Sally VS kakak = Mama..?

4:44:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Hehehe..tak paham equation atas tu..? sally pun tak faham..hahahaha....meh sally nak story meh...


ceritanya bermula bila kakak sally minat gila tengok "We Got Married" (WGM), one of variety show yang popular kat Korea...mulanya sally je yang tengok tu pon sebab nak tengok Yong Hwa tapi sebab dalam WGM ni ada banyak couple, so kakak sally pun dah terjebak sama...tapi dia tak nak tengok yang Yong Hwa punya...sally pun tak tau kenapa la kakak sally anti betul dengan Yong Hwa..hahaha...

So, sebab incident tu...kitorang akan argue kenapa minat Yong Hwa and kenapa dia minat Nickhun...hahaha...takde la sampai tarik-tarik rambut...saje gurau-gurau je...tapi yg part tak boleh tahan bila mama yang lagakan kitorang...hahaha...mama pulak jenis semua yang kitorang minat dia nak minat jugak...dia cakap Nickhun handsome tapi Yong Hwa cute...dah macam lalang dah mama sally ni..hehehe....


So, weekend kitorang berlalu dengan bergaduh "pakwe" sape yang lagi handsome and yg lagi super perfect la kononnya...mama pulak kejap minat Nichkun, kejap lagi tetiba Yong Hwa pulak yg dia minat...hihi...ye..mama sally mmg perangai dia comel gitu...sekarang dia pulak yang gila tengok WGM..hahaha...yang balanya, sally yang kena download utk dia...sadis!!


So, bila setiap kali kitorang bukak video klip kumpulan 2PM kat TV mama, mula la sally api-apikan kakak sally, lagi-lagi kalau ada scene yang romantik Nickhun...bila tengok video CNBLUE, sebaliknya la...hehehe...mmg hari-hari weekend kitorang berlalu dengan happy....tapi sally still lg dengan Yong Hwa...never turning back!! even terpaksa akui Nickhun mmg handsome...opppsss!!!

You Might Also Like

18 comments:

  1. kak suka chansung . hahaha.. eh ada kaitan ke ? tapi kalo kena pilih antara nickhun dgn yonghwa akak pilih yong hwa kot,, ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chansung pun comel jugak..lagi-lagi rambut dia yg latest ni..hahaha

      Delete
  2. ehhh nickhun lah comellll.. hahaha. tp okey la yong hwa pun boleh tahan. nanti kak sally marah.. hahaha. :D

    ReplyDelete
  3. nichun comel. yong hwa hensem. so dua2 awesome. haha hana pown layan gak we got married tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haip! sila pilih salah sorang je hana!!!

      Delete
  4. yong hwa lg ensem!!
    support sally jap.. muehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ouhh...itu sudah semestinya wahai Anne! :P

      Delete
  5. sally.. saya suka Yung Hwa!!! hensemmm...hehe (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sape Yung Hwa?? sally tak kenal..kalau Yong Hwa baru kenal :P

      Delete
  6. kelakar la korang ni..untung Sally mama boleh layan korea. Mak kita, hahaha..memang taklah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...biasa la...kena ada benda yg nak digaduhkan baru seronok! :P

      Delete
  7. Dua2 pernah masuk Running Man, dua2 homei ;) Vee suka Nikhun. Anddd, ada sorang senior Vee rupa mcm Nickhun. Free show ler tgk "Nickhun" hari2 XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kalau minat Nickhun..bukan Kpoppers la...dia Thailand :P

      Delete
  8. akak kenal yung hwa je lepas baca entri-entri sally.. yang lagi seorang tu tak kenal lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sally cerita semua org...baru akak kenal la camtu? pengsan! :P

      Delete
  9. wah,sporting betul mama sally layan korea,hee....even tak kenal,tapi kalau suruh pilih & nengok pada gambar tu nana pilih nickhun...hee....sebab mata dia tak sepet kot:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haip..haip...tak mo kawan dengan Nana..hahahaha...mama mmg camtu..dia dengki dengan kitorang :P

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!