-kongsi la kat ruang komen or kat chatbox pun okay...sekali dengan link nak tempah ek...hehehehe....thanks!! love n hugs :)

Wednesday, February 6, 2013

Bandung Trip (Part 1) - Foods

1:56:00 PM 6 Comments

Assalamualaikum...huhuhu...sally dapat banyak permintaan supaya update pasal percutian sally ke Bandung,Indonesia...actually malas...hehehe...sebab tak tau nak cakap pasal apa...pualak dah la sally tak amik banyak gambar...huhuhu...so,untuk part 1 ni sally akan cerita pasal tempat makan and makanan kat sana...okay...? sebab sally banyak amik gambar pakai tab mama...so tak sempat lagi nak transfer...tapi sally update yg mana ade jer la ek dulu...

Actually kat Bandung ni banyak sangat makanan...tapi benda yg sama...so,sally akan suggest masakan Sunda...sebab dorang masak yang fresh...kalau nasi Padang tu...murah tapi tak fresh la...sebab dah masak dari pagi lagi....


KEDAI BELACAN...scenery dia agak cantik...mahal sikit la kat sini...tapi makanan dia superb! hehehe...kat Bandung ni jangan harap la nak cari ayam yg besar...semuanya ayam kecik-kecik...sebab ayam dey'all tak kena suntik macam ayam kita....kalau mintak ayam seekor pun...boleh muat satu pinggan jer...hahaha...time ni tak sempat nak snap gambar...sebab semua dah lapar tahap nak makan orang....




Next restaurant is...KARAMBA! feberet sally kat sini juice dia...sebab mmg sedap and superb...dia punya juice sebijik macam smoothies...haaa...mesti korang boleh rasa lembutnya kat lidah kan...nyum nyum...ohh! lupa nak cakap...kat mana-mana restoran korang pergi pon...speciality dia satu jer....


IKAN GURAME GORENG...Ikan ni banyak nama...saje nak tarik perhatian kan...ade yang panggil ikan gurame goreng,ikan gurame terbang,ikan gurame kipas...banyak la...semua akan di potong lain-lain version...tp yg sedap tetap goreng tepung...crispyyy wooo...tak tipu punya! kalau nak bakar pun okay...tapi tak crispy la kan.... ikan gurame ni actually ikan kaloi jer pun...alaa...ikan yg si Bawang Putih makan mak dia tu...dalam cite Bawang Merah Bawang Putih tuhh...hehehe...kalau nak tengok lebih-lebih...tanya jer uncle Google...dia mesti tau :)


ni macam otak-otak version satar...sedap tapi mahal...almost RM1.50/pc


restoran lain yg sally sarankan is Restorann Ikan Bakar Pak Chi Met


Restoran Kampung Daun, scenery yg paling superb cantik and superb mahal :P



Restoran Sangkuriang...ikan gurame korang di ambil fresh dekat kolam sebelah tempat makan :)


ohh...btw lupa nak suggest korang rasa Batagor & Siomay...sedaap...alaaa...macam ni...



kalau nak yang paling sedap....pergi la kat kedai Kingsley


nanti sally sambung Part 2 pulak okay :)