Coffee Obsession, Me & CNBLUE

1:35:00 PM Sally Samsaiman 18 Comments

Lambat bersiaran hari ni..hehehe...dah kehabisan idea nak update blog...hahaha...kang cerita pasal kesibukkan kerja, nanti org kata macam awak sorang je yang keja pulak kan..hehehe...walaupun pada hakikatnya kesibukan itu mmg sedang dihadapi...

Hari ni nak cerita pasal coffee...sally mmg addicted dengan coffee...sejak dari kecik lagi..orang sedap-sedap minum milo...sally minum kopi-o dengan nenek sally....hehehe...masa zaman kolej lagi laa...sally minum Nescafe around 3-5 sachet per-day...sampai kan budak bilik risau sebab takut sally selalu sangat migrain...ada jugak dorang kata nak sorok stok Nescafe sally...tapi jarang la berjaya..hehehe...kesian...

Sally tau yang pengambilan kafein tanpa had boleh merosakkan badan...tapi...aduhai...mmg tak boleh nak halang...so, jangan la marah sally...hehehehe....tapi sekarang sally dah hadkan kepada sekali sehari je pengambilan kafein..first sally minum coffee yang mahal, lepas SPM..hahaha...baru nak hidup la katakan...sally g Starbucks...sally beli Cappuccino...sebab itu je yang sally kenal..hikhik...lepas tu sally bertukar kepada Latte or kadang-kadang Vanilla Latte...depends jugak mood masa tu...sally selalu beli yang hot...jarang nak beli yg iced or frappucino...

time by time, my all time favorite sekarang....Caramel Mocchiato with extra caramel! hehehe...buat masa ni laaa...tapi lately ni sally perasan yang sally dah berubah arah...sally selalu beli Iced Caffè Americano...hahaha...rasanya ni mesti sebab Yong Hwa...sebab sally curious sangat nak tau kenapa Yonghwa addicted kepada Americano..


tak pasal-pasal sally pulak yang addict dengan Americano! hahaha...pulak sally beli iced kot! fuhh...serius pelik dah sally ni....tapi sally bukan minum sebab Yonghwa suka tau...Americano ni sally suka sebab rasa dia yang strong daripada Mocchiato..banyak kali sally spot Yonghwa dengan Americano dia..hahaha...


Sally dengan Yonghwa...tetap Yonghwa yang menang...sebab dia ambik kafein lebih kurang 5-10 kali sehari...yes! 5-10 kali...untuk bagi dia tenaga...even dia sama macam sally, tau yang pengambilan kafein tanpa had boleh merosakkan badan tapi tetap caffeine is not resistible...hahaha...chemistry sangat kan..? *Chemistry la sangat!

Bukan Yonghwa je yang suka kafein...semua ahli CNBLUE suka kafein....tak caya..?

004
Yonghwa: I like iced Americano, to me Iced Americano is FANTASTIC!! My love for coffee is really well known among fans ah, when I was having the photoshoot for [THE FNC] for “Leader”, I went out to buy coffee during break time.
005
Jonghyun: I didn’t like it (coffee) when I was a kid. Surprisingly, growing up I find it tastes good. I like caramel macchiato with lots of syrup (sama dengan sally! yeay!!). Drinking coffee is a habit, I guess. It’s harmful to your body. And I have trouble sleeping. So, to be honest, I don’t really enjoy drinking coffee. I already have trouble sleeping, if I drink coffee, I can’t sleep even more. These days, rather than coffee, I prefer grapefruit-ade.
009
Jungshin: I also like coffee, though in this photoshoot I used latte for the effect, I also like iced Americano. As compared to the past, not because I don’t like to drink coffee but more like there is no chance for me to drink and recently I prefer TAKE OUT too. When I was a trainer, I don’t even think to buy coffee to drink as they are really expensive. However, nowadays we really like coffee and drink it quite recently and at least one cup a day, especially Yonghwa hyung, the most he can drink in a day was 5 cups, seem like CNBLUE like coffee nowadays.
008
Minhyuk: I love warm coffee not the cold one. Although I like to drink coffee, only drink when I am free. Warm coffee gives the feeling of enjoying that freedom and not just freedom in term of time or emotions, even when it’s good weather, sitting at the balcony of the shop enjoying a warm coffee; it is indeed a very nice feeling to relax. It would be best if I can have coffee with the girl I like, so that I can chat with her, better than keep exploring new coffee place.

So, kesimpulannya...chemistry coffee antara sally dengan CNBLUE....

Sally + Yonghwa
We are addicted to caffeine and coffee and we feel that Iced Americano is FANTASTIC!!

Sally + JongHyun 
We both love caramel macchiato with lots of syrup/caramel

Sally + JungShin
We used to loved latte, and now we also like iced Americano

Sally + MinHyuk
We loved warm coffee not the cold one..Warm coffee gives the feeling of enjoying that freedom.. enjoying a warm coffee, it is indeed a very nice feeling to relax.

http://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/90/1b/0a/901b0a0d0759e2c42c05f913ed3b45cc.jpg 

p/s : satu entry je hari ni...serius takde idea..hahaha

18 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Quotes from Jung Yong Hwa & my dream.

9:40:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments


Quotes ni sally ambik daripada salah satu interview CNBLUE, tapi sally tak ingat video yang mana...so, sally abadikan la dalam bentuk gambar...

indeed...I have to agreed with him!
very inspiring not because he is Jung Yong Hwa...but the words that make us think.

I'm imagining my self as the owner of sweet coffee shop like in this post. I really do....then, I'm going to appoint my dearest CNBLUE in my coffee house...hahaha...I'm joking...

