15 tanda anda gila "travel"...!

7:47:00 PM Sally Samsaiman 30 Comments

Travelling bagi sesetengah orang macam satu cara untuk menghabiskan duit...hahaha...ada yang suka travel sebab nak belajar pasal culture negara orang, ada yang travel untuk sambung belajar dan tak kurang jugak yang memilih travel untuk menghilangkan tekanan dalam hidup...dalam ayat mudah, bercuti..!

tapi atau tak apa tanda-tanda yang korang ni suka travel @ melancong..? bawah ni sally senaraikan 15 tanda-tanda yang korang ni gila travel...hihihi...
  1. Korang dah tengok hampir semua episod dalam "House Hunters International" dan korang terfikir dalam kepala, kalau la korang dapat join...kemana korang akan pergi....
  2. Korang lagi excited pasal traveling lebih daripada cuti Hari Raya @ Krismas @ Chinese New Year @ Deepavali...hehe
  3. Semua ahli keluarga atau kawan korang tau yang "most wanted wishlist" korang masa birthday ialah 'Voucher penginapan bla bla bla untuk 3 hari 2 malam' atau yg sama waktu dengannya...hahaha
  4. Korang ada tabung travel macam Tabung Korea Sally -_-' (Mohon klik selalu)
  5. Bila korang nampak Peta, korang tengok macam tengok masterpiece Mona Lisa yang berharga 15 billion tu...
  6. Korang dapat merasakan yang pusing keliling dunia takkan pernah bosan malah makin menambah keinginan untuk sentiasa pergi berjalan lagi....
  7. Korang rasa pergi travel tu macam tengah sambung ambik degree @ master dekat luar negara...kan orang kata pergilah menimba ilmu sampai ke negara China...hahaha...
  8. Korang percaya yang korang takkan pernah "sesat" kat negara org...dalam ayat mudah, "Bukan sesat...jalan-jalan cari pengalaman" walaupun masa tu korang mmg sesat.
  9. Korang rasa macam membuang masa kalau tak pergi travel..Travel is like your "life routine"
  10. Korang tak kisah pun kalau orang lain tanya, "Kau reti ke speaking English @ Korea @ Jepun??"
  11. Salah satu matlamat hidup korang ialah "TRAVEL"
  12. Korang rasa travel ni umpama buku siri Harry Potter yang banyak sirinya...
  13. Korang sentiasa bermonolog sendirian, "Kan best kalau aku ada kat satu tempat yg org tak kenal aku..."
  14. Korang habiskan masa sekurang-kurangnya sejam dengan melayari blog atau tengok gambar negara-negara yang korang nak lawat.
  15. Dan yang terakhir, yang paling kronik, bila mana korang rasa nak gila dan akan mati akal kalau korang tak keluar langsung daripada tempat yang korang stay sekarang...tak kisah la keluar negara atau ke luar negeri sekali pun...
Hehehehe...yang ni apa yang sally rasa...setiap tahun at least sally akan melancong ke luar daripada Malaysia ataupun keluar daripada KL...sebab bagi sally, masa muda ni masa untuk kita berjalan, cari pengalaman dan jugak cari erti hidup sambil terkenang dalam fikiran.....

"Terlalu besar dunia ni...terlalu banyak yang nak tengok...sesungguhnya kekuasaan Allah tu tiada tandingannya...sebab hanya DIA yang mampu menyediakan dunia yang indah ni dan ruginya kalau kita tak cuba hayati keindahan alam ni..."


Korang suka travel...?

You Might Also Like

30 comments:

  1. hihihi alhamdulillah qila tak gila................travel.
    hihihihi. nice sharing ah kak sally!!!! :D *thumbs up!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...so, kak sally takde geng gila la camni...sob sob :(

      Delete
  2. alhamdulillah...memenuhi kriteria.... btw,,,, terbaekkkk lahhh...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...thanks dayat...dayat suka travel ke..? :D

      Delete
  3. I Love Travel.. Oshem and nice sharing.. Setuju sangat-sangat dengan tanda2 di atas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too~ hehehe...kan...? "travel kaki" je yg paham :D

      Delete
  4. anne suka travel tapi tak berpeluang lagi nak travel jauh2..
    one day maybe.. insya Allah.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...kena ada semangat...InsyaAllah...good luck!

      Delete
  5. Kak Sally ! Join la segmen nie naikkan earning tabung korea tue http://atieqahrahim.blogspot.com/2013/12/segmen-click-click-and-got-money.html Ihiks !

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah...ada masa nnt kak sally cuba join ye :D

      Delete
  6. Replies
    1. baca dan fahami sedalamnya...hahaha...jgn Zara jadi "kaki travel" mcm sally dah :D

      Delete
  7. hana suka gila travel !! memang minat. tp selalu dapat tengok dalam cerita je. nak pergi travel sendiri memang tak la diberi izin T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo...dah tu kawen cepat, pastu ajak husband g travel sekali...paksa dia ^_^

      Delete
  8. Replies
    1. Sinuha suka apa..? suka entry ke suka travel..? :DD

      Delete
  9. Saya pun suka travel, cuma harap2 lah tak gila huhu.. :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah! sally selalu tgk Khir review tempat...ok, sila jgn gila...

      Delete
  10. Oh..bestnya kalau dapat pegi melancong ke korea

    ReplyDelete
  11. some of the criteria i supposed to say yes, yes yes and yes, but some other criteria, it's kinda absurd ahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. well, from some point of view...it will absurd...but for "kaki travel" they will find it yes,yes and yes :D

      Delete
  12. Replies
    1. akak kena travel kak...dalam negeri pun xpe...g pantai ke... :D

      Delete
  13. nasib baik belum sampai tahap gila travel lagi. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma masa akan datang tu tak tau lah. tak jumpa pemangkin 'gila travel' lagi ni. haha!

      Delete
    2. hahaha...hopefully bole jadi geng la kita di masa hadapan...hahahaha :P

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!