Wedding, Melaka Trip (Part 2)

1:28:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments

Dah baca Part 1 belum..?

Yeay! lunch time lagi...alahai...seharian kerja banyak...tapi lunch time is time to joget-joget..hahaha...so, sambungan kepada Part 1 semalam...lepas je balik dr rumah pengantin....terus g check in ke homestay...sebab dah lewat petang...masing-masing belum solat lagi kan....so, homestay yang menjadi pilihan...ialah Homestay Kesidang Lia...bahagian luar dia sally tak ambik gambar...lupa....kalau nak tau klik je kat nama dia tu...

Selesai solat...mandi....watsoever tu....perut pun dah lapar balik...lepas selesai solat maghrib, kami keluar cari makan...orang kata kalau dah sampai Melaka kena pi pekena Ikan Bakar...hahaha...so, kami pun g la cari ikan bakar...niat hati nak ke Umbai...tapi ikut hati yang malas...sampai la ke kedai yang sally tak ingat nama...nampak tak berapa punya lapar diaorang..?





Itu je yang mampu ambik...serius time ni kitorang gila punya lapar...dah la lauk sampai lambat...tapi sally tak sarankan korang makan kat sini...sebab dia charge terlalu mahal...tak berbaloi dengan rasa dan kuantiti...tau tak kerang atas tu sepinggan RM12..? ada la dalam 20 ketoi je...aiseh!

Lepas makan....masih lagi tak cukup...g pulak cari buah! Durian!!! yeay!!! hahaha...




ye...budak atas ni memang gelojoh bila dapat makan durian...like seriously gelojoh..hahahaha...tu yang blk KL terus demam...siap MC bagai..hahaha....

Lepas makan durian...dorang masing-masing penat...semua pakat nak balik...tetiba tukar fikiran...why not kita g Jonker Walk..?

hehehe...cerita Jonker Walk...dalam Part 3! :)

You Might Also Like

19 comments:

  1. Mahalnya.. tengok gambarpun nampak sikit, tapi nak wat camne lapar punya pasalkan.. :D Bestnya Jonker Walk.. ok, tunggu Sally update!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg sikit..bayangkan la mkn 13 org...hehe

      Delete
  2. emm sedapnya sallay mkn durian nyum nyum

    ReplyDelete
  3. amboi banyak part betoi nooo.. memang sakan lahh.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la kak...xde idea nk update blog..haha

      Delete
  4. Dekat dengan kampung saya. Sedap kan ikan bakar dia kan ? ^.^

    ReplyDelete
  5. ok, saja tunjuk makanan sedap2 kat akak kan??? amboiii header tak menahan....

    ReplyDelete
  6. amboih,balun durian pulak lepas tu,haha :D

    ReplyDelete
  7. mahal erk? kalau nak ikan bakar yang murah dekat melaka datang la ala kasim dekat crystal bay. sedap pown sedap. boleh lah. hik2. tak pown dekat teluk mas belakang henry gurney. tu kedai member hana. hehe promote kejap :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awalnya bg tau..org dh blk KL pun..hehe

      Delete
  8. hehehe..kita pernah kena macam sally. masa tu gi makan kat besut. tunggu dua jam baru dapat makan. bila tibe je first menu, tak sampai 5 minit setel semua.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe...pastu semua diam je...mcm malaikat lalu..hihi..

      Delete
  9. wahhh meriahnya makanan siap ada durian ^_^ biaselah tu kalau tunggu lama order nak smapai

    ReplyDelete
  10. mahalnya rm12 sepinggan kerang tu sally.. kalau sedap takpe la juga..

    ReplyDelete
  11. sally makan umbai kat mana ni?? ada tempat memang cekik darah sikit..tak sedap dan tak best...kena pandai pilih tempat....

    ReplyDelete
  12. Sally, kalau nak makan kerang bakar yg sedap kat Bandar Baru Bangi (D'kenali).. last sy pergi dlm rm4 semangkuk.. tapi memang puas.. jauh lagi banyak dari yg dalam gambar tu..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!