Giveaway from Korea by Misya

4:31:00 PM Sally Samsaiman 22 Comments

Di tag semalam oleh +Ainim Suju ...

sebab dah janji dengan dia, sally pun join la GA daripada Misya...lama dah tak join sbb busy lately...tapi Korea kan...tetiba macam full pulak semangat....eh lupa! Selamat Pengantin Baru buat Misya ye...sally selalu jugak singgah, tapi silent reader jelaa...tak tau nak komen ape...

ok, now part cerita sikit sebanyak pasal Korea...kalau yang dah biasa datang blog sally...benda pertama korang nampak ape..? Nampak header! pandai!!


yeaa...pertama sekali mesti la my kesayangan, CNBLUE or biased nye..Jung Yong Hwa...

Jung Shin | Jong Hyun | Yong Hwa | Min Hyuk
dalam blog ni dah macam blog CNBLUE dah..bukan blog sally..hahaha...all things pasal CNBLUE...punya la suka kat cnblue sampai sanggup g konsert dia...tu pun sebab dapat tiket last minute..hahahaha....kalau nak tau pasal CNBLUE, bak kata +trah zain, GOOGLE je dalam blog sally...semua pasal dorang ada..hihi...siap sanggup perabih duit g beli merchandise CNBLUE...

Siap laminate tiket...bak kata ibu, buat kenang-kenangan..bila lagi CNBLUE nk dtg Malaysia kan..??

mmm...apa lagi ye pasal Korea..? ohh! MAKANAN!
Sally suka makan makanan korea...sally selalu g makan either dengan mama or dengan kawan sally...sally tak reti nak masak makanan korea macam kak +Lieya Von Jay ,so...pergi la makan kat kedai.. boleh tengok review kat sini, sini and sini...eh sini sekali...lupa! oh...sally ada jugak senaraikan late night snack yang popular kat South Korea....senang cerita google jela apepun pasal Korea...hahaha....


DRAMA KOREA!
pelik la kalau ada yang minat korea saje-saje kan...selalunya orang start minat korea ni sebab drama dia...mau tak...ada scene ...... errr....you know what kan..? pastu hero selalu piggy back heroin tu..pastu korang pun feeling-feeling macam korang heroin tu kan..? mengaku jelaa..hahahaha...chop! ke sally sorang je..? Sally berkongsi minat dengan ibu, mama and kakak...so, sebab tu la boleh geng...dekat rumah kitorang ada nak dekat 200++ DVD korea yang mama borong....tak percaya...?? cer klik SINI...dah..? percaya tak..?? hahaha....or mungkin jugak korang start tengok Running Man mungkin..??


Lastly...sally tau korang dah boring baca...impian sally nak ke Korea tahun depan...insyaAllah...semoga dipermudahkan....pertama mesti la nak ke Seoul...nak tengok semua tempat yang pernah tengok dalam drama...semua la kalau boleh! like seriously...SEMUA...pastu sally nak g Busan, sebab Yong Hwa asal daripada sana..sally nak jumpe bakal mak mertua sally... (ok, macam la Yong Hwa nak masuk meminang sally kan)...hahaha....tipu je, sally nak ke Busan sebab dari Busan senang nak transit ke JEJU ISLAND!! ohhmaiii...fikir je pasal Jeju Island...terus excited!


siap ada tabung lagi tau untuk g Korea...jangan lupa klik kat sebelah kanan korang..hahaha..tak pun nak tolong penuhkan tabung ni pun boleh...dialu-alukan...like seriously! hahaha...


okay, dah..penat!! hahaha...sape yang nak join GA ni...boleh la klik banner kat bawah ni....lepas tu nak cukupkan syarat...sally nak tag kak +Lieya Von Jay+Vee Lea dengan +Nadya Dyana

You Might Also Like

22 comments:

  1. Wow....banyaknye koleksi cite korea sally....
    Nak pinjam...hihihihi x de la...
    Berangan time tgk tu ade la gak....cite korea fvt nur, stairway to heavan, jewel in the palace, auntum in my heart, thank you, winter sonata...ermmmm banyak la...hahahha

