Bila Si Cinta Hati ke Shanghai.

9:08:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Okay, tajuk tu konon nak tarik perhatian...hahahha...


ohh..cinta hati sally, Jung Yong Hwa...hahaha...kini berada kat Shanghai untuk Konsert Blue Moon Shanghai...konsert tu malam ni....rasanya dah hampir 2 jam dah...so, esok mesti akan ada yg upload konsert ni kat YouTube...hehehehe....


Hello everyone ! This is Yong Hwa here !
It's been a while since I came to Shanghai and I feel good. 
It's the first time we are having concert in Shanghai and I'm looking forward to it.To have an enjoyable and fun time tomorrow. do have more health supplements .then see you tomorrow !!! 


Source_weibo Yong Hwa


12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kenapa ALLAH temukan kita dengan org yang salah..?

8:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Ok, nak berfalsafah sikit malam-malam ni...Sally percaya rata-rata ada antara korang yg pernah lalui benda ni...mesti ada antara korg yg pernah clash...atau tersalah jatuh hati...*erk,merujuk diri sendiri ke kak..? hahahhaaa...ok, so sebelum korang menyalahkan sesapa...meh sally nk bg tau beberapa sebab kenapa ALLAH temukan kita dgn org yg salah...


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.
2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.
5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...
6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.
7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.
8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.
9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya...Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan hanya kepadaNYA..Sesungguhnya, Sally juga antara hambaNYA yang kurang berterima kasih...so, Sally harap korang jgn la jd mcm sally...kerana ~ALLAH knows Best! ~

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Giveaway Butik Comel Collection

8:27:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
1) Baucar RM200
2) Baucar RM150
3) Baucar RM100
Saguhati: 2 pemenang x Baucar RM50

Hadiah ditaja oleh Butik Comel Collection

PEMILIHAN PEMENANG:
-menggunakan random.org

SEMUA PESERTA BERPELUANG UNTUK MENANG
JOM JOIN RERAMAI!

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sentap! -__-'

6:00:00 PM Sally Samsaiman 19 Comments


Hah! sentap sally tau tanya gini...jangan la straight forward bebenor tanya nya...hehehe...Sally cuma bercadang nak ke KOREA....nak berjalan tengok tempat orang je pun...bukan nak g honeymoon...sentap kita tau!

Masa baca komen, tetiba speechless sekejap...hahaha...terima kasih awak doakan sally cepat-cepat kawen...tapi hakikatnya belum lagi ye...lambat lagi...jauhhhhh sangatttt lagiiiiii.....sape yang nak sally kawen cepat-cepat tu, meh cari sorang utk sally...sally malas nak mencari ni....

Duh! dah macam agen cari jodoh dah korang ni...doakan yang baik-baik utk sally ye...kalau ada berita baik, korang la orang pertama sally kasi tau...jangan risau...

^_^

19 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Before and After

4:30:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Hehehe...ni bukan la kisah benar atau ape ye...Sally just nak kongsi satu cerita yang sally rasa lawak and ada betulnya ape yg ditulis... so, hopefully takde la yang berlaku di luar ye...kalau ada jugak, sally mohon maaf la ye kalau ada yang terasa...


before marriage :

boy : yes! at last. its so hard to wait u said that!
girl : do you want me to leave?
boy : NO! dont even think about dat!
girl : Do you love me?
boy : of course! 100%...
girl : Have you ever cheated on me?
boy : NO! why you even asking..?
girl : will you kiss me dear..?
boy : YES!
girl : Will you hit me..?
boy : no way! I'm not such kind of person!!
girl : Can I trust you..?

now,after the marriage you can read it from bottom to top.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Atid and Alan lagi.

3:32:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Mencuri masa sekejap nak update..hahaha..tetiba bosan je sebab buat kerja non-stop dari pagi tadi...nasib baik ibu kasi nasi goreng..kalau tak..? mau kelaparan buat kerja kat office ni..hehehe...ni kisah hari Sabtu, baru sempat nak update...ni kira part 2 la pulak sbb buat majlis sebelah lelaki kan...

eh, tak kenal ek..? meh baca sini dulu <Congrats Atid & Alan

dah kenal dah kan..? so, sally menunaikan janji utk g kenduri sebelah lelaki...alaaa...tak kisah pun mana-mana...sebab dua-dua kawan baik sally..hahahaha...


cantikkan Atid..? suka sally tengok baju dia...nampak sweet je....alhamdulillah...dah genap sebulan lebih dah dorang sah jadi suami isteri...

sila jangan terfikir walau sekelumit dalam kepala tu nak tanya bila sally nak kahwin ye..haaa...dah warning awal-awal...hihi
 


Gambar sekitar majlis..hehehe...semua ambik kat official photographer dia...sebab sally tak sempat nak ambik gambar laa...rushing masuk office balik lepas g kenduri...ni semua tender punya pasal laaa....

