Changes.

10:36:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

Perubahan...
selalu kita dengar...orang kata kau ni masih lagi tak berubah..si polan dah jadi gitu...si minah dah sampai sana haa..yang kau masih kat takuk yang lama...tapi hari ni bukan nak cakap pasal perubahan yang tu...ni nak cakap...lebih kepada perihal hati...yea yea..memang nak cakap pasal hati...kadang tu kita tak sedar, perangai kita akan berubah bila mana hati ni sedih, kecewa, gembira and etc...
Sally berubah pun sebab hati...kalau nak di ikutkan...sepanjang 23 tahun sally hidup ni...dari zaman sekolah masuk ke zaman kolej sampai la ke zaman Universiti sekarang...banyak kali sally berubah...masa kecik,sally cuba jadi seorang tomboi...sebab sally takut kecewa dengan lelaki...masuk sekolah menengah, majoriti kawan sally lelaki...sebab sally nak belajar tentang lelaki...lagipun dorang senang berkawan dengan sally...mungkin sebab sally bukan orang yang jenis sentap secara tetiba..kadang tu makan hati juga, tapi dorang bukan tau pun...ada sekali bila sally betul-betul marah...dorang memang agak terkejut...tapi lepas tu okay je...tapi kan..masa sekolah menengah, tak ramai perempuan yg nak kawan dengan sally...kenapa ek..?
Zaman kolej sally rasa paling mencabar, sebab kali pertama sally duduk berjauhan dengan ibu...nak kata susah tu tak laa...sally boleh adapt dengan perubahan tu...sebab dari kecik sally duduk dengan mak tiri sally..nak cerita kenapa..? fuhhh..panjang sangat! zaman kolej sally kena sesuaikan diri...duduk dengan pelbagai jenis orang...masa 1st semester,sally dah kena banned dengan senior..sebab dorang kata sally ni cepat sangat nak naik...dalam erti kata mudah, nak femes cepat...tapi, actually kan...sampai sekarang sally tak tau kenapa...bila tanya dorang sekarang..dorang kata kita lupakan je perkara lama..ohh! lupa nak cakap, sekarang sally kamcing gila dengan senior-senior yang banned sally tu...kuasa Allah kan..?
Zaman Universiti ni lagi la mencabar...sebab setiap sem kita akan kenal dengan orang yang berbeza..ada yg dah jadi mak orang, laki orang, ayah orang...macam-macam laa...yang dah ada anak 4 pun still cuba capai cita-cita..lagi bermacam-macam orang yang kita jumpa...tapi betul la ayat dalam quotes kat atas..people change for two reasons, and I'm both.

You Might Also Like

5 comments:

  1. yang penting kita jadi diri kita sendiri..jangan pakse diri nak ubah jadi org lain supaya org senang ngan kita..tu hipokrit namanyekan..

    ReplyDelete
  2. yang penting sally selesa dan gembira dengan diri sally.. dalam masa yang sama sentiasa berusaha berubah menjadi lebih baik pada setiap hari..

    ReplyDelete
  3. berubah untuk kebaikan memang patut kita buat ^_^ akak pon pernah alami. xda kawan, xda org nak kawan. tapi bila dh berubah jadi seorang yang periang, pramah, dan seangakatan dengan nya org pon sng nak berkawan dgn kita :)

    ReplyDelete
  4. sally , dulu kita kecik2 pun tomboy . hahahah .. same >< kita pun tak ramai kawan perempuan , ramai kawan lelaki je , sebab kita rasa dengan lelaki senang kan berkawan ? betul lah cakap orang , perempuan mmg susah nak dapat kawan yang betul2 kawan baik :)

    ReplyDelete
  5. Nad pun berubah kak sally. Nad berubah sebab kawan. Kawan yangbnad xsangka akan jadi musuh nad. Kak sally kenal tp biar lah ia berlalu. Smpai sekarang kawan sekolah nad seorg pun x ajak nad dtg uma time raya padahal dorg wat open house . Sedih x sedih. Huhu tp dalam kesedihan tu Allah swt ade. Dia bg nad peluang utk kenal blog. Untuk kenal blogger. Dekat sini nad dpt kekuatan sbb ramai yg kenal nad dari kawan skola. Dulu bergurau2 dgn kak sally even kita x rapat sgt heee

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!