Pray for me guys!

^_^

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Review | BTOB - Insane (English Translation)

4:07:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Well, lagu ni sally dengar first time dekat Hitz.TV...slot KPOP song tu...nak kat suka sangat tu idok laa...nak kata dah berpaling tadah dari CNBLUE lagi la tidak..hikhik...so, sally tujukan lagu ni khas dekat orang yang seriously nak move on...yang tak nak ingat masa silam dia...tapi lagu ni daripada sorang lelaki kepada perempuan, so kalau yg perempuan tu...terbalikkan la ceritanya..hihi...

p/s : Dear sis (you know who) , I think this one suits you well..be strong ya! hehe...


(Oh oh oh oh oh oh oh Baby without you)
When I walked you back home, it was the house of another guy
I felt like you always walked a bit farther from me when there were a lot of people
Just like a big balloon shrinking down, we have cooled down
I can’t hide my frustrated heart

What went wrong?
It’s always the same as last night – you turn away from me
I’m so tired of me always being the clingy one
Because to me, it was always you – I always trusted you
So every night it’s lonely, miserable, tiring
I will leave for you so I will get to hate you
Now I won’t cling onto you anymore
I’m gonna be better – it’s better if I’m not here
Especially today, you have so many secrets

(Chorus)
You make me go insane
She gives me so much pain
I won’t be back again I wanna hate you
(You always pretend nothing is wrong
Did you have to pick up the phone right now?)
You make me go insane
She gives me so much pain
I won’t be back again

Every night, you always turn away from me
(Going back before I met you – ridin now, say goodbye)
Although it’s hard to let you go without regret
It still hasn’t hit me yet about you
The promises we made are gone with the wind
The only remaining thing is your cold eyes
Like a wretch, I still miss your smile

I hate myself for that -
I still can’t acknowledge that it’s the end for you and me
I wish I could die
I will leave for you so I will get to hate you
Now I won’t cling onto you anymore
I’m gonna be better – it’s better if I’m not here
Especially today, you have so many secrets
 
(Chorus)

The memories of when I first saw you become faint
The love swing has stopped
I board the train that will never come back
I’ll let you go I’ll let you go…
I’ll throw it all away, now I’ll let it all go
You can leave now
Don’t ever look for me – though my heart hurts
So I can forget you

I will leave for you so I will get to hate you
Now I won’t cling onto you anymore
I’m gonna be better – it’s better if I’m not here
Especially today, you have so many secrets

You make me go insane
She gives me so much pain
I won’t be back again I wanna hate you
(You always pretend nothing is wrong
Did you have to pick up the phone right now?)
You make me go insane
She gives me so much pain
I won’t be back again

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday : Actions & Truth!

3:09:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

11:00:00 AM Sally Samsaiman 12 Comments


“Take my hand and we'll make it - I swear”
― Jon Bon Jovi, Best of Bon Jovi 

p/s : ohh please...ni takde kaitan dengan Yong Hwa..hahahaha

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Taufik Batisah! Taufik Batisah!

12:42:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

satu-satu lelaki sally ni...tak reti nak setia langsung...hihihi....

alaaa...kak +Lieya Von Jay pun ada banyak oppa...kita pun nak laa...tapi kali ni version Melayu pulak..takde dah oppa-oppa Korea buat sementara waktu..hehehe....

semalam sally baca blog kak Elia...alaaa...akak Jejari Runcing tu....sally terkedu bila baca title post dia...yang bertaip, "Baru tahu ada pertalian darah dengan Taufik Batisah" ... perghhh...time baca tu memang excited gila...hahaha...tapi sabar jelaa...rupanya kak Elia cerita pasal muka adik dia yg sebiji muka Taufik...tak caye..?

All right reserved : http://jejariruncing.blogspot.com/
sama kan..? sama kan..??

Sally start minat Taufik masa dia menang "Singapore Idol"....dia sama batch masa Jaclyn Victor menang "Malaysian Idol"....first time sally dengar dia menyanyi masa Muzika Ekstravaganza yang menggabungkan 3 negara, Malaysia, Singapore dan Brunei...start dari situ jugak sally minat lagu "My Boo" yang Usher ft Alicia Keys nyanyi tu....masa tu tahun 2005...hah! lama gila kan sally minat Taufik..? lagi lama daripada sally minat Adam Levine & Jung Yong Hwa....


ni video masa malam Muzika Ekstravaganza tu....sally pun pernah cerita pasal Taufik dalam entry ini....Taufik pun ada cover lagu favorite sally...dalam entry yang ni, Ne-yo : One in the million (Cover by Taufik Batisah)....perghhh...epic gila kan cerita sally minat artis ni...hahaha....

kalau korang perasan, dia ada jugak berduet dengan Rossa...tajuk lagu dia, "Aku Bersahaja"...


dia tak la femes dekat Malaysia ni...tapi kalau kat Singapore...mmg famous gila la...lagipun sebab dia pemenang pertama Singapore Idol....fuhhh~ I indeed love this man! official fan club dia digelar "Fiknatics" yang diambil sempena nama "Taufik"....


tu je pun nak kongsi sebenarnya...hahahaha....kebetulan selongkar entry-entry lama.....kalau rajin nanti bukak la Youtube, dengar lagu dia....lagu yang paling sally minat... "Usah Lepaskan"...memang makan dalam la lagu tu...hihihi....

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mengidam.

10:23:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Pernah tak rasa macam nak makan..nak sangat...yang betul-betul nak...hah! yang macam ibu-ibu mengandung selalu mengidam...nak makan tu la nak makan ni la...kan..? pernah tak rasa...??