So, to Atid and Alan...
Selamat Pengantin tak berapa baru...semoga korang kekal hingga ke syurga...jadilah suami isteri yang taat pada perintah Allah....kurangkan bergaduh..penat kita nak jadi orang tengah bila korang gaduh..hahaha...InsyaAllah semuanya akan menjadi lebih baik lepas ni....I love both of you...like seriously! :)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

No more Monday Blues for today.

11:18:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Huwaaaa....I really hope today is not Monday!

dah..malas nak speaking omputih ye...see, pukul 11 baru berkesempatan nak ucap selamat pagi...apakah..? macam biasa..masuk je pagi ni dah macam orang gila...super banyak kerja bos kasi...macam biasa la ayat yg paling tak best...

"Saya nak petang ni ye benda tu..."

ayat bos yang paling tak best! hehehe... semalam punya blogwalking pun belum berkesempatan nak balas...huwaaa....kang makin byk hutang blogwalking kita...

ada yang rindu sally..? ohh..ayat tak nak kalah tu kan...meh tinggal komen meh sape yang rindu tu....

I really got to go now...got so many things to do..in rushing! hehehe...see ya :)


p/s : Quotes yang takde kaitan...sally rasa dia comel je..

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bride to Be #2

11:53:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Hari ni bangun awal. Pukul 6 pagi dah bangun dah..hahahha...mungkin sebab semalam tidur awal kot...lepas g makan kena masuk office balik siapkan tender yang kena sumbit isnin...sebab encik boss kena g Johor hari ni utk hantar tender, so kena la jugak siapkan semalam...

so, hari ni macam biasa la...kena teruskan perjuangan untuk settle kan "bride-to-be" project dengan kakak...hahahha...sebab minggu ni takde kelas...ohhh my weekend! sangat la cepat masa berlalu...tapi kesian kat kakak, kalau tak tolong dia mesti dia gila sorang-sorang nak kena buat hantaran dia...ohhh...sally akan buat pelamin dia nanti....something like this...


Design yang sally planning utk dia lebih kurang macam ni...cantik tak...? tapi tengah nak cari kerusi sbb kaki kakak sally tgh sakit...so, mana nak cari kerusi ni...? kidnap kerusi kat rumah ibu jelaa...hehehe...hari ni nak g cari barang untuk pelamin dia...sebab malas la nak buat hantaran dia hari ni...dengan ada si PJ dengan Kiki yang mengacau...haihhh laaa...dapat kucing yang gedik camni!!!

No blogwalking for today ye...nak keluar, tunggu mama balik kerja kejap..till then, I'll be back on Monday ye sayang-sayang :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Being a BOICE.

6:00:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments


BOICE is CNBLUE fans club. the meaning of BOICE is Blue and Voice. 
Blue for CNBLUE and Voice for the fans :) 

I'm proud to be one.. ^_^

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hari gaji ialah hari yg paling gumbira !

3:30:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments

Man Doo Gook (Chicken & Vegetable Dumpling Soup)
Ddukboki (rice cake with chili paste)
Hari ni feeling korea sikit...tadi dah selesai bayar yuran semester...so, hadiahkan diri sendiri dengan makanan Korea...hahaha...ni padah terkenang kat Yong Hwa la ni...nak makan ddukboki yang dia masak, mmg takde harapan...so, suruh la Aunty Korea kat Restoren Gomonae, Ampang Point yg masakkan...

ehem..ehem...kak +Lieya Von Jay , sila jangan jeles ye..nanti akak datang sini, sally belanja akak makan kat sini..okay..?
^_^

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makanan yang boleh mengurangkan stress

11:11:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Minggu ni minggu yang memberi tekanan kepada sally...so, marilah bersama-sama dengan sally makan makanan yang boleh mengurangkan stress....fuuuhhhh!
Oren
Kajian dari German menunjukkan bahawa vitamin C membantu untuk mengurangkan tekanan dan membuatkan tekanan darah menjadi normal semula. Vitamin C juga dikenali untuk meningkatkan sistem imunisasi dalam badan.

Kentang
Kentang boleh mengurangkan stress kerana ia memuaskan keinginan anda untuk mendapatkan karbohidrat dan kemanisan apabila anda berada di bawah tekanan yang berlebihan. Kentang penuh dengan 'betacarotene' dan lain-lain vitamin serta fiber yang membantu badan anda untuk memproses karbohidrat dalam proses yang mantap.

