Wedding, Melaka Trip (Part 4)

4:00:00 PM Sally Samsaiman 26 Comments

  Hehehe...hopefully, ni part yang terakhir...hehe...lepas ke Jonker Walk...dah balik...dah tido...so, hari Ahad kami nak balik ke KL...huhu...tapi before that...kita berjalan la dulu..hehehe...


Adik-adik...tu menara Taming Sari ye...tapi tak g pun kesana...hahaha...ambik gambar dr dalam kereta je...sebab malas nak g sana...sure ramai orang...benci...
 

Lawatan ke A-Famosa ye adik-adik...tapi malas nak berjalan kesana...sebab nak ambik gambar je pun kan...? hehehe...patriotik sangat!


Yang pakai topi tu Syafiq...dia la yang rela hati kasi keychain kat sally...hahaha....dah puas bergambar....plan seterusnya nak mencari Asam Pedas! Melaka kan mmg terkenal dengan Asam Pedas....so, kami pun tak nak la lepaskan peluang mencari Asam Pedas....siap tanya kat Facebook kot...jumpe yang sedap...tapi ramai gila org...siap beratur nak dapat seat...mmg tak la kan nak tunggu...sebab masing-masing dah berbunyi perutnya....


Semua tempat ramai...tapi tempat yg menjadi pilihan...Asam Pedas Jr. ni....itu pun kena tunggu hampir 10 minit sebab kuah Asam Pedas tengah masak...rasa dia boleh tahan la...daripada kempunan kan...?
 

tu Asam Podeh ikan Pari...hahaha...sedap tapi agak masin pada hakikatnya...yela...asyik dok panas kuah je...makin lama makin pekat dan makin masin..hikhik...tapi syukur alhamdulillah...tak kempunan Asam Pedas Melaka yaww! Masa ni dah pukul 4 petang...baru lunch....



Lastly, bergambar bersama...siap pakai self timer kot...hahaha...
Goodbye Melaka, till we meet again...InsyaAllah!

p/s : Friends is yourself that live in different body :)

You Might Also Like

26 comments:

  1. A' Famosa je yang saya pernah pergi,haha...
    wah,asam pedas! haha.... tak pernah makan lagi asam pedas melaka... hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah fatanah..kak sally guarantee sedap...hehe

      Delete
  2. Wah bestnya!
    Kali pertama dan terakhir pergi melaka waktu darjah 6 lawatan sek. Tengok menara taming sari tu terus terimbas kenangan balik..hihik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama sgt dah tu...hehe...cuti dlm negara pun best..

      Delete
  3. Hamboiii beshnyer dia menjongkettt ekekeke

    Ko klo posing dik mmg mantopp hik3.. bukan men cekak pinggang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..shantek kan sally..? Hahaha.....thanks akak!

      Delete
  4. hana yang bertahun dok melaka tak pernah naik taming sari tu. haha

    ReplyDelete
  5. mak aiiii... banyak betul part nya...

    ReplyDelete
  6. sambil menyelam sambil minum air.. sambil pergi kenduri, sambil makan angin.. hehe...

    ReplyDelete
  7. Wah best banget kak sally huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. best sesekali dapat pergi dengan kawan-kawan macam ni.. asam pedas melaka memang sedap.. :D

    ReplyDelete
  9. i hope u enjoy your stay at melaka sally :) uhuuuu
    next time kita jumpa ya~

    ReplyDelete
    Replies
    1. I do enjoyed my stay in melaka...hehe...hopefully one day..

      Delete
  10. asam pedas melaka memang terbaik...restaurant tu mmg pemes...hehe

    ReplyDelete
  11. pernah jalan2 bandar Melaka sekali. tp g waktu malam time tu.. nanti nak pergi lagi lah one day.. teringin nak rasa Asam Pedas. nmpk yummy je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dtg la lagi...melaka mlm baru hidup..hehe...naik beca dia..best...asam pedas tu signature kot...

      Delete
  12. menarik jugak melaka ni yerr.. langsung tak pernah pegii lagiii . InsyaAllah one day

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!