Sape nak cari JODOH, mari dekat!

4:55:00 PM Sally Samsaiman 43 Comments


Amboi Sally! 

Hahahaha...mohon paham yang sally takde bukak agensi cari jodoh, mahupun jadi match maker untuk orang cari jodoh...sebab sally dah confirm kawen dengan Yonghwa...

dang! 

*eh, ibu baling periuk...larikkkk

erk...hahaha...baik mengaku! sape yang search jodoh kat blog sally ni..? banyak kali hit pulak tu...meh nak babap tangan dia...hahahaha....

Meh sally kongsi tips sikit...even masih belum jadi kat sally..hahaha...tapi tak salah kita cuba kan...??

  1. Amalkan membaca surah Yassin pada setiap malam atau lebih baik setiap kali lepas solat. Sebelum membaca, niatkan di dalam hati supaya Allah SWT menyegerakan jodoh, memberikan jodoh yang terbaik dan beriman untuk anda.
err...sebenarnya satu tips je yang sally ada..hahaha...pastu boleh la cuba amalkan doa ni...tapi yang sally jumpa utk perempuan je...maaf la lelaki-lelaki sekalian :P


p/s : Azam 2014, nak g Korea masuk meminang Yonghwa....hahahahahaha....sape nak kasi pinjam 178 billion macam annual income CNBLUE tahun 2013 kat sally..?

p/s/s/s : larikkkkk...kena kejar dgn ibu pakai parang...hahahahaha

You Might Also Like

43 comments:

  1. amin...moga dapat jodoh yg baik...

    ReplyDelete
  2. adehh ada2 jer la sally hihihi

    ReplyDelete
  3. Jodoh tu termasuk dalam Azam 2014 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. errr... yang bahagian p/s tu mmg azam wajib 2014 :D

      Delete
  4. Woahhh tajuk gempak gilaa !! .. Ahaha tips tu pun cukup sudahh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha...saje nak pancing afiqah jenguk kak sally :)

      Delete
  5. pergh..tolong crkan jodoh utk cik nor skali..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh! lepas sally confirm kawen dgn Yonghwa ye cik nor :P

      Delete
  6. oh igtkan buka agensi cri jodoh td..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohhh...maaf! sally tak bukak agensi lagi..hahaha

      Delete
  7. semoga jodoh sally dipercepatkan amin... hihihihiihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aigooo mama...so sweet! amin...amin... :D

      Delete
  8. maksud sweet talker? haha .. ini lawak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sally kan "Google Translate"...hiihiiii ~

      Delete
  9. Wahh wah wah cari jodoh. Hahah mungkin diorang nak jodoh dgn Yonghwa jugak kot huhu.

    Ya allah kak sally lariiiiiiiiiiiiii hhahahahaah
    gila kentang ah dengan parang!!!! Hahahahha.
    Hahaha sorry lah kak sally, tak mampu nak bg pinjam 178 billion huhuhu.
    Mampu isi tabung korea je kak sally huhuhu.
    Eh ingat tau kak sally, culik satu untuk qilah ihihiiks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape..? sape berani nak jadi madu kak sally..??
      hahahha...isi la selalu tabungku itu..hikhik..
      ohh! cari sorang yg kat masjid tu ek..? okay!

      Delete
  10. Kalau ina , 15 tahun boleh tak buat macam tu ? Hikhik ^^ Gurau je.

    Selamat tahun baru dear kak sally ♥♥ Semoga impian kak sally tercapai pada tahun 2014! :D Aminn..

    Salam sayang dari Ina ♥♥ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je Ina...kalau dah sampai masanya, Allah akan tunjuk jalan utk Ina...

      Happy New Year for you too Ina! sorry lama kak sally tak singgah :)

      Delete
  11. wah.. jauh tu sally nak pergi korea meminang yong hwa.. hehe.. terima kasih berkongsi doa jodoh ini sally.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ku kejar jodohku kak...hahahahaha...alhamdulillah...benda baik kita panjangkan ^_^

      Delete
  12. singgah n follow awak
    www.kucinghitam.net

    ReplyDelete
  13. Hahaha..akak ingt sally buka agen cari jodoh..mgkin tanda2 jodoh nk sampai kot.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo...kak atien ni...lepas sally kawen nnt baru sally bukak :D

      Delete
  14. Hoho..sally...tlg cri jodoh utk sya..pliz..hahaha..sya mau top..jom g korea sma2..nak g minang top ni..ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole...bole...tp kalau sally kena kumpul 178 billion, kalau nak TOP kena kumpul 308 billion sya ^_^

      Delete
  15. Amboi..jodoh gitu. Haa..ni dah ada tanda-tanda ni. Semoga Sally akan berjumpa dengan yang telah ditakdirkan ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu...dah jumpa dah pun, menunggu je dia masuk minang kita..hahaha ^_^

      Delete
  16. hahaha... bolehla sally lps ni bukak agensi mencari jodoh pulak. ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole...bole...nanti sally bukak permohonan ye..hahahah

      Delete
  17. ahahaha macam2 kan sally bab keyword ni...so far ika tak pernah lagi laa dapat keyword pelik2...

    amboiii macam tu sekali kan lari kena kejar parang bagai hewhew...insyaAllah sally, jodoh tu dah ada...cuma belum jumpa lagi....macam ika selalu amalkan...just perbaiki diri...dekatkan diri dengan Allah...jaga aurat sebaiknya...jaga pergaulan..percakapan...insyaAllah, jodoh pun mesti yang baik2 juga nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...mau tak kena kejar dgn parang..berangan lagi sikit nak jatuh pokok...hihi...

      betul...sally sebenarnya tak kejar pun jodoh, kalau ada tu ada...kalau lambat tu, mohon dicepatkan...kalau cepat terima dgn hati yg redha ^_^

      Delete
  18. amin. moga kak sally kawen dengan yong hwa, hana kawen dengan jong kook opaa atau daesung yang comel. hahah :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya Hana kena pilih salah sorang kot..hahahhaa ^_^

      Delete
  19. moga hajat Sally nak gi meminang tu tercapai.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnn! Aminnn!! hehehe...Ros...Rosss :)

      Delete
  20. amboiiiii.. azam 2014 dia.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. berazam biar yg boleh dicapai...hahaha :D

      Delete
  21. ahahaa...keyword jodoh pun ada yerr! ;)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!