Aprikot kering
Buah aprikot kaya dengan magnesium yang mana dapat mengurangkan tekanan dan boleh mengendurkan otot secara semulajadi.

Almond, pistachio & walnut
Kacang almond penuh dengan vitamin B dan E dapat membantu meningkatkan sistem imunisasi. Manakala walnut dan pistachio membantu untuk menurunkan tekanan darah.

Ayam belanda / Ayam Turkey
Daging ayam belanda mengandungi amino asid yang juga dipanggil 'L-trytophan'. Amino asid ini juga melepaskan serotonin, satu bahan kimia yang baik untuk otak. Inilah sebabnya orang berasa sangat tenang selepas makan daging ayam belanda.

Bayam
Kekurangan magnesium dalam badan boleh menyebabkan migrain dan rasa keletihan. Satu cawan bayam memberikan 40 peratus magnesium yang anda sememangnya perlu dalam badan.

Salmon
Ikan salmon mempunyai asid lemak Omega 3 yang tinggi yang mana boleh membantu menangani penyakit jantung. Kajian menunjukkan bahawa Omega 3 menyimpan hormon tekanan daripada memuncak.

Avokado
Lemak tidak tepu dan potassium yang ada dalam buah avokado membantu untuk mengurang tekanan darah dalam badan. Potassium yang cukup dalam badan boleh mengurangkan tekanan darah dan tahukah anda, avokado mempunyai lebih potassium berbanding pisang?

Sayur-sayuran hijau
Brokoli, sawi dan sayur-sayuran hijau lain adalah sumber utama vitamin yang membantu menyegarkan badan anda di kala stress.
 

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Positive Thinking :)

9:00:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Always stay positive, the more positive you be...the more adventure you can feel in your life...take action, make your life more happier and let bygone be bygone...

HAPPY SATURDAY peeps!! ^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bila meroyan, jiwa mmg kacau.

11:03:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


Woahhh...mereka yang berkunjung ke blog sally semalam pasti perasan...ye...semalam hari sally meroyan...hari sally sakit hati, sakit jantung, sakit jiwa dan raga la senang cerita...tak baca lagi...? mmm...nampak sangat tak sayang sally....meh revise meh... >Confuse<


mmm...memang sally sakit hati semalam...sakit yang diri sendiri tak dapat nak express perasaan sendiri masa tu...nasib baik ada korang-korang yang baik hati bagi semangat...bagi nasihat...yang teman sally melalui malam yang sally rasa sangat panjang....even malam tak hujan, sally yang "hujan"....tapi takpelaa...bak kata kak +Lieya Von Jay ....

"If tonight there is a nonstop rain , let it rain... it will heal the pain.."

betul...sometimes tears can heal the burden that you feel inside your heart...sally bukan la jenis perempuan yg suka menangis...sebab bila menangis je otomatik la terkena migraine...that's why I don't like crying....tapi semalam....mmg tak dapat dah nak kawal...benda kena keluar...mmg kena menjerit...but I do feel free, and batu yang ada atas dada tu dah hilang...dah takde...sape "dia" tu...biarlah menjadi rahsia...malas pulak nak cerita pasal dia dalam blog ni....buat semak pun ye...pffft...


hehehe...kak +Lieya Von Jay kata, nak ubat sally senang je...tengok gambar Yong Hwa...so, tengok la muka Yong Hwa...mmg hilang sakit hati aihh..hihihi...ni boleh jadi sumber inspirasi ni...hehehe....okay, tipu..Well, I'm back people...I'm moving on....I'm no longer the girl that crying inside her blanket without anyone knowing...I'm moving on...like seriously...hehehe....

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

LOVE means facing your biggest FEARS :')

4:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Late Night Food in South Korea :)

12:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Huhuhu...hari ni kita cerita pasal snek yang ada kat Korea pulak ek..hehehe...Korea Selatan sebagai contoh, bukan sahaja cukup terkenal dengan artis dorang macam CNBLUE..hehehe, malah negara itu juga cukup terkenal dengan senarai makanan yang sesuai pada waktu tengah malam hingga ke awal pagi!omputih panggil supper...tau tak sape..? supper laa..hahaha...



