Sahabat...wujudkah yang sejati...?

11:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...salam pagi ahad !! huawaaa...sally still lagi mengantuk ni...hehehe...baru lepas baca entry pasal friendship kat blog Azwar Syuhada...entry yang bertajuk tips memilih sahabat...actually tips-tips yang diberi tu mmg sangat bagus...sebab kite boleh berhati-hati dalam memilih sahabat yang boleh sehidup semati atau yang akan tikam kita sampai mati !
  For past few months baru sally sedar yang kawan-kawan yang selalu bergelar sahabat tu dah takde dalam kamus hidup sally...lama-lama sally rasa kawan yang kita kenal di dunia blogger atau alam maya ni lebih bermakna dari perSAHABATan yang digah kan bertahun-tahun... entah mungkin sally je yang over or yang rasa macam tu...

Dari kecik lagi sally selalu melebihkan kawan dari keluarga...sally rasa kawan tu lagi penting sebab mereka ni tergolong dalam orang yang sentiasa bersama dengan kita bila-bila pun yang kita nak...yang selalu lepak...yang selalu berada disisi kita...tapi, lama-lama baru sally perasan...ramai yang ada disisi sally bila sally senang...nak cari yang mampu menangis dengan kita...sally tak dapat jumpa...


Sally selalu rasa kawan-kawan sally akan menjadi tempat sally meluah perasaan...tapi ternyata tidak...sally banyak menangis dalam hati sebab takde sape-sape yang boleh sally luahkan...nak luahkan pada family...nampak sangat bila ada masalah baru ingat dorang....

So, from this time...sally rasa sally tak perlukan sahabat.... tapi bohong kalau sally boleh hidup sorang-sorang kan...? sally tak perlukan sahabat...cukuplah ade kawan/teman yang boleh keluar makan,tengok wayang...untuk mencari sahabat yang berkongsi suka duka,tawa gembira...sally rasa tak perlu... I will move on and try to live with myself and my family...lagipun sally ade kawan yang tak pernah lupa sally... Allah S.W.T...sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui kedukaan sally berbanding semua manusia yang pernah bergelar SAHABAT ..


p/s : Terima Kasih sebab pernah wujud dalam hidup walau untuk sedetik.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!