    ReplyDelete
  2. wah,akak...saya pun minat korea jugak,eheh :) jeju island? bestnya kalau dapat pegi sana! :) banyaknya cd drama korea kak sally! :) saya suka jugak tengok drama korea,hehe :)

    ReplyDelete
  3. ni lah baru betul peminat korea, tak semestinya minat muka dorang je... kan kan.. hihi

    ReplyDelete
  4. betul tu,mama..peminat sejati,hehe :)

    ReplyDelete
  5. Kpoppers ke ? Atau minat CNBLUE je? Saya minat B.A.P XD Tapi memang kebanyakan kpoppers, sebelum terpengaruh dengan kpop mesti akan layan drama dulu. Masa saya dah mula layan kpop, baru saya teringat yg dulu saya suka gila dengan drama korea tapi saya tak sedar. Pelik bin ajaib macam mne boleh tak sedar ._.

    ReplyDelete
  6. hhahaa kaki korea lebih teruk dr hana nie. tp jeles kalau akak dapat p konsert CN blue tp hana tak. huwaaa. haha

    ReplyDelete
  7. @AmyZana hahaha...I'm not kpoppers..hahaha...mmg minat cnblue je...cinta mati kot dekat Jung Yong Hwa...hahaha... :)

    ReplyDelete
  8. @asha hana kaki akak kaki orang..bukan kaki korea...hihi...sila la jeles :)

    ReplyDelete
  9. wowww terbaik la =) fanatik btol dgn cn blue n korea..nnti dah boleh mnetap kt korea ni..

    ReplyDelete
  10. Tak tau pulakkkk vee kena tag. Huhuhuhuh. Nanti2 vee join la ye kakk, skrg ni tgh lemauuu. Huhu. Bgn pun buat research ttg sore throat ni haa. Lain sgt sakitnya, rasa mcm kena hiris ngan pisau pn ada T_T

    ReplyDelete
  11. suke bace cite2 sally...tntang plakon2 korea....xmnta sgt...tp ade ank buah yang sgt fanatik...smpi sggup brjage mlm sbb cite korea!

    ReplyDelete
  12. drama korea sy suka.. hehe.. good luck ye! :)

    ReplyDelete
  13. Wah peminat citer korea yer.. btw all the best k.. =D

    ReplyDelete
  14. wow.. Sally masuk. Thanks dear

    ReplyDelete
  15. Thanks for joining dear.. Nice entry!:) Jom jenjalan ke blog peserta lain... http://www.aimisyahirah.com/2013/10/senarai-peserta-giveaway-from-korea-by.html

    ReplyDelete
  16. Assalam babe.. datang dari contest yang sama hehe.. done FOLLOW u b.. mehla singgah jap

    http://www.dhiyaafraabella.com/2013/10/giveaway-from-korea-by-misya.html

    ReplyDelete
  17. Singgah sini,
    Dari segmen yang sama,
    Giveaway From Korea By Misya
    Jemput join contest ini kalau tak keberatan,
    Giveaway Ulang Tahun Pertama GreenApricot

    ReplyDelete
  18. Blogwalking here ~
    From the same segment, done follow u..mind to follow Atish back okay :3

    http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/giveaway-from-korea-by-misya.html

    ReplyDelete
  19. Salam. Singgah sini untuk support awak dari segmen yang sama.Goodluck ^^

    Jom singgah blog saya dan lihat banyak giveaway menarik yg baru diupdate dengan tawaran hadiah yg awesome ! :)

    http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/10/giveaway-from-korea-by-misya.html

    ReplyDelete
  20. Salam.. Pemenang telah diumumkan!!! Jom tengok siapa yang terpilih...:) Tahniah!!! Anda pemenang GA ini!!! http://www.aimisyahirah.com/2013/11/senarai-pemenang-giveaway-korea-by.html

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!