RAMYEON

Ramyeon adalah mee segera khas Korea Selatan dan sangat popular di kalangan masyarakatnya. Sama seperti masyarakat Malaysia yang menggemari mee segera jenama Maggi, ramyeon merupakan makanan wajib ada di setiap dapur orang Korea. Penyediannya mudah sahaja di mana setelah diletakkan air panas ke dalamnya, hanya perlu tambahkan telur, kimchi, keju atau daun bawang. Memang menyelerakan dimakan panas-panas! kalau susah sangat nak cari ramyeon...makan je Maggi Kari Aaron Aziz tu..hehe



TTEOKBOKKI

Tteokbokki adalah snek ringan popular yang banyak dijual di gerai-gerai tepi jalan di Korea Selatan. Ia adalah sajian yang terdiri daripada potongan kek beras, daging, telur, dan juga taburan bijan. Tteokbokki mempunyai variasi rasa yang pelbagai seperti rasa pedas manis, daging lembu, dan pedas berapi.

RABBEOKKI

Hidangan yang sama seperti tteokbokki dengan tambahan ramyeon di dalamnya (tengok atas)



BIBIMBAP

Bibimbap merupakan makanan tradisi yang terkenal di Korea Selatan. Bibimbap adalah sejenis hidangan yang terdiri daripada semangkuk nasi putih panas yang dilcampurkan di atasnya kimchi, sayuran jeruk masin dan pes lada hitam. Sebagai tambahan, boleh juga dicampurkan sekali telur mentah atau telur goreng dan kepingan daging lembu. Selepas itu, semua hidangan bibimbap itu dikacau sebati sebelum dimakan. Bibimbap boleh dihidangkan sama ada sejuk atau panas. Tetapi jika bibimbap yang di ambil sebagai hidangan tengah malam, ia lebih ringkas. Selalunya masyarakat Korea Selatan menyediakan bibimbap dengan mencampurkan apa sahaja jenis sayuran yang mereka temui di dalam peti sejuk ke dalam periuk nasi yang mengandungi lebihan nasi yang di masak. Mereka akan campurkan juga minyak wijen atau gochujang dan dikacau sebati.



GOGUMA / SWEET POTATO

goguma adalah sejenis makanan yang banyak dijual di gerai-gerai jalanan di Korea Selatan. Ia amat digemari untuk dimakan sebagai late night snack terutama sekali ketika cuaca yang sejuk. goguma merupakan sejenis kentang panggang yang manis dan jika dinikmati panas-panas dalam cuaca malam yang dingin. Ia membantu menghangatkan lagi suhu badan.



HOPPANG

Sama seperti goguma, hoppang juga snek ringan yang sangat digemari dan banyak dijual di gerai-gerai jalanan. Ia memiliki isi yang pelbagai sebagai intinya. Inti hoppang terdiri daripada sayur-sayuran, kacang merah, daging, 'toping' pizza dan lain-lain. Kebanyakan peniaga hoppang gemar berniaga berdekatan stesyen keretapi bawah tanah. Lebih kurang macam kuih pau laa...
 
Banyak kan...sebab dorang kat sana tgh malam pun masih lagi bekerja...ada certain pasar yang bukak hanya pada tgh malam...so, bukak kedai makan kat sana mmg berbaloi...tapi makanan dorang laa...makanan kita takde motif..muahahaha...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Complimentary Pass : Internship

9:30:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments


lagi sekali dapat tiket untuk tayangan free...thanks kepada pihak KLIPS sebab bagi tiket ni...so, tayangan yang sally dapat...cerita Internship...before this sally ada dapat tiket untuk "Badges of Fury", "The Lone Ranger" dan terbaru, "The Purge"...kan best tgk wayang free...tapi sally jarang pergi...so, dapat tiket pun terus kasi dekat orang....

tapi Internship ni macam nak g tengok je...sape nak teman...?? ohh...kalau ada yang nak tiket free jugak, boleh la tengok kat KLIPS....

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yeay! dah hantar :)

8:30:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

ohh...sangat lambat...sebab tunggu respon pemenang...tu pun masih ada lagi 3 orang yang belum respon...sob sob...sorry la atas kelewatan...so, sila la tunggu kehadirannya ye...

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Heart Broken Confession.

10:54:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

I remember all those crazy things you said, you left them running through my head. You are always there, you are everywhere. But right now I wish you were here.


It's hard to wait around for something you know might never happen, but it's even harder to give up when it's everything you want.


I love crying in the rain, because when I do, no one can hear the pain.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Confuse.

9:18:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

entry ni akan menggunakan "aku", "dia" dan "kau" sebagai ganti...maaf atas penggunaannya...

Malam ni aku konfius...aku tak pasti yang aku rasa sekarang ni marah ataupun cemburu...aku tak pasti aku kena marah atau aku kena diam...atau aku kena menjerit bagi tau ape aku rasa...aku jadi konfius, kau nak bagi aku marah atau ape..?