Sally sedang menghadapinya sekarang......tetiba sally teringan sangat nak makan....

Google's
Serius! sally teringin gila...senang je nak masak, tapi sally tak nak yang sendiri masak...nak yang beli punya...nak yang jual macam dekat Bandung, Indonesia...yang macam dalam sinetron yang tengok hari-hari tu....adoi!!! camne ni....?? mana nak cari bakso malam-malam ni....aishhh!

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Solat jangan menyerupai ........

8:29:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

wahhh...feeling blue tak masuk blog sally..? pagi tadi suddenly tak boleh bukak blog, tak tau kenapa...ok, mukadimah lari topik..hikhik...so, jom tengok satu artikel yang sally jumpe..harap boleh jadi panduan...insyaAllah...

Nabi Muhammad SAW tak bagi kita menyerupai 3 ekor haiwan ketika kita kerjakan solat :-

i) Anjing
-Ketika sujud, jangan kita meletakkan siku kita rapat ke tanah kerana itu menyerupai anjing.

ii) Burung mematuk.
-Ketika melakukan yang rukun, jangan kita buat secara laju (tanpa toma'ninah).
Contoh, bila kita sujud terlalu cepat maka itu menyerupai burung sedang mematuk.

iii) Unta sedang bangun.
-Ketika kita nak bangun dari sujud, jangan kita bangun dengan punggung dulu sebab itu menyerupai unta yg sedang nak bangun.

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ehem ehem...

3:18:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments

Currently blog under construction...tapi sally tak private kan...malas nak tukar setting...hahaha....so, sape yang masuk nampak serabai, selekeh, serabut blog ni...baikan je laaa..ye...

sekejap je...sebab ada problem sikit la blog sally...sally tak boleh bukak...aishh!

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Give Up.

10:34:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Laughter.

11:56:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments



no comment for meantime.

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Pencarian Bloglist Bulan November

11:33:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

Dimalam yang super sejuk sebab hujan lebat...

nak join satu segmen sebagai menunjukkan sokongan penuh padu sally kepada Kinah...hahaha...


so, korang tak nak join..? ^_^

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Merajok.

3:50:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments

Dah la lambat update entry, pastu terus nak merajuk...

eh, sukati kita la..kita yang nak merajuk! camne kita tak merajuk...daripada 117 komen yang kita godek start dari pagi...majoriti cerita pasal Yong Hwa...yang takde kaitan dengan Yong Hwa pun komen pasal dia jugak....huwaaaaa...semua orang tak sayang kita....semua orang sayang Yong Hwa je...sob sob...sedih kita!

Lagi kita nak menangis bila semua berebut nak ambik Yong Hwa masa kita takde...nak tolong jaga dia masa kita g test...kita g test je tu...semua nak rampas cinta hati kita..huh! kita majuk...majuk dengan semua..serius!

Well, kita tau la Yong Hwa tu comel, handsome...tapi jangan la tak sayang kita dah...semua orang sayang dia je...takpe..takpe...nanti kita bawak diri lagi sekali...baru tau...!

http://4.bp.blogspot.com/-qh5_ssqDJO8/UQF1hvU8okI/AAAAAAAAD2I/9HthevQ4kps/s640/work.2843792.2.flat,550x550,075,f.sulk.jpg 

p/s : nampak tak dia punya takde idea nak update entry..? hahaha..

^_^

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ambik mood, ambik masa.

10:56:00 PM Sally Samsaiman 20 Comments


Haigooo...banyak nye komen...mm...nak kena ambik mood, nak ambik mood kena ambik masa...hehehe...nak blog walking sorang-sorang yang komen, yela...past few days tak boleh nak blog walking, so sally tak publish la komen korang....takut nanti terlepas pandang, kecik hati pulak...hihi

Alhamdulillah...today test runs smoothly....even kelas Mandarin tadi tetiba lecturer buat Listening test pulak...huh! santai gila kelas hari ni...takde la pack sangat kepala ni..huhuhu.....

kejap, nak ambik mood...eheee~

20 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally akan menghilang.

9:00:00 PM Sally Samsaiman 35 Comments

~Ni entry melekat sampai la habis kelas this coming Sunday~

Ni bukan cerita hantu atau pun cerita magik..hahaha...kali ni terpaksa jugak la menghilang bila bukak i-class...Lecturer nak buat test this weekend...adeh! 3 test sekaligus...adodoi...habislah...dah la takde input langsung dalam kepala....

Lecturer terpaksa buat sebab dia kena keluar negara, so akan ada 2 seminar yang dia tak dapat nak attend, nak buat kelas ganti takut takde masa yang sesuai...jadi sebagai langkah berjaga-jaga...dia nak buat la test minggu ni....

So, kalau ada entry daripada tu mungkin entry autopublish...sebab sally mungkin tak online buat sementara waktu...well at least mungkin sampai ahad ni...kalau ada pun, maybe just for seeing you guys..? huwaaa...camne kalau sally rindu kat korang nanti..?

Anyway, please..please...pray for me...nak masukkan input 3 subject dalam kepala ni susah sikit..hahaha...biasa laa...awak kan tgh busy ni...nak tengok Marry Him If You Dare pun tak sempat...Yonghwa! I'm sorry!! hehehe...

