Wedding, Melaka Trip (Part 3)

2:24:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments


Still malam yang sama...walaupun cuaca tengah hujan renyai dan keyakinan yang tinggi Bandar Melaka tu confirm jammed, tapi masih gagah jugak ke sana...sebab kalau balik homestay pun bukan ada buat ape...nak tengok TV..? KL pun boleh tgk TV kan..?

So, jom ke Jonker Walk!



See...? mmg ramai orang kan..? yela...kan malam minggu...sure la ramai orang...tapi serius la..mmg ramai...benda pertama masa sally masuk ke Jonker Walk ni...sally terpandang satu amoi jual keychain...


Cari punya cari...there! spotted!
 

Ye...memang kemana-mana sally pergi...benda pertama sally akan cari...mesti budak biru botak ni...hehehe...Doraemon! err...lepas tu ada promotion...buy 3 free 1...kawan sally beli 3...sally ambik yg free! hahaha...kejam kan..? Sally cakap la ni sempena hadiah birthday yg lepas...dia pun surrender jela...thanks Syafiq!

Berjalan dan berjalan lagi sampai ke hujung...sally pada awalnya rasa rimas dah sebab terlalu ramai orang...pastu kawan sally panggil...

"Sally! Sally! meh la tengok benda ni...!!" - Ain

Dengan kadar kerimasan dan kemalasan yang menebal...sally ikutkan la jugak...kesian kat dia kan....


Yes! its dream catcher...hah! yang mana tengok cerita The Inheritors tu semua mesti boleh teka punya...hahahha...Sally ambik kesempatan untuk bergambar lepas mintak kebenaran amoi yang jual tu...hehe...
 

Ada banyak kaler...ada banyak design...rasa rambang mata pulak...dah la memang nak sangat beli ni...bukan sebab sally tengok The Inheritors okay, tapi sebab sally memang suka benda ni...hehehe... sally sempat update kat entry ni...tapi pakai fon kan..macam tak best sangat...


Yang besar sally pegang tu berharga RM60...memang rasa sangat tak berbaloi nak beli...dah la awak tak withdraw duit...aduhai...! yang kecik comel tu dream catchers jugak...tapi versi mini...ingat nak beli...tapi tak cantik sangat...yang kecik tu harga dia RM12 je...hehe...so, kepada peminat tegar cite The Inheritors...boleh la ke Jonker Walk kalau nak sangat beli..hahaha....



Bergambar kat depan Hard Rock Melaka...hehehe... hanya mampu bergambar...nak masuk malas, eh...tipu...macam takde motif nak masuk...even time tu ada live band...tapi bukan cnblue...eh..? hahaha....



Ni masa nak patah balik ke belakang...untuk balik ke kereta masing-masing....setiap tempat dorang nak berhenti..hahaha...gila kamera betul la budak-budak ni...aiseh...!


Say bye to Jonker Walk!

p/s : errr...ada part 4 tau...tu last part..hehe....

You Might Also Like

30 comments:

  1. kalau time cuti... melaka memang jam! nuna sllu prhatikn no plad kreta.. dari mne dtgnya bnyak2 kerta ni? hahahahahaha dri kl, dri johor, dri singapore.. aduhh...... fening!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nuna org Melaka ek..? Hehe...mmg jammed la..sadis betul..!

      Delete
  2. aaaa nak dream catcher tu jugak! :< lama dah cari. mahal tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehem...tak baca hbs ek..? Kan kak sally ada state..cpt scroll atas blk...! Hehe...

      Delete
  3. Dah lama tak pergi Melakalah.. =D

    ReplyDelete
  4. Bestnyaa pergi melaka .. Comellah doraemon tu .. Minatnya kak sally dengan doraemon

    ReplyDelete
  5. SALAM jumaat sally..
    serius jonker street memng owsomekan.. best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam sobri..! Betul..mmg awesome...cuma nk cr mkn susah laaa...

      Delete
  6. oh! dreamcatcher! cantik yang besar tu! tapi mahal pulak,hehe :D bestnya pegi Jonker Walk! tak pernah sampai sana lagi,huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg cntik...tp tu la.. Mmg mahal..huhu...ajak la mak ayah g sana dik..

      Delete
  7. jangan serik datang melaka tw. :D

    ReplyDelete
  8. Oh so this is how Jonker walk looks like.. My classmates posted in fb that he is in Jonker Walk and I was wondering what is that? xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. You never been to Melaka I guess..? Hehe...you should even once...it was nice and full with historical places to visit....

      Delete
  9. akak tak pernah lagi sampai di jonker walk tu.. nampak menarik barangan yang dijual di sana..

    ReplyDelete
  10. jonker walk adalah antara tempat ika akan pergi untuk cari souvenir... orang melaka sendiri cari souvenir kat melaka acane ahaahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha...dah alang-alang kan...murah jugak kat sana instead of beli yg mahal kat KL...

      Delete
  11. Time sy pergi hari tu Jonker Walk tak ramai sgt org.. seronok sikit nak jalan2.. hehe

    p/s : mahal jugak dreamcatcher tu kan.. kalau beli yg kecik tak best, yg besar baru cantik kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time sally kan weekend...huhu...tu yg ramai...tau xpe..mmg mahal...tp cantik..

      Delete
  12. gila mahai nya dream catcher tu sampai RM60 .. tak pa la walaupon minat ceta the inheritors tak sanggup eden nak beli... buat sendiri la guna dawai .. pastu cari bulu2 burung merak gantng kat ctu.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..tolong la buat satu utk sally kak...!!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!