Perasaan aku dah lama tenang, kenapa kau kena api kan balik benda yang dah lalu..? kenapa kena bangkitkan benda yang tak perlu..? kali ni aku mmg tak tau nak cakap ape dekat kau...yes! mungkin kau mmg terbaik dalam menyakitkan hati aku...kau mmg juara..sejak dari dulu....sampai aku rasa bodoh, kenapa kau yang aku kena sayang...? kenapa kau yg aku kena rindu...?

Tapi kali ni aku konfius, kau datang nak bagi aku marah atau kau nak bagi aku cemburu..? kau kena datang semata-mata nak bagi aku bengang..? aku ingat perempuan je lidah bercabang...kau pun sama..? yes, kau tau kelemahan aku...kelemahan aku ialah kau...jadi kau nak gunakan kelemahan aku utk...?

Every heart has a pain. Only the way of expressing it is different. Fools hide it in eyes, while the brilliant hide it in their smile.

Kau dah ada dia, sayang la dia...kau dengan aku dah jadi history...cerita kita dah jadi sejarah...jangan la kau buat apa yang kau buat dulu kat aku...ye, aku cemburu sebab dia yang ganti tempat aku...tapi aku pun marah sebab kau hampir jadikan dia macam aku...aku kuat, aku boleh hadapi...tapi dia tak...paling jauh pun aku menangis je...kalau dia...aku tak yakin...

Aku lepaskan kau kat dia...sebab aku tau dia lagi perlukan kau...mmg hati aku cakap tak...tapi otak aku cakap ya...sayang tu aku tetap rasa, cuma aku tak tau nak express macam mana...mungkin rasa sayang utk aku masih ada dalam lubuk hati kau, tapi macam yang aku kata...kita dah jadi sejarah....

If you leave without a reason don't come back with an excuse.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Snek yang mesra kulit.

3:12:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Kita selalu suka makan..kadang tu bukan sebab lapar pun...cuma rasa teringin nak mengunyah...selalu kita akan ambil snek yang mudah dan ringan macam biskut, roti atau yang paling bahaya...makanan ringan macam cikedis..hehehe...so, hari ni jom makan snek yang sihat dan mesra kulit!

Telur
Telur rebus sangat kaya dengan protein serta mudah dan cepat untuk disediakan pada bila-bila masa. Ia antara makanan terbaik yang sangat rendah kalori, tetapi pada masa yang sama sangat berkhasiat. Putih telur mengandungi protein, yang mana memudahkan pertumbuhan kolagen. Kolagen adalah penting untuk kesihatan kulit anda , kerana ia menggalakkan daya tahan pada kulit. Telur juga mengandungi pelbagai vitamin seperti vitamin A yang bermanfaat untuk kulit dan pertumbuhan, serta vitamin E, yang menghalang pengoksidaan sel-sel dalam tubuh badan.

Buah strawberi & beri biru
Buah beri adalah makanan ringan yang sempurna pada siang hari atau waktu malam kerana ia mengandungi sejumlah besar vitamin C, yang mana pengantioksidaan semulajadi terbesar. Buah strawberi sangat menakjubkan kerana mereka membantu kulit menjadi lembut dan licin. Selain itu, ia juga mengandungi asid salisilik, yang mana sesuai untuk kulit yang mempunyai masalah jerawat serta boleh mencerahkan pigmentasi kulit. Makan strawberi segar juga akan memutihkan gigi anda dan mengekalkan nafas segar.

Coklat gelap
Mmmm ... Snek lazat ini meningkatkan tekstur dan rupa kulit anda, dan juga menyumbang dalam perlindungan daripada sinaran matahari. Kajian telah menunjukkan bahawa coklat gelap membantu kita untuk mempunyai kulit licin dan lembap. Koko sangat tinggi dalam antioksidan, yang mana juga bertanggungjawab untuk mempunyai kulit yang berseri.

Kekacang
Diet yang sihat dan seimbang mengandungi kekacang mempunyai keupayaan untuk mengurangkan kedutan dan mengurangkan garis-garis halus di muka. Kacang 'walnut', badam, 'pistachio' dan kacang hazel sangat kaya dengan asid lemak omega-3 dan vitamin E yang baik untuk kesihatan kulit anda. Kekacang juga baik dalam mencegah beberapa penyakit seperti kanser atau penyakit kencing manis .

Keledek
Keledek kaya dengan sumber vitamin C dan vitamin A, yang penting untuk kulit yang sihat dan berseri. Vitamin A membantu pembaharuan sel-sel dan melambatkan proses penuaan. Jadikan keledek sebagai snek harian, ia pasti akan membantu anda untuk mencapai kulit yang hebat, licin dan berseri.

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Positive thinking.