So, jangan rindu sally tau...kalau rindu, datang je blog..tengok gambar sally...tak pun komen je semua entry starting tahun 2010...hahaha..ok, joking!! Kalau rindu, titipkan doa..doakan sally dapat jawab test!

till then, love and hugs for you guys! See ya next Monday!!

p/s : Sally siapkan entry auto publish, nanti scroll bawah ek.. ^_^

http://4.bp.blogspot.com/--XNE-l_KXAg/TiLcEF43JbI/AAAAAAAAACI/69In1fKuNMY/s1600/hardworking.jpg

35 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Errr...

4:00:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Kesiannya korang takde cerita pasal Yong Hwa...ish ish...

padahal dia yang meroyan kalau tak cerita pasal Yong Hwa...

hahaha..haip! haip! sally boleh dengar korang cakap...sebenarnya banyak benda pasal Yong Hwa minggu ni..tapi nak kena ambik mood nak cerita...nanti-nanti laaa...hehe

okay laa...actually sally masih lagi ada kat kelas sekarang..tengah belajar bahasa Mandarin....saje nak muncul sekejap...tau, korang kan suka rindu kat sally..hikhik...lagi-lagi kak +Lieya Von Jay ... lalalalala ~~


ada ke orang tunggu sally balik kelas..? hehehe...

^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Taiwan Drama | Sonria Pasta

2:30:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Smile Pasta, Sonria Pasta, Wei Xiao Pasta ni semua nama dia la...tapi sally lebih guna Sonria Pasta...senang nak ingat...cerita ni cerita Taiwan...dulu berebut dengan arwah papa masa nak tgk cerita ni kat Astro...tapi dulu laa....tu pun tak dapat...sadis!

cerita ni best...I mean, jalan cerita dia...simple...kelakar....cerita ni masa tahun 2006...masa-masa sally muda remaja dulu..hahaha...saje nak kongsi dengan korang, kot-kot kalau ada yang tetiba tak tau nak tengok cerita apa dah...bergenre komedi dan romantik...serius best! cerita ni lebih kurang macam cerita Korea, "Full House" lakonan Rain tu...Antara pelakon dia, yang confirm korang tak kenal..hehe...Cyndi Wang as Cheng Xiao Shi, Nicholas Teo as He Qun, Gino as He Rui Zhe / Ah Zhe, and Joyce Zhao as Rita...sally sempat jugak minat kat Nicholas Teo ni kejap..hehehe...Nicholas Teo ni orang Malaysia, lahir kat Sarawak woo...tapi dia sign contract untuk menjadi penyanyi di Taiwan, so dia mmg famous kat Taiwan je...yela, lagipun time tu takde CNBLUE lagi...hahaha...so, minat jela dengan Nicholas...

Watch Smiling Pasta online

Synopsis
Xiao Shi is a girl who has gone through many short relationships, 17 to be exact, not one lasting more than 3 months hence, she was cursed with a three-month curse. After being dumped by her 17th boyfriend, the world looks grimmer than ever. At that time, a famous idol, He Qun runs past, bumps into Xiao Shi, and they end up "kissing" on the street. Paparazzi swarmed by and to avoid a bad reputation, He Qun’s manager declared Xiao Shi as He Qun’s girlfriend of one year and fiancée. Thus, a love contract was made. This story is about how the couple learns to like each other after having disagreements in the beginning, as well as fighting the injustices the media throw at them. Will Xiao Shi finally break her 3 month curse?

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sunday Lesson!

10:30:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments


Hafal ni tau..nanti sally balik, sally nak soal sorang-sorang..hahaha...

Happy Sunday!!

^_^

p/s : Don't forget to wish me luck in my test today...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rahsia kecantikan wanita Korea

3:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

 
Macam yang korang semua tau, kalau yang suka tengok cerita Korea tu...kebanyakan wanita Korea sangat terkenal dengan kulit mereka yang sempurna dan licin. Dorang menghabiskan banyak masa dan wang dalam bab-bab penjagaan kulit mereka malahan mereka juga dikenali sebagai golongan yang amat peka dalam hal berkaitan penjagaan kulit. Selalunya kita mesti jealous tengok muka dorang yang sweet and sentiasa baby face tu kan..?

Even Korea sangat terkenal dengan pembedahan plastik, tapi ada jugak yang menolak untuk buat pembedahan dan dorang memang jaga kulit muka secara neutral...so, jom tengok rahsia dorang semua..hehehe...mana tau esok lusa jadi muka Korea kan, terus Yong Hwa masuk meminang sally..ok, sally meroyan lagi..!!



Penghidratan yang mencukupi

Masyarakat Korea percaya bahawa banyak minum air membantu untuk memperlihatkan kulit mereka bersinar, maka mereka akan memulakan hari mereka dengan meminum secawan air & percikkan air sejuk pada muka mereka selama beberapa minit. Selain itu, buah-buahan dan sayur-sayuran merupakan benda yang paling penting dalam makanan mereka, jadi mereka ambil makanan dengan kurang natrium untuk mengekalkan penghidratan dalam badan mereka.

Mencuci, 'toning' dan melembap yang kerap

Mereka mempunyai cara yang unik untuk menggunakan produk penjagaan kulit kerana mereka percaya ia akan menghasilkan keputusan yang lebih baik.

Mencuci: mereka mengamalkan '424', di mana anda perlu membersihkan muka anda dengan minyak (kelapa, badam atau apa-apa minyak pembersihan) selama 4 minit, kemudian diikuti dengan pembersih berbuih selama 2 minit dan seterusnya bilas muka anda selama 4 minit. Mulakan dengan air suam dan akhiri dengan air sejuk untuk menutup semua liang dibuka.

'Toning': Mereka lebih suka memanfaatkan toner dengan menggunakan hujung jari untuk penyerapan yang lebih baik.

