Kesibukkan Menteri Zimbabwe ke 8.

11:57:00 AM Sally Samsaiman 15 Comments

Well, sape menteri tu..? Sally laa...ye sally...tau tak semalam dan hari ni banyak gila kerja nak kena buat...penat gila weh hari ni...langsung takde masa nak rehat...aishhh...nasib baik ada 2-3 entry yang sempat sally buat autopublish...kalau tak mmg sunyi sepi la blog sally...

Semalam ingat balik rumah nak blogwalking...tapi line internet sangat menyakitkan hati...so, niat terkubur disitu.... Pasal Dreamcatchers semalam...kebanyakkan respon cakap kenal dreamcatchers ni daripada cerita Korea baru "The Heirs" dan ada jugak daripada cerita "Twilight"...but Sally tau pasal dreamcatchers ni kat Discovery channel kot kalau tak silap...pastu tu yang excited nak google tu....


Terima kasih jugak kepada blogger Veesandy atau kak Zawiah kerana perkongsian ilmunya...Actually sally takde pun gantung dreamcatchers or loceng yang berbunyi kena tiup angin tu...cuma sally suka design dreamcatchers tu je...hehehe...so, yang mana ada gantung tu...lebih baik kalau kita buang atau gantung kat mana yang dia tak bunyi...Simpan lagi bagus....

Kenapa macam lari daripada tajuk ni..?

Hahaha. Maaf.

You Might Also Like

15 comments:

  1. sally tlg watkan utk makcik satuuuu :P

    ReplyDelete
  2. baru perasan sally dah tukar gambar ;)

    ReplyDelete
  3. itu yang akak cuba relate menteri zimbabwe dengan entri ni tu... hua hua hua...akak pun sama pening jadinya...ahakss.... sally ni memang lah...

    ReplyDelete
  4. saya tak aca lagi entry dreamcatchers tu,nak baca la... :)

    ReplyDelete
  5. Hahaha akak baru jer tgk dalam citer korea Inheritors tak salah akak tajuk citer tu.. ala citer tu banyak pakwe hensem tu..
    Dia gantung benda alah nih jugakla.. ;)
    Good info nih dik!!akak pun baru taw

    ReplyDelete
  6. menteri zimbabwe dan dreamcatcher? hehe.

    tak pernah tengok depan mata.. tengok dlm tv je benda tu. hehe

    ReplyDelete
  7. selalu tengok Dreamcatchers dalam cerita2 hantu banyak la. haha

    ReplyDelete
  8. Keje rerajin dally.hehe..skrg dream catcher tu ada versi subang dah kan sally..

    ReplyDelete
  9. hehe..jangan gantung tau sally..

    ReplyDelete
  10. haa, kan dah agak dah, mesti ada kepercayaan2 tertentu mengenai dreamcatcher yang digantung :)
    so amacam mana pula dengan benda2 yang orang ramai gantung kat rumah berbunyi2 tu? ada yang dari jenis buluh? loceng? besi? kayu dan sebagainya?

    ReplyDelete
  11. boleh kot gantung asalkan takdak bunyi.. hehe..

    ReplyDelete
  12. tb pon lately ni ssh nk blogwalking..line tenet opis allah saba ajeee

    ReplyDelete
  13. kikiki ... yana ingatkn siapa ler menteri tue. kira mcm tipah tertipu ler nie .. hehehh
    http://nazlyizan.blogspot.com/

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!