9:00:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments



Happy Thursday people! ^_^

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sally dan CNBLUE dia .

11:40:00 PM Sally Samsaiman 12 Comments

Tajuk tu dah kasi tau ye...if tak nak baca pasal CNBLUE, skip la..entry sebelah pun ada..hehehe...tapi baca laa...baca ek...? hahaha...budak ni mmg suka betul mintak simpati orang ramai..hahaha...pernah tak nampak orang senyum tanpa sebab...? tak pun sengeh-sengeh macam kerang busuk..?

Actually, bahasa mudah yang selalu orang guna : MELTING! :)
ketahui la bahawasanya yg sally antara fangirls yang sengeh tanpa sebab even just tengok video @ gambar...huwaaa...kenapa boleh jadi gini...hehehe....tengok video pun sengeh, tengok music video pun sengeh, tengok gambar pun sengeh...apekehayy nye la budak sally ni....? 


Catch the kisses!!!


Don't smile that way Yong Hwa....huwaaaaaa...I'm gonna melting right away!


okay, entry nonsense...hehehe...ampun! Good Night! Have a nice dream :)

12 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kehidupan.

8:59:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Kehidupan, susah kita nak expect apa akan jadi masa hadapan...hari esok pun belum tahu lagi keadaannya...kadang-kadang kita akan berada dalam keadaan roda...hari ni mungkin diatas, esok mungkin dia bawah...kita tak tahu...sebab Allah yang Maha Mengetahui...

Bila berada kat atas, jangan la kita terlalu dongak ke langit...tak nampak mereka yang berada dibawah roda...bila kita kat bawah, jangan terlalu punya hasad dengki kepada yang berada diatas sehingga menyalahkan Maha Pencipta....

Orang kata, kehidupan ni macam kain putih...kita yang kena pandai corakkan, kalau dijadikan batik...maka batik la kehidupan...jika dijadikan abstrak, maka abstrak la kehidupan...sebab Allah bagi kita kekuatan yang berbeza-beza kepada setiap orang, supaya dunia ni dapat berpusing dengan baik....jika semua nya senang, sape yang mahu bekerja..?

Kadang kita rasa Allah tak sayang kita...sebab dia turunkan banyak kesusahan kepada kita...tapi kita lupa, ujian yang Allah beri tu kan menandakan Allah sayang kita...dia ingat kita...kita antara yang terpilih untuk diberi ujian supaya kita sentiasa dekat dengan DIA...wahh...ni baru kekasih sejati...kan...? sepatutnya mereka yang tak pernah diduga tu yang harus risau....

Bulan ni sally diduga bila terpaksa cover 3 orang punya kerja kat office....and semester baru pun dah bermula...kenapa kena cover 3 orang punya kerja...? sebab partner sally ayah dia diserang strok, dia ambil keputusan untuk berhenti kerja sebab nak jaga ayah dia...tapi bos tak kasi...so, dia hanya akan masuk office seminggu sekali....tu pun hanya hari sabtu, so sally ambil tanggungjawab dia selama ni...sambil buat kerja sendiri....kakak yang lagi sorang, dapat kerja government...so, dia pergi....Including my own responsibilities, I have to cover for the other two...sebab belum ada pengganti lagi...

Nak kata marah tu tak laa...sebab bagi sally tanggungjawab bukan hanya pada kerja kita...so, sally actually tak kisah pun...sampai sally kena guna 3 komputer sekali..hehehe...tapi tak kisah la...bukannya berat pun kerja tu...

Apa yang sally nak cakap, Allah suka bg surprise yang kita tak expect....and hari ni sally dapat satu berita baik....alhamdulillah...lepas Performance Appraisal, sally dapat increment gaji bulan depan....alhamdulillah...syukur!


Moral of the story, Allah bagi apa yang kita perlu...bukan apa yang kita inginkan....

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

#Quotes : Wordless Wednesday!

2:09:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

You will never be happy if you continue to search for what happiness consists of. 
You will never live if you are looking for the meaning of life. -Albert Camus

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

11:30:00 AM Sally Samsaiman 11 Comments


11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Morninggg!

9:30:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


MORNING!!
huarrghhh....mengantuk! penat....semalam buat assignment sampai pukul 2 pagi...adoi....actually takde la urgent sangat...tapi weekend ni sally ada banyak benda nak kena settle...hari ahad ade kursus pulak...Oh! my weekend akan berlalu begitu sahaja...pity me! really pity me..bila baru dapat rehat ni...ayo ~ Jangan mengeluh sally...Allah tak suka....redha ye...biar susah sekarang,nanti masa depan sape jugak yang senang....gambate! hwaitingg sally!!


kalau sally buat cubaan buka mata besar camtu...okay tak..? sebab mata tgh berat nak tutup je ni....dengan aircond yang sejuk ni...belakang kerusi ada bantal pulak...mmg dah best sangat dah ni...hahaha...