Pelembapan: Dengan menggosok kedua tangan bersama, kemudian letakkan ke seluruh muka dengan cara yang 'T'.



Pek atau topeng muka (face mask)

Pek atau topeng muka di Korea diperbuat daripada bahan-bahan yang telah dicuba & diuji sejak keturunan nenek moyang mereka. Rutin menggunakan dua topeng iaitu topeng pembersihan dan topeng penyegaran pada masa yang sama sekali seminggu membantu mengurangkan bengkak pada muka. Di samping itu, penggunaan topeng yang terdiri daripada serbuk kepompong ulat sutera dipanggil 'baekgangjam' bantu dalam memutihkan kulit. Jika tidak mahu membazir duit membeli pek yang telah siap, mereka juga membuat topeng buatan sendiri daripada putih telur dan campuran madu.

Penjagaan leher

Memakai krim pada leher dari rahang sehingga ke leher paras kolar untuk menjadikannya lebih efektif.

Tidur cukup untuk tampil cantik
Mereka kebanyakannya mengamalkan tidur yang cukup sekurang-kurangnya 6 atau 8 jam kerana masa tidur penting untuk kulit yang sihat.

Produk penjagaan kulit

Jenama Asia semakin popular hari ini di seluruh dunia kerana ciri-ciri yang baik dan keberkesanannya. Sesetengah wanita di Korea Selatan menggunakan kira-kira 10-20 produk setiap hari untuk penjagaan kulit mereka.

Senaman regangan muka

Ini adalah amalan biasa di mana mereka akan mengulangi 'Ma Me Mi Mo Mu' sebanyak 10 kali untuk penjagaan otot bibir & pipi. Di samping itu, regangan otot muka selaras dengan pernafasan juga disyorkan.

Solekan yang halus dan tidak ketara
• Mata hanya diminimum dengan corak warna yang lembut atas kelopak mata, serta gunakan 'eyeliner'.
• Gunakan maskara untuk bulu mata yang lebih hitam.
• Bulu kening tersusun rapi dengan gel kening.
• Pemerah pipi berwarna merah jambu untuk menaikkan seri pipi.
• Warna asli untuk bibir yang menggoda.

Ingat, rahsia kecantikan wanita di Korea Selatan yang paling penting ialah kurang solekan dan lebihkan penjagaan kulit. So, lepas ni boleh la amalkan tips-tips ni...hehehe...so, nanti muka kita jadi cantik jugak..eheee...yang mana berangan nak kawen dengan artis Korea macam sally, sila la amalkan ye..hikhik..

SUMBER

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Attention to Running Man fans!

12:00:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Fuhhh...hari ni penuh cerita KPOP je..hahaha...tak salah nak share kan..? Actually sally bukan la peminat tegar Running Man, layan la jugak...tu pun start tengok episod yang mana ada Yonghwa je..hahaha...ada 10 episod yang ada Yonghwa...dah habis tu baru start tengok episod lain....

Last September, fans Malaysia dikejutkan dengan pembatalan fans meeting Running Man kat Malaysia..boleh usha entry ni...tapi untuk tidak mengecewakan peminat kat Malaysia.....


Lee Kwang Soo yang sengal-sengal ubi tu yang akan datang Malaysia tahun depan..so far masih takde lagi berita pasal penjualan tiket untuk fans meeting...hehehe...so, kepada peminat Running Man or peminat Lee Kwang Soo....

stay tuned! hehe 

^_^

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Book.

9:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Cikgu : Buku dlm English apa ?
Murid : " Book " cikgu .
Cikgu : Kalau buku itu ?
Murid : " The book " .
Cikgu : Kalau buku jatuh ?
Murid : " Buk gede buk " .
Cikgu : Pak hang ! -,-

Hahahaha...sally pun rasa nak jatuhkan buku ni...adoi...baca punya baca...ada la dalam 50% je yang masuk...camno la mak cik jawab test Ahad ni..? adeh! 12 chapter isn't easy...but I'll try my best...it's for my future, right..? Hwaiting!

I missed you guys!

I don't think so -___-''

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Teaser | CNBLUE Table Calender 2014 from Busan, Korea!

8:20:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Aduh! I shouldn't update...tapi ter"excited" pulak bila kak Nadia hantar gambar kalender tu...macam boleh baca pulak fikiran kita...adoi!

eh, tau tak sally cerita pasal ape ni..? alololo...tak ingat..? baca sini dulu...

dah ingat kan...? so, ni teaser!


okay, sally sangat excited! omo omo....dorang hensem sangat!! kacau konsentrasi nak study tau...rasa macam nak g jumpa kak Nadia sekarang jugak! hahaha....

hahaha...ok, gtg...nak sambung baca note...nak sumbat 12 chapter dalam kepala ni..hihi...

take care! Love & Hugs!!

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

2013 Korean Music Wave in Singapore

12:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

K-Pop music fans in Singapore and surrounding, be warned.

