Shyness.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Kadang-kadang mmg betul kan..?
Terus terang la sally cakap...sally ni pemalu orangnya...eh..? Macam tak boleh percaya ek..? hehehe....betul laaa....sally ni sangat pemalu...okay,tipu...
sally kan actually senang sangat kenal dengan orang...kadang-kadang bila keluar dengan mama, sally yg akan bercakap lebih....macam mama masa beli barang dia akan byr je..takde inisiatif nak mintak kurang pun...kalau sally...dr RM5..boleh jadi RM2-RM3..punya la nak harga murah....
kalau dekat dunia maya ni pun sally rasa senang je berkawan dengan orang...mungkin ada orang susah nk mulakan perkenalan..tapi sally tak kisah orang tu macam mana...as long as dia reti hormat kita jugak laaa....sally akan okay je...

Tapi tak dinafikan mmg akan wujud "awkward moment" kalau kita jumpe dengan org yang kita kenal before jumpe face-to-face...sally pun kadang-kadang risau nak jumpe dengan org yang kenal kat alam maya...hehehe...tapi as long as kita pandai jaga diri...InsyaAllah okay kot..?


p/s : Korang pemalu jugak ke...??

You Might Also Like

18 comments:

  1. hana dekat dunia maya lain dr luar kalau face to face. hana akan jadi awkward padahal dekat dunia maya nie bukan main peramah lg. tp bila dah kenal lama hana la org yang paling kuat bercakap. tak kan berhenti. ada je topik. haha :D

    ReplyDelete
  2. hmmh saya sgtlah pemalu bila dengan orang luar. masa beli barang pun tak pandai minta kurang smpi kwn tegur. hehehe.

    ReplyDelete
  3. nanti kita jumpa sally kena ramah tau..hahaha

    ReplyDelete
  4. kat luar nana penyegan orangnya,hihi:)

    ReplyDelete
  5. @Ainim Suju actually buat entry ni sbb anim laa...hahaha

    ReplyDelete
  6. sy pn pemalu..ha3, tp tgok atas tmpat dan orang la =)

    ReplyDelete
  7. same here!_! walaupon dlam ni sembang bagai nak rak kan... hehehe... kalo jumpa rasa nya suara cengkerik lagi kuat kot... ^_^ failed!

    ReplyDelete
  8. akka pun pemalu juga di luar.. kecuali kalau orang tu tegur dulu atau dah kenal lama baru boleh bersembang..

    ReplyDelete
  9. Pemalu tapii skrg x lagi kalau nak tego org nad mmg main tego je. Hehe

    ReplyDelete
  10. mula-mula berblog dulu akak tersangatlah pemalunya, nak tegur orang pun malu..hahaha

    ReplyDelete
  11. saya pemalu la jugak,hehe... kalau jumpa face to face tu... :)

    ReplyDelete
  12. jgn kata jumpa face2face, masa tgh call pun, rasa awkward, x tau nk cakap apa.. tapi kalau msa msj, mcm2 sembang...

    ReplyDelete
  13. ika pun pemalu jugak, tapi biasanya tengok pada situasi laa.

    ReplyDelete
  14. harga bape?? hihihi, kopak... malu ker..? oklah sebab malu harus ada pada perempuan, kita sama.. pemalu.. huaahaha..

    ReplyDelete
  15. sy pulak mmg jenis yg pendiam.. tak byk ckp.. pemalu pun ye jugak.. haha.. tp kalau dah selesa dgn kawan tu, mulut mmg potpetpotpet tak reti diam. hehe

    ReplyDelete
  16. alalla comel sally pemlau..tb xreti malu ;p
    aceyhh gurau jee..biase la tuh semua pmpuan dianugerahkan sifat pemalu.. ;)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!