Friday, January 25, 2013

Sakit Tekak :(

2:52:00 PM 6 Comments

assalamualaikum...hari ni sakit tekak...bangun pagi tadi jer dah rasa perit semacam...makin petang makin sakit pulak...pulak duduk bawah aircond...lagi terasa sakit peritnya tekak ni...nak tutup aircond kag,kesian kat kawan-kawan yg lain...so,dapat slow kan pun dah cukup elok...alhamdulillah...nasib baik lah kan sakit tekak takde kaitan dengan tangan...so,masih lagi boleh menaip...kan...? tapi sesapa yg call...mmg tak dapat nak layan...cakap pun macam cakap dengan semut dalam gula...eh..?

ohh...sally ada satu berita gembira kepada penggemar CENDERAHATI atau omputih panggil souvenirs...hehehhe...esok sally akan jalankan satu GA...so,sesape yang berminat...bolah la join...tau...ok..? doakan kesihatan sally yer...insyaAllah :)

Saturday, January 19, 2013

Mengidam Nasi Kerabu :(

12:34:00 PM 7 Comments
assalamualaikum...huihhh...dari semalam lagi sally dok asyik teringat kat nasi kerabu...alaaa...nasi yang warna biru...banyak sayur tu...yang ade keropok...sometimes ade daging bakar or ade ikan goreng...alaa...nasi kerabu...nasi kerabu...tak tau ker...?? *nak kena penampar sally ni...

pergghhh...sedaap gila kalau dapat solok lada tu...aiseh !! geram jer tengok aihhh....ade tak sesapa tau kat mana nak cari nasi kerabu time tengahari macam ni kat area Ampang...??

meleleh air liurrr....ade bawang putih tu lagi....aisehhh...boleh gila oo...kalau tak dapat hari ni !!! ^_^


Thursday, January 17, 2013

OPM530...Final Exam !

2:30:00 PM 3 Comments


assalamualaikum...ini entry auto publish...masa anda tgh membaca ni...sally masih dalam dewan peperiksaan...sedang berjuang untuk menjawab paper akhir untuk semester ni...OPM 530 ( Operation Management ) ... doakan semuanya selamat dan sally tenang menjawab peperiksaan yer...sayang korang semua...i'll be back the day after tomorrow guys :)


Wednesday, January 16, 2013

Demam :(

2:32:00 PM 5 Comments
Assalamualaikum...sally demam...tapi tak dapat MC sebab kerja byk bertimbun-timbun, kalau ambik MC pun bukan boleh cuti...sedihnya rasa...macam dah tak larat nak angkat kepala ni...

PC office yang baru ni buat hal pulak...hbs hilang semua kerja yg di buat....bertambah lagi sedih...dan sedih...bos pulak kejar date line...esok pulak cuti....jadi terpaksa la siapkan semuanya sekali hari ni... :(

Esok ada last paper final exam...mintak semua doakan sally baik dari demam ni dan buat yg terbaik untuk esok hari...semoga Allah bagi kekuatan untuk sally hadapi hari esok...


Tuesday, January 15, 2013

Sape nak edit blog sally...??

3:54:00 PM 3 Comments
assalamualaikum....nak dipendekkan cerita...sally bosan la tengok layout blog sally...sesape yang rajin tuh...yang baik hati and yang nak dapat upah tu...sila la komen kat ruang komen sally yer...jangan la upah sampai berpuluh beratus pulak...janji dapat yg elok sikit :)

okay ??

Monday, January 14, 2013

"Ma, rindu la kat adik..."

11:49:00 AM 1 Comments
assalamualaikum...ni bukan sally nak suruh korang baca novel ke cerpen ek...hihihi...ni sally nak cerita pasal kakak sally...hihihi...kalau nak cerita salah silah keluarga kang...berjela pulak panjangnyaa...nak dijadikan cerita...sally ada 4 orang adik beradik...tapi ade 2 mak tapi ayah,ayah yang sama...so, mmg adik beradik kandung tapi lain mak jer...mak kandung sally, sally panggil ibu...mak tiri sally pulak sally panggil mama...

