Eau Thermale Avène.

8:30:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Sape pernah dengar pasal produk Eau Thermale Avène...?

Specialist for Sensitive Skin tu tagline dia....Actually kan, sally tak pakai pun produk ni...kakak sally yang pakai...sebab muka dia muka mengada-ngada...kalau dia pakai produk yang murah or yang bukan utk sensitive skin...mesti muka dia keluar jerawat banyak...muka dia kalau jerawat...seram wooo...serius!

okay...sikit sebanyak pasal produk Avene ni...

The therapeutic use of Avène Thermal Spring Water goes back a long way, and for more than 250 years, Avène Thermal Spring Water has been recognised for its soothing and softening properties on Sensitive Skin.

The curative powers of the water were discovered by chance when a horse afflicted with severe skin rashes was cured after drinking and bathing in the water. The fame water from Avène spread far beyond the borders of France: Avène Thermal Spring Water was successfully used in treatment of severe burns after the Great Fire of Chicago in 1871. This healing power comes from Avène-les Bains (The Avène Baths) thermal spring water in southern France, which has been declared to be of public benefit in dermatology since 1874.

Avène Thermal Spring Water takes in vital minerals and trace elements as it filters through the rocks of the River Orb Valley. After a subterranean journey lasting over 40 years, the water emerges at the spring, rich in soothing and softening properties. Its well-established properties, acknowledged by numerous dermatological studies, make Avène Thermal Spring Water the ideal care for sensitive skin.

Launched in 1990 the Eau Thermale Avène skincare brand was created to capture these same healing benefits to soothe sensitive skins worldwide. Avène is widely recognized as #1 in French pharmacies among dermo-cosmetic skincare brands and also the most recommended by dermatologists and pharmacists worldwide.

Actually banyak lagi range produk dia...macam Cleanance - For Oily & Blemished Skin, Sensitive White - For Whitening, Hydrance Optimale - For Dehydrated Skin, Eluage - For Anti-Ageing, Sérénage - For Anti-Ageing, Essential Care - For Normal to Combination Skin, Complementary Care - Extra Care for Lackluster Skin, Hypersensitive - For Intolerant and Allergic Skin, Cold Cream & TriXèra Selectiose - For Dry and Very Dry Skin and Sun Protection - Sunblock.

Kenapa sally review pasal Avène..? Sebab sally curi-curi pakai kakak sally punya...sally try sekali...serius! mmg best...muka sally yang jenis berminyak ni...boleh kekal kering sampai petang...serius! even sally pakai compact powder pun...still okay..hehehe...starting from there, sally rasa nak kena tukar produk muka! Well, beauty comes with a price aite..? Actually dia gak pricy sikit...tapi worth it! satu botol pencuci muka dia range harga dalam RM 65 - RM68...tengok keadaan jugak...tapi kakak sally kata boleh tahan dalam 2 bulan jugak...jangan la tonyoh setiap 5 minit, tu sehari pun habis..hahaha....

Avène is available at selected Guardian Pharmacy, Watson's Personal Care Store, Caring Pharmacy, Sasa Cosmetics and Independant Pharmacies. So, senang je nak cari dia kan..? Tak pun boleh beli kat LAZADA.COM.MY ... tapi lagi mahal la kalau beli situ....

Untuk maklumat lanjut, boleh cikidaut dekat Official Website --> http://www.aveneusa.com/

You Might Also Like

13 comments:

  1. first time akak dengar nama produk ini.. kata orang alah membeli menang memakai.. mahal pun tak kisah jika ianya elok dan sesuai dengan kita..

    ReplyDelete
  2. mcm pernah nmpak produk ni tp xigt kat mana ^_^

    ReplyDelete
  3. First time pulak dengar yg ni..

    ReplyDelete
  4. ika pernah dengar produk ni tapi tak pernah pakai, ika tak pakai apa2 produk pun sally hewhew
    sebab tak dibenarkan, kulit ika jenis kulit ngada2 tu laa, sangat sensitive to chemical product...

    ReplyDelete
  5. ada kat farmasi senang lah nak cari ...

    ReplyDelete
  6. amboi. muka yg mengada-ngada?? :( sobss sobss.. tergolong sama..

    ReplyDelete
  7. selalu tengok tapi tak pernah beli sbb mahal

    ReplyDelete
  8. Tak pnh dgr jenama ni sally..llu pkai putih telur je kat muka..bleh la try2 nnti ni..kut2 sesuai dgn muka.. :)

    ReplyDelete
  9. first time sbb tak gemar sangat guna produk2 untuk muka :)

    ReplyDelete
  10. first time dengar.. hehe.. anne pakai produk yang biasa2 ja, nasib baik jugak la kulit muka ni bukan jenis yang mengada-ngada.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Wahh..siap buta entry lagi..tapi kalau bagus, apa salahnya pakai kan...

    ReplyDelete
  12. tak pernah dgr pasal produk ni,hihi... kulit muka mengada-ada? hehe,lawakla :D saya tak pakai apa2 pun jenis produk untuk muka kecuali bedak,hehe :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!