HAPPY WEDNESDAY people!
selamat bekerja, selamat pergi sekolah, selamat menjadi suri rumah...selamat la semua...Selamat pergi outstation Iera!
(^_^)

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cendawan Goreng Tepung!

8:30:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

Hari ni bukan nak kongsi resepi ye...just nak kasi tau sally dah dapat makan cendawan goreng tepung...ye, nampak macam agak pathetic disitu...tau tak kat area ampang ni takde langsung cendawan...? dari sebesar-besar pasar raya sampai la kat sekecik-kecik kedai runcit takde cendawan...dah nak dekat 2 minggu sally mengidam nak makan kot...hehehe...kesian kan...?
 Bila dapat beli hari ni...punya la fresh cendawan dia...hahahaha....happy! dah la besar-besar kelopak dia....bestnya!!
 Cik Sally ni pemalas...so,dia beli la tepung yang dah siap...hahaha...tapi campur sikit lada hitam dengan garam...so, baru sedap!!
tadaaaa...hehehe...yeay! dah tak kempunan dah...alhamdulillah ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bajet pelajar sangat kan..!

11:26:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


Buku baru...rasa macam dah lama tak pegang buku...ye...except buku belajar tu lain la...at first niat nak cari novel english..tetiba terbeli buku self-improvement pulak...hihi...baru nak start baca...if dah hbs nanti baru sally review ek..tu pun kalau tak terlupa la time tu...


2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Love me tender .

4:10:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Love me tender by Alvis Presley.

Love me tender,
Love me sweet,
Never let me go.
You have made my life complete,
And I love you so.

Love me tender,
Love me true,
All my dreams fulfilled.
For my darling, I love you,
And I always will.

Love me tender,
Love me long,
Take me to your heart.
For it's there that I belong,
And well never part.

Love me tender,
Love me dear,
Tell me you are mine.
Ill be yours through all the years,
Till the end of time.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Thump Thump.

2:32:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Berdebar-debar....tu yang sally rasa sekarang...tak tau kenapa...lepas tu rasa nak menangis...rasa takut...haihhh...hati ni kadang-kadang tak paham laa...kejap dia elok..kejap lg dia sakit secara tiba-tiba..padahal takde orang kacau dia pun....

Berdebar sebab ape..? tanpa sebab...maksud sally tanpa sebab yang nyata..mungkin jugak sebab terlalu banyak berfikir...atau memang ada benda yang hati ni nak tapi ditahan..? haiihhh la hati...bg la tau sally kenapa macam ni...jangan simpan sorang-sorang...jangan berdebar sendirian dalam tu...kita kongsi dengan yang lain ye....


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jenis-jenis teh dan khasiatnya.

1:33:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Selain daripada kafein, sally minat minum teh jugak...tapi tak suka la teh o yang letak gula tu...kite minum teh yang takde rasa je..hahaha...sedap ape! so, jom tengok ape jenis teh yang ada....


Teh Hitam
Teh hitam mempunyai rasa yang sedikit pahit dan mengandungi kafein yang paling kira-kira 40 miligram per cawan. Mengikut pakar, ia mempunyai kepekatan tinggi antioksidan yang dikenali sebagai 'theaflavins' dan 'thearubigins', yang mana sangat berguna untuk merendahkan kolesterol. Selain itu, penyelidikan telah menunjukkan bahawa orang yang minum tiga atau lebih cawan teh hitam setiap hari boleh mengurangkan risiko strok sebanyak 21 peratus.

Teh Hijau
Teh hijau mempunyai rasa yang lebih halus daripada hitam serta mengandungi kira-kira 25 milligram kafein secawan. Antara kebaikan teh hijau adalah ia penuh dengan antioksidan dipanggil 'catechins', satu kumpulan kecil yang dikenali sebagai EGCG yang boleh mencegah penyakit daripada kanser hinggalah penyakit. Satu kajian juga telah dijalankan dan pakar mendapati bahawa setiap cawan teh hijau yang diminum secara harian boleh mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 10%.

Teh Oolong
Oolong sama dengan teh hitam, tetapi ia diperam dalam masa yang singkat yang mana memberikan lebih rasa. Ia juga mengandungi kira-kira 30 milligram kafein secawan. Mengikut pakar, ia boleh membantu dalam penurunan berat badan. Ini kerana teh oolong mengaktifkan enzim yang bertanggungjawab untuk menyingkirkan 'trigliserida', satu bentuk lemak yang disimpan di dalam sel-sel lemak. Satu kajian menunjukkan bahawa pembakaran kalori bagi wanita yang minum teh oolong adalah lebih sedikit dalam tempoh dua jam berbanding dengan mereka yang minum hanya air.