The most awesome k-pop line-up is coming your way this November. It will be huge, it will be unforgettable, it will be unimaginable.
Fatfish Entertainment, a company that specializes creating unique cross-media entertainment experience is proud to announce that the  StarHub Presents MBC Korean MusicWave in Singapore 2013 will be held at The Meadow, Gardens By The Bay, Singapore on the 16th November 2013.
There will be more than 14 A-lister K-pop acts performing live at the event. The performing line-ups include:
  • Girls’ Generation – TTS (hosts)
  • 2pm
  • 2am
  • 4minute
  • B.A.P.
  • B1A4
  • EXO
  • FT Island
  • IU
  • Kara
  • miss A
  • SHINee
  • Sistar
  • Teentop
I know – it is insane ! This will be an totally unforgettable once-a-lifetime experience.
This will be the first time more than 70 K-pop artists sharing the same stage in Singapore, the most numbers of acts on a single event by far. This will be the event that will make Singapore the destination of Kpop live music in Southeast Asia. 
Hehehe..but I'm not that interested because there are no CNBLUE stated..hahaha...anyway, 16th November is my sister E-Day...so, I will no dump her bacause of this Kpop artist..hikhik...just a short sharing to those who wanted to go there...you can start buying the tickets now...but, before that..let me tell you that the tickets will be extremely expensive because the price is in Singapore Dollar (SGD) 

p/s : If I tell my sister that 2PM will be in Singapore, will her dump her own E-Day..? I guess not..hahaha...
^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Popcorn Mouth!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments


Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt. - Abraham Lincoln 
Think twice before you speak, because your words and influence will plant the seed of either success or failure in the mind of another. - Napoleon Hill

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Qim Wedding :)

2:30:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

Qim @ Che Qim atau nama sebenar...Mustaqim...kawan baik sally..hehehe..terpaksa jugak buat entry ni sebab rasa bersalah tak g kenduri dia...sape suruh dia kahwin jauh-jauh sampai ke Kelantan...ok, tu alasan je...sally ada cerita pasal dia dalam entry ni...kalau rajin baca la...kalau tak, nanti korang tak kenal..hehehe..

Pada asalnya sally memang dah janji nak ke Kelantan dengan Muhaimin, tapi last minute ada hal yang tak dapat di elakkan, so sally terpaksa la mungkir janji...so, ni kira entry minta maaf secara official laa..hahaha...

Majlis nikah pada 17th oktober 2013..

 

Majlis bersanding sebelah perempuan pada 19th oktober 2013

 

 


Majlis dekat rumah Qim pulak akan berlangsung pada 26th oktober..means hari sabtu ni la..tapi sally lagi sekali tak dapat pergi sebab hari ahad tu ada seminar...ada kelas...so, sally terpaksa la korbankan hasrat nak jengah kenduri dia...hehehe...jumpe dia time kelas nanti, mesti kena bebel...adoi....bernanah la telinga nak explain kat dia .. dush! dush!

"Dia kawan daripada zaman diploma (KPMB) sampai la ke zaman degree (UiTM)...tak pernah terpisah..kawan gaduh, driver  yang hantar balik kelas, tukang tiru assignment, tukang print note and assignment, mangsa keadaan bila sally dalam kesusahan...hahaha..akhirnya dah kawen...bagus jugak! budak nakal kena kawen cepat..hahaha..."

Qim! aku tak dapat g kenduri kau...jangan sumpah aku jadi Vios Version 2013 (tau la bulan depan nak bawak keluar Vios kan) tau..hahaha...semoga semuanya dipermudahkan dan aku doakan kau akan jadi seorang imam dan suami yang terbaik buat Nadia..Aku sayang gila kat kau kot! kawan baik dunia akhirat..insyaAllah...

~auto publish~

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Life Quotes.

12:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments


Setuju..?

Bagi sally, nak senang ke nak susah tu semua depends dekat kita...hidup ni mudah je sebenarnya, tapi orang yang menyukarkan perjalanan kehidupan tu...terlalu banyak berfikir dan terlalu banyak perkataan "kalau" yang digunakan...

I still find each day too short for all the thoughts I want to think, all the walks I want to take, all the places I want to visit, all the books I want to read, and all the friends I want to see....it's too short...why do we have to spend the whole life with regretting...? Forget the past and move on..make you life wonderful...You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of...

Life is 10 percent what you make it, and 90 percent how you take it. - Irving Berlin 

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Tahniah Brunei!

8:00:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments



Alhamdulillah...Brunei dah mewajibkan hukum hudud kat negara dia...mungkin pada pandangan Sultan Brunei, ini tanggungjawab dia kepada negara supaya negara dia sentiasa di redhai...lagipun ini amanah katanya...

So, apa kata korang..?
^_^

~auto publish~

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! #Two

3:18:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments


Sebelum nak marah, tengok caption dekat sebelah kanan anda..kalau malas, meh nak taipkan...

'maafkan dia bila dia "meroyan"...'
^_^

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! #One

9:30:00 AM Sally Samsaiman 16 Comments


Breakfast! ^_^

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

A Man, A Lovers.

8:00:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

I'll stay,
I'll stay there, 
A place from where I can reach her any time she holds out her hand,
A place from where I can visit her any time she calls for me,
I'll stay there without changing,
Because I love her.

Because she was the one I chose,
Even the pain made me happy,
If she looks back at me just once,
I'm happy with that.

Until someone come to watch over her for me,
I'll stay by her side for the time being,
Because this is a love where I'm just happy to gaze at her,
I don't need anything in return,
So that she can lean on me and rest any time,
Even if she leaves me without saying goodbye,
I'll let her go and saying thanks.

#Wishing that one day, I will blessed with this kind of man by my side and I'll be the same way as him...


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

My lovers sending his gift from Busan,Korea!

2:26:00 PM Sally Samsaiman 25 Comments

A short conversation dengan my lovely senior, Kak Nadia yang baru balik dari bercuti kat Busan, Korea. Kak Nadia ni setiap tahun g Korea..InsyaAllah kalau ada peluang, ada rezeki, sally akan g Korea dengan dia tahun depan..tu pun kalau cukup duit laa...hehehe....ni sally copy je sebab malas nak print screen chatting semalam....

