Dia.

12:00:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Benci! Benci perasaan ni....

It's been 5 years people! Hahahaha...lamanya tunggu dia...ingatkan lepas dia habis diploma, dia hilang terus...yela..orang mesej pun takde balas...kalau dia call pun kadang-kadang...bila dia rasa nak call...tiga bulan sekali mungkin...??

Bila berborak, dah macam bertahun tak bercakap...tapi actually mmg bertahun pun...but last 2-3 years...rasa macam dah lost contact dengan dia...bajet feeling heart broken la kan....membawa la hati yang lara ni ke tempat lain...

tetiba semenjak pakai semakfong ni...ramai pulak yang add whatsapp, WeChat, LINE and etc...sampai la ada yang borak tadi....ada yang hantar mesej, tapi from unknwon numbers...

Lupa pulak nak tanya sape sebab nombor yang appear sangat la tak familiar pada mata....sambil ber whatsapp dengan BFF sally, sally bertanya tentang no yang sangat asing tu...

Lama sebelum dia menjawab...

"It's him!! him!! the one you love! the one you misses the most!!"

I was like...? huh..? sape..? takkan Yonghwa pulak kot...sebab sekarang kan bajet-bajet falling-in-love-deeply-like-wanted-to-die dekat dia kan...? tapi macam mustahil pulak...sebab dah terang-terang la mamat tu hantar mesej guna bahasa kebangsaan dengan sedikit loghat Penang...

Anak mamu sungguh!

Belum sempat nak berborak lama, dia feeling sentap pulak sebab nampak macam sally malas nak layan dia..? derr...dah kalau tak kenal hang sapa, hang ingat aku nak mesej dengan hang macam dah berkawan 15-16 tahun ka..? aishh! sape suruh hang gatai pi tukar no telefon hang...? hang tau dak yang aku rindu kat hang 2-3 tahun ni..? aku dok cari hang, tapi hang takda...tetiba aku pakai semakfong, hang pandai pulak nak cari aku...kedekut! nak yang free je...! Hang tau dak tangan aku ni dok ketaq lagi nak menaip pakai semakfong ni..? hahaha...tu belum kira yang typo 2-3 ratus kali...

Haihhh...dalam bengang sebab ada anak mamu yang feeling sentap tu, terasa jugak nak pujuk dia...yela...salah sally jugak lupa nak tanya dia sape...terus mesej dengan orang yang tak kenal...pastu layan macam nak tak nak..mmg la sentap kan..? hahaha...so people, camne nak pujuk orang lelaki ni...???

You Might Also Like

17 comments:

  1. lelaki merajuk? err.. buat2 manje? hehe.. xtau lah pujuk lelaki merajuk cane -.-;'

    ReplyDelete
  2. jarangnya nampak lelaki merajuk. cakaplah yg akak tk sengaja layan dia macamtu sbb tak kenal nombor. nnti dia faham la tu

    ReplyDelete
  3. Lelaki pun merajuk kaa .. Sis kena pujuk lah hmm

    ReplyDelete
  4. alolo sweetnya lelaki merajuk,,,, hihi ala cakap ja tadi 2 x kenal sapa so layan x layan ja la... sorry ek awak kiter x tau yang 2 awk... ha macam ,mana siap bagi ayat lagi hiihi

    ReplyDelete
  5. tak reti nak pujuk.. even bff anne sendiri merajuk, anne biarkan je sampai dia ok.. hahaha..

    sally baru pakai semakfong eh? same la kita,balik2 typo.. mencikk!! haha

    ReplyDelete
  6. haaa... humm... kalo pujuk pakwe, boleh r... confirm cair.. kalo kawan lelaki, say sorry jela.. buat2 smack kepala dia sikit.. done.. hahaha..

    ReplyDelete
  7. erk..tak pandai nak pujuk lelaki merajuk.
    ala..lelaki merajuk tak gentle la.kakakak

    ReplyDelete
  8. hehehehheeeee.. ala sally mintak maap je. letak 100 bentuk love kat situ ha. lega lah dia. akak plak rasa mcm sonok baca sally tls ni . kikiki

    ReplyDelete
  9. hihihi.. macam sweet je.. macam sweet je.. macam manis je.. macam manis je..

    ReplyDelete
  10. jarang saya dengar lelaki merajuk ni,hehe...akak mintak maaf je dgn dia...lagipun,bukan akak kenal nombor tu kan...takkan nak layan macam dah kenal lamaaaa kut...

    ReplyDelete
  11. aiks..lelaki merajuk..susah nk pujuk...~~

    ReplyDelete
  12. ehemehemehem,
    tapi kira ok laa sally, dia simpan lagi number sally, mungkin number lama dia hilang ke, dah out dated ke, kita pun tak tau kan kan ;)

    ReplyDelete
  13. lelaki merajuk?.. oh no.. susah kot nak pujuk.. hihi

    ReplyDelete
  14. Ala, sabo jela sally...nanti lelama ok la tu, yg penting sally selalu la kip in touch ngan dia

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!