MAMA
IBU
nak dijadikan cerita....sally mmg duduk dgn mama sejak sekolah rendah sampai la hbs sekolah menengah...sebab ibu sally keja syif...time cuti baru sally balik sana...sebab masa umur sally 2 tahun lagi ibu dgn arwah papa dah cerai :(

ok! back to topik...sally ade sorang kakak jer...tapi kakak sally ni perangai dia pelik sikit...dia ni kategori perempuan yang "heartless" laa...hihihi....sebab dia tak kisah ape yang jadi kat orang...as long as dia punya life orang tak kacau dia...dia pun jenis yang x kisah, tak ambik tau janji dia belajar elok...hahahaha...dia ni pun tak reti nak express perasaan dia...sayang ke...sedih ke kan...muka dia sama jer...lagi satu dia ni ganas...orang akan kata dia kasar kalau x kenal dia...istilah gurau kasar mmg sesuai la... :)


mesti korang boleh agak mana satu kakak sally kan...hahahha...takkan yang pakai tudung purple tu...hihii...lepas SPM sally dah duduk balik dgn ibu sally...lagipun kan sally belajar amik diploma kan...so,mmg jarang jumpe...sebulan sekali pun susah la nak jumpe...hiihihi....sebab akak sally sambung degree kat UiTM...sally pun jarang balik sebab sally pun duduk asrama...hohoho...

sekarang ni masing-masing dah kerja...kadang-kadang kalau boring sally akan balik umah mama...sebab umah mama dekat jer dgn office sally...tapi akak sally balik umah hari jumaat-ahad jer sebab dia pun kerja kat Puchong...stay kat rumah company kat sana...sebab susah kan nak ulang alik setiap hari...

semalam sally g umah mama...saje melepak kat sana lepas pergi umah kawan sally kawen...ni dialog sally dgn mama, sebab time ni kakak sally takde kat rumah :

sally : mama, kak girl mana??
mama : dia keluar dgn abg shahrul...
sally : ooo...jadi ker dia nak tunang tahun ni ma..?
mama : jadi la...semalam kan dia call kamu...dia tanya kedai emas tu...dia dah beli pun cincin...
sally : laa...yeke...ingat dia nak survey jer...bersungguh betul...
mama : dia kata rindu kat kamu...
sally : sape..?
mama : kakak kamu la...dia kata,
"rindu la kat adik ma...lama dah dia tak balik sini...kalau tak dulu selalu jer borak dgn dia.."
sally : eh..? ada perasaan pulak kak girl...? hahaha...

actually kesimpulannya sally nak cakap...ikatan darah mmg susah nak putus kan...even kita jauh...sebab dia keja kat Puchong, balik hari sabtu ahad jer...tapi, ingatan...doa...sentiasa kita titipkan sebab kita sayang kat orang tu kan...lagipun...tak semua benda kita rasa selesa nak cakap dengan orang tua(parents) kan...sebab kan,kadang-kadang dorang tak paham ape yang jadi...iye dak...??

lagi satu....sally happy sebab..."KAKAK AKU DAH ADA PERASAAN....HAHAHAHHA"

Friday, January 4, 2013

4th January !

9:30:00 AM 1 Comments
assalamualaikum...

hari ni hari pertama...paper pertama untuk final exam sally untuk semester pertama...

takot sangat!! 

tolong doakan sally yer...

**lama dah rasa tak ambik exam...haiyo!! 

**heart beating...dupdap dupdap...macam nak tercabut!!


**ini entry auto publish

Thursday, January 3, 2013

3th January!

11:19:00 AM 1 Comments
assalamualaikum...hari ni sally cuti...persiapan untuk menghadapi peperiksaan akhir esok hari...mintak semua doakan sally yer...sally takkan online sampai isnin (7th January 2013)...sebab sally start cuti hari ni...

ohhh....ya! ni entry auto publish...so,kalau sally tak blogwalking taau balas komen...jangan marah yer...hari isnin nanti insyaAllah sally jenguk balik...

tolong doakan sally yer...^_^

Love & Hugs..