Nadia : Adk sally.. Akk da belikan kalendar cnblue tuk awk ye.. Nnt gtaula care nk tuntut cne..
Sally : yeay! thanks akak!!!!!!
Nadia : Welcome.. Nk akk poslaju ke or nk bg hand by hand? 
Sally : akak nk jmpe sally ke..? mana lg senang..? kang kalau pos akak nk kena byr lg...akak dah blk KL ke..?
Nadia : Area kl la.. Mid ke.. Mne2 la.. Bru je smpi.. Ade kat lcct lg ni tggu org amik.. 
Sally : hehehe...bilanya nak jumpe..? 
Nadia : Ble2 pon bleh.. Xde mslh..Tgk klu ari tu xde pape hal okla..
Sally : ohh..tetiba mcm jmpe akak semata nk ambik brg pulak..hikhikhikhik 
Nadia : Ahahaha xdela.. Kebetulan teringat sally ble tgk cnblue.. Hehe..
Sally : kalau pos biasa berat sangat ke kak..?
Nadia : Brt gk la sbb ni kalendar meja.. Kulit keras tu.. 
Sally : 2013 ke 2014..? hikhik...ohh camtu kena jmpe dgn akak jugak laa... 
Nadia : Of coz la 2014.. Ahaha.. Haa la kot.. 
Sally : hihi...yeay! 2014!! ttbe excited.. :) 
Nadia : Ahaha nnt gtaula ble nk jmpe.. 
Sally : okay! thanks akak!!!

kak Nadia dekat Gyeongsangnam-do, South Korea
Hehehe...kiranya bukan la CNBLUE yang hantar hadiah daripada Korea, kak Nadia yang beli untuk sally..hehehe...saje je nak pancing korang..hihi...terubat jugak peristiwa makan hati sally sebab tak jumpe cnblue kat Jakarta last weekend...hehehe...bila ek nak g jumpe kak Nadia..? rasa macam nak g jumpe sekarang jugak..hehehe...so, tahun depan, atas meja ada kalender CNBLUE sepanjang tahun! mmg confirm penuh semangat..hahaha...ohh 2014...datang la cepat!!!! 
nanti sally dah ambik gambar, sally kasi korang tengok ek...

^_^

25 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pengambilan Pelajar Baru Program Sarjana Muda (e-PJJ & PLK) Sesi Mac 2014

12:36:00 PM Sally Samsaiman 16 Comments

Sebagai pelajar e-PJJ di UiTM Shah Alam...sally dengan berbaik hatinya nak kongsi dengan korang..hehehe...kepada yang bekerja dan tengah berfikir nak sambung belajar ke peringkat Ijazah, dan berminat nak masuk UiTM..boleh la tengok kat sini....even bekerja, jangan jadikan alasan untuk kita tak kejar cita-cita kita.... tengok macam kak +Mia Liana , abang +Eraz Fadli dah berkeluarga pun masih lagi belajar sampai kat peringkat Master! kagum kot dengan dorang...


Walaupun untuk sesi Mac 2014, UiTM mmg buka awal untuk permohonan...mmg sangat awal berbanding dengan universiti lain ... UiTM ni mmg unik sikit..konon nak lain daripada orang..hehehe...

Permohonan mengikuti Program Sarjana Muda iNED(e-PJJ & PLK) Sesi Kemasukan Mac 2014 telah dibuka. Permohonan boleh dibuat melalui atas talian (online).

Klik disini ---->> Permohonan Online Ijazah Sarjana Muda Sesi Kemasukan Mac 2014

Tarikh tutup permohonan adalah pada 22 November 2013 (Jumaat) dan tarikh akhir penerimaan borang permohonan & dokumen sokongan adalah pada 27 November 2013 (Rabu).

Senarai program yang ditawarkan oleh UiTM boleh check direct dekat laman web INED
http://www.ined.uitm.edu.my/


Sape yang mohon UiTM nanti, sila pastikan panggil sally senior...hahahaha.. *angkat angkat kening

16 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

ISO mood this full weekend!

8:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Starting this weekend kena full attention kat ISO Presentation and audit ISO minggu depan...adeh la...bosan betul dengan benda ni...dah tahun yang ketiga dah....mmm...nasib baik Quality Manual ni pakai yang tahun lepas...cuma ade sikit je nak tukar kat Quality Procedure! Hopefully, semuanya berjalan dengan baik...


Happy Tuesday guys! Love & Hugs!

^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com

11:15:00 PM Sally Samsaiman 23 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2013 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 21 Oktober 2013, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #5 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

15 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEDA Malaysia Open Day Blogger Workshop [Full]

5:02:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

ketahuilah wahai readers, sebab ni entry full report, sila la siapkan bantal, cikedis, milo utk cicah biskut lemak..sebab panjang sangat!! Jangan skip baca ek..nanti sally babap korang...penat taip ni..hehe
Punya lama mood nak story pasal ni nak datang...sebab nak kena cerita benda yang berlaku starting pukul 8.30 pagi sampai 2.00 petang, betul-betul kena ambik mood nak menaip...kepala awak pun tgh ting tong lagi..hahaha...

So, story kita start dengan kenal dulu apa tu "SEDA"...
SEDA referring to "Sustainable Energy Development Authority"...The Sustainable Energy Development Authority of Malaysia (SEDA Malaysia) is a statutory body formed under the Sustainable Energy Development Authority Act 2011 [Act 726].  The key role of SEDA is to administer and manage the implementation of the feed-in tariff mechanism which is mandated under the Renewable Energy Act 2011 [Act 725].
 

