Master's Sun & The Heirs Parody @ SBS Gayo Daejeon

4:00:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Okay, peringatan...ni entry Kpop ye...kepada yang faham...korang akan gelak guling-guling even takde subtitle..hahaha...kalau yg tak paham sila, senyum...

Firstly, SBS Gayo Daejeon was a major annual end-of-the-year music program broadcast on 29 December by Seoul Broadcasting System (SBS). It was started in 1997, and awards were given to entertainers until 2007. In the 2010 program,Super Junior’s Heechul, Jung Yong-hwa, Jo Kwon from 2AM and actress Hwang Jung-eum hosted.

The 2012 SBS Gayo Daejeon aired live from Korea University with performances from TVXQ, Super Junior, Big Bang, Dynamic Duo, Epik High, f(x), SHINee, Ailee, B1A4, 2NE1,Secret, B.A.P, SISTAR, T-ara, GLAM, Teen Top, CNBLUE, EXO, FT Island, Miss A,MBLAQ, A Pink, Infinite, 4minute, 2AM, After School, B2ST, and Kara.

Under the theme "The Color of K-Pop", some of the biggest groups create four super idol groups, recorded a new single, and performed it together on stage. There were four teams consisting of members of different idols groups labeled under the names of Mystic White, Dramatic Blue, Dynamic Black, and Dazzling Red, who sang songs created by the hottest producers of 2012. The MC's were Miss A’s Suzy, IU, and actor Jung Gyu Woon.

SBS Gayo Daejeon untuk 2013, berlangsung pada 29 December 2013 yang lepas...so, sally tak nak share pasal CNBLUE dalam ni...kang korang kata pilih kasih pulak...hehehe...so, meh tengok Parody yang melakonkan babak dalam drama korea "The Master's Sun" dan jugak drama yg baru tamat, "The Heirs"...



Part One

Part Two

Mohon jangan bandingkan cast dia yang ori dengan yang parody ni...okay..? hehehe...ye...ye...sally tau Lee Min Ho tu handsome :P 

You Might Also Like

20 comments:

  1. i pun peminat Lee min ho jugak! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cinta hati sally tetap Yonghwa sorang :)

      Delete
  2. Hahaha.. siyez lawak.. suka part yang wooyung tu xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..? kan raihana kan...?? hihihi...sally asyik gelak je tgk!

      Delete
  3. Kita asyik ulang bahagian yang "Your hiding place is here, go hide." Teringat waktu tengok cerita Master's Sun, memang suweetttt gila part ni, boleh diabetes. Tak tahan bahagian "Ko jo" tu haha asyik ulang je, sampai adik pun dah terikut haha

    K.Will sebagai Young Do tu haaa memang gelak guling guling hahahaha

    Rindu Master's Sun & The Heirs <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi...kan...? sally tgk kat office pun macam org gila gelak tadi..hahahaha

      Delete
  4. JEMPUT JOIN

    http://sayasyiera.blogspot.com/2013/12/tomodachi-big-giveaway_31.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay syiera...ada masa saly cuba join :)

      Delete
  5. Replies
    1. yelaa...sally suka tgk drama korea dah kan skrg :)

      Delete
  6. okay..dah tengok. tapi kita suka yang part lagu tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...? sally suka gila...even tak berapa faham...layan kan aje laaa ~

      Delete
  7. no komen, no komen...ika tak terkejar dah bab korean drama ni..sebab seriously takde masa nak tengok..life ika sekarang..blogging...fokus untuk prepare clinical phase and etc rutin lain....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...ni drama yg baru hbs...sally pun tgk kat TV je...xde nak tgk online..hahaha

      Delete
  8. hahaha.. mcm2

    muda nya joo joong won.. haha~

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel je kan dorg...penuh bersungguh plak tu!

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!