Teh Putih
Bagi teh putih, daun teh hanya dipilih ketika mereka sangat muda. Jadi teh putih mempunyai rasa yang lebih lembut daripada jenis teh yang lain serta mengandungi kurang kafein, cuma 15 miligram per cawan. Teh putih mempunyai manfaat yang sama seperti jenis teh yang lain dan ia juga berguna untuk latihan kardiovaskular dan pencegahan kanser. Tambahan lagi, beberapa kajian menunjukkan bahawa teh putih sangat berkesan kepada orang-orang dengan diabetes.

Teh berperisa
Untuk jenis ini, tambahan aromatik seperti kayu manis, kulit buah oren dan lavender telah dicampurkan bersama daun teh hitam, daun teh hijau atau daun teh putih. Sebenarnya, teh berperisa mempunyai tahap antioksidan dan faedah kesihatan yang sama seperti teh jenis biasa. Namun begitu, teh yang mempunyai perisa buah-buahan seperti beri biru atau strawberi mungkin mengandungi lebih antioksidan.

Teh Herba
Secara teknikalnya, teh herba bukanlah teh sebenarnya. Ia terdiri daripada beberapa gabungan buah-buahan kering , bunga dan herba serta tidak mengandungi kafein. Walau bagaimanapun, elakkan daripada minum teh herba untuk kurangkan berat badan kerana ia mungkin mengandungi julap yang berbahaya.

Kajian mendapati bahawa minum tiga cawan teh herba setiap hari raya boleh membantu untuk orang dengan tekanan darah tinggi. Selain itu, teh 'chamomile' membantu untuk dapatkan tidur yang nyenyak manakala teh pudina boleh menenangkan perut yang meragam.

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

What is LOVE..?

12:56:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Selepas Sebulan Pergi Konsert CNBLUE.

9:30:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments


Entry ni akan sangat panjang...sila la faham keadaan tuan punya belog ketika ini....dia konon-konon dalam mood yang terlampau sedih..konon-konon laaaa.....
 
Dah sebulan...dah sebulan...dah sebulan dah Konsert CNBLUE Blue Moon kat Malaysia....still lagi rindu kot detik tu...hahaha...hari ni dah 24th September...I should get back to life...kena kurangkan rindu-rinduan kat CNBLUE...kelas untuk semester 3 pun dah start kelmarin....fuhhh...A new busy life will come back after a while...kena menghadap assignment pulak lepas ni...no more merenung masa, menghabiskan masa dengan tengok konsert dorang berulang kali...hehehe....macam yang sally janji...penyakit meroyan ni akan kekal selama sebulan je...so, dah sebulan dah hari ni...tapi lepas-lepas ni still akan ada post pasal dorang...jangan risau..hahaha...korang masih lagi kena lalui hari-hari yg mana sally akan update pasal CNBLUE!

ohhh maiii! I missed them so much....should I go for Blue Moon Concert in Jakarta on 19th October...? hahaha...ok, just joking! Duit dah habis bayar yuran!!



6.00pm on 24th August...spot me or not..? We are arguing to get inside the stadium even though the concert started on 7.30pm..hahaha...dalam paper cakap, peminat lelaki lagi ramai daripada peminat perempuan...how come..?



Inside the stadium..ni pandangan dari kamera sally...before lampu padam...cuba tengok berapa jauh sally duduk..? huwaaa...nampak Yong Hwa pun kat screen besar tu je...nasib baik ada screen besar!



Yong Hwa in the middle of the crowd...but I'm not one of the crowd....pity me...pity me!!



ohh! How I missed the singing...the drumming and also the sound of their guitar! it was an awesome night yet a precious memory...for me perhaps!



they hardly try to give us some memory...they even tried to taking picture that includes all of us...yeah it sound very difficult....but there! even tak semua pun dapat masuk..at least they try very hard...kan...?



the very last moment...bila dorang lambai...yg part ni mmg sedih...huwaaa...kenapa kena end up awal....2 jam setengah tak cukup...sangat tak cukup...hehehe...huwaaaaa...nak suruh doraemon putar balik masa...putar laaa masa balik...nak jumpe dorang balik....



Jong Hyun! jangan senyum macam tu...kang kak +Lieya Von Jay tak boleh tido malam..hahahaha....



p/s : really missed all this cute oppa especially Yong Hwa! hope to see them again...soon enough!

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!