Wedding, Melaka Trip (Part 1)

2:00:00 PM Sally Samsaiman 37 Comments

Lunch time!

Masa ni je masa terluang nak update blog..hehehe...daripada pagi lagi berkepuk-kepuk koje menunggu...hehehe...suppose kena update cerita ni on Monday, tapi kan cik sally demam..hehehe...so, biar lapuk dari tak update langsung...kan..?

Kami bergerak daripada KL pukul 10am...sally ada update dalam entry ni....

Setibanya kami...terus shoot kerumah pengantin...sebab lewat dah sampai...dah la Kamal kena jadi pengapit..hahaha...pengantin tunggu pengapit dia sampai berpeluh! sorry Wan...ni semua sebab pengapit dia yang bangun lambat!



Yang baju purple tu pengapit...hah! tu la muka pengapit yang bangun lambat! hahaha...
eh, ada dua pasangan pengantin! kitorang pun baru tau sebenarnya masa sampai tu...rupanya pengantin perempuan tu kembar dan dorang kahwin serentak...save budget katanya..hahaha...





tu la gambar pengantin...dua pasangan...tapi sally tak ingat nama kembar dia ape..hehehe...sebab kawan sally sorang je kan...so, yang kitorang tau kawan kitorang jela....best trip ni...sebab habis satu kelas ada...serius happy gila...last gather 5 tahun lepas...tapi kali ni kitorang betul-betul gather even masing-masing ada hal, ada yang kerja...ada jugak yang balik hari....kesian dorang penat....



Dari dulu lagi...kelas sally memang ada 8 orang je perempuan...serius happy gila jumpe...macam Ain tu sally selalu jumpa...yang lain jarang-jarang...syukur...syukur alhamdulillah kerana Allah bagi kesempatan ni selepas 5 tahun....


Unfortunately, yang lelaki ada 5 orang tak dapat hadir...atas masalah peribadi mereka...so tak cukup quota jugak...hehehe...tapi sebahagian pun dah bersyukur sangat! serius!


Ambik gambar dengan pengantin...ambik berkat masing-masing...hahaha...kalau nak ikutkan, Wan merupakan classmates pertama yang kahwin...alhamdulillah...dah sampai seru gamaknya...hehehe...insyaAllah lepas ni turn Fariza (tudung turquoise kat atas)



Bergambar sebelum check in ke homestay...lepas ni kemana...? tunggu entry part 2 ye sayang!

To +asha hana , +adrianna syaz dan Ika...sorry sebab tak dapat jumpe walaupun dah dekat...hehe :)

You Might Also Like

37 comments:

  1. pengapit takper bgn lambat pun..
    ramai bleh ganti.
    hehe..
    kalau pngantin bgn lambt susah.
    xdek org leh ganti :p

    ReplyDelete
  2. syiok nyaaaa jumpa kawan smbil mkn2... cpt2 update part 2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg byk syiok woo..hahaha...ok! Incoming!

      Delete
  3. seronoknya trip sally best dpt jumpa ex classmate

    ReplyDelete
  4. Wahh cantik dah blog Kak Sally .. Bestnya gather dengan kawan lepas lama tak jumpa . Selamat pengantin baru buat kawan kak sally

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak secantik blog fiqah..hehe..thanks dik..

      Delete
  5. bestnya! hehe... oh,kawan akak tu ada kembar rupanya...
    tunggu part 2 pulak~ ehehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bkn kwn akak..kwn akak punya bini yg ada kembar...

      Delete
  6. mmg best la bila blh jadikan majlis kawin tu utk reunion sekali ...

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru utk pengantin2 tu.. hehe...

    ReplyDelete
  8. tahniah buat pengantin..

    eh, blog bertukar wajah..? hehhe

    ReplyDelete
  9. Wah, dua pengantin sekali.
    Mesti best dapat jumpa kawan lama.. :)

    ReplyDelete
  10. selamat pengantin baru untuk kawan sally.. :D

    ReplyDelete
  11. blog sally berwajah baru.. hehe.. best kan dapat gather dgn kawan2 lama.. :D

    ReplyDelete
  12. haa kan. baru nak merajuk dengan kak sally. nasib baik dah mintak maaf. haha it's ok. next time kalau dah sampai melaka wajib jumpa ! XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..dorg mls nk g mitc tu...so, akak pun terjebak sama...InsyaAllah lain kali ye syg...

      Delete
  13. bestnya dapat kumpul dengan kawan2 lama

    ReplyDelete
  14. wahhhh bestnya, jom kahwin sekarang sally miahahhaa
    ika tak sabar dah ni hewhew

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape nak kawen dgn sally...? Yonghwa belom masuk meminang... -_-'

      Delete
  15. Sya pun mau kawen..jom2...takpe sally..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom sya!! Tp sape nk kawen dgn sally...? -_-'

      Delete
  16. Best kan kumpul ramai-ramai kira reunion camtu :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!