Macam biasa la...sally ni kan excited sikit..pukul 8 pagi lagi dah sampai..hahaha...sempat la jugak g beli my all time favorite, Caramel Mocchiato...terus terbeliak mata budak yang kena paksa bangun pagi di hari ahad yang indah semalam..hahaha...niat nak beli utk +Ainim Suju , tapi dia tak suka coffee pulak...so, minum sorang jelaa...

Presentation untuk memperkenalkan SEDA Malaysia and their role in Malaysia disampaikan oleh Dr. Wei-nee Chen..one of SEDA management team...orang dia humble je, comel pun ye..hahaha...panjang betul explanation dia, tapi kan sebab pagi..yang masuk just around 60% je..yang lain semua kelaut...hahaha...sorry Doc!




basically SEDA ni nak bagi kita kesedaran tentang Renewable Energy atau tenaga boleh diperbaharui dan kecekapan tenaga...rasanya benda ni dah banyak yang kita dengar, contohnya kurangkan penggunaan elektrik sebab untuk menghasilkan tenaga kita perlukan bahan bakar...and raw sources kita makin lama makin kurang...contoh utama petroleum...tu yang akan mendorong kenaikkan harga...so, pihak SEDA ni diwujudkan untuk membuat penyelidikan disamping memberi pengenalan tentang tenaga boleh perbaharui...contohnya macam tenaga solar, tenaga hydro, biomass, biogas dan lain-lain...


Untuk bagi lebih kefahaman kepada kitorang, pihak SEDA bahagikan kitorang kepada beberapa kumpulan kecil untuk memperkenalkan dengan lebih mendalam tentang tenaga-tenaga yang boleh diperbaharui ni...ada 4 kumpulan : Tenaga Solar, Tenaga Biomass & Biogas, Tenaga Hydro and lastly, kumpulan sally : Renewable Energy & Energy Efficiency. Dalam perbincangan dalam kumpulan ni, lagi senang nak absorb sebab ada fasilitator daripada pihak SEDA sendiri yang terangkan kat kita..

Encik Ishamuddin & Encik Najmi
Sally satu group dengan kak +Mia Liana dengan husband dia...mmg havoc gila la dengan dorang ni..hehehe...dengan mulut kak mia yang ringan je berborak tu, memang tak bosan laa..hehehe...


Another blogger dalam group kitorang, Zara Phang and Azham.
Dorang ni very outspoken, even Zara susah sikit nak faham bahasa Melayu sebab dia baru je balik daripada UK..study kat sana..best wooo~



Bincang punya bincang, lepas tu kena present la..baru la kita tau kita faham ke idok..hehehe...


Wakil presenter group kitorang, Zara...bila ada yang present lepas perbincangan, so benda yang awal pagi tadi 60% je dalam kepala, dah jadi 200% dah...best! lepas presentation , kitorang ada Q&A Session dengan CEO SEDA,
YBhg. Datin Badriyah Hj. Abdul Malek...orangnya peramah, highly passionate person yang sally rasa sebagai remaja, sally kena jadikan dia role model, well at least dia sangat berjaya sebab dapat jadi CEO, even agak mencabar katanya bila orang tak paham tentang kewajipan dan kebaikkan wujudnya SEDA dalam Malaysia ni...



After Q & A session! well, macam biasa...PHOTOGRAPHY SESSION!!



Ni yang group kitorang je...yang full dengan semua blogger sally takde dalam simpanan...dekat Azham ada laa...tapi dia belum update lagi..so, tak dapat la nak curi!




Sally dengan +Ainim Suju ambik gambar dengan Dr. Wei-nee Chen yang comel, sila abaikan muka sally yang excited tu..hahahaha....kenapa doc ni kurus sangat..? adouh!



dengan kak +Mia Liana pun tak dilepaskan peluang! hehehe....baru perasan yang kami bertiga pakai spec! hahaha....comel je kan..? (^_^)



Lepas dah perah otak, kita makan! makanan sponsored by SEDA, dekat Big Apple Restaurant, Berjaya Hotel!


credit dekat kak mia utk gambar ni..hehehe

Lama kitorang lepak makan..hahaha..kiranya orang yang terakhir la yang balik..hahaha...banyak sangat makanan nak cuba, tapi perut takde ruang...so, makan la slow-slow, tu yang lambat balik...rasanya around 4pm baru keluar dari restaurant tu....balik rumah, pengsan!



Banyak merchandise dapat, ada notebook sampai 2, button badge, pen, beg laptop, beg barang, flyers about Renewable Energy, ada jugak bekas Go Green..hehehe...senang cerita banyak laa..hahaha...and yang paling best...


Voucher Aeon RM100! perghhh...boleh shopping ni...tapi yang tak best, ibu dah senaraikan barang yang dia nak beli...langsung tak fikir anak dia..sob sob sob...

Tak sabar nak g site visit pulak lepas ni...hehehe...hopefully gonna be real soon...happy gila ikut events dengan SEDA ni...sebab banyak pengetahuan yang kita tak tau boleh jadi tahu..

Korang yang nak tau lebih lanjut tentang SEDA boleh layari : http://seda.gov.my/


Bila tengok gambar banyak pakai baju biru, tetiba tengok cermin nampak macam kat atas ni..hahaha...comel tak sally..? okay, jangan jawab!!

Akhir kata, SAVE ENERGY, SAVE MONEY!!

p/s : malam ni takde update entry dah ye...penat dah..hahaha...makan 2 jam jugak nak siapkan entry ni....

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!