Review sekitar Concert CNBLUE : BLUE MOON in Malaysia (24 Aug 2013)

3:03:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum…
Konsert CNBLUE, ONE WORD, AWESOME!
Memang gempak habis! Rasa puas hati sangat…konsert start pukul 7.30ptg…nasib baik la awak tgh “cuti”…kalau tidak…gagah nak kena cari surau pulak…dah la cari surau...satu hal..nanti nak masuk lagi sekali lg susah pulak…macam biasa laa…peraturan mana-mana konsert pun…dilarang mengambil gambar atau video…tapi…”rules are made to be broken”…kejam kan..? hello! Depa ni bukan sebulan sekali datang Malaysia…ni baru kali pertama kot…takkan la tak boleh nak ambik gambar…ye dok..? habis tepat jam 10malam…memang happening…Yong Hwa comel sangat!!!!!!
Tak ingat…tp sally rasa sepanjang 2 jam setengah tu…hampir 20 buah lagu la dorang nyanyi…yang paling awesome bila semua peminat CNBLUE menyanyi sekali..? sally sampai lambat…nasib baik la time tu gate baru bukak…kalau tak, masuk dalam mesti kena duduk jauh….dah la dapat tiket last minute..tak nak la sampai duduk pun nak kena last minute punya seat…dah la awok dapat tiket yg belakang sekali..haru biru kalau duduk jauh kebelakang…
The best part will be, bila masing-masing cuba bercakap dalam bahasa melayu…sila la paham…dorang guna bahasa baku okay…yang paling banyak membebel mestilah Yong Hwa…dah dia lead singer…pastu Min Hyuk pun banyak jugak cakap…
“Apa khabar..?” - Lee Jung Shin
“Anda rindu kami?”
“Kami pun sangat rindu anda!”
“Saya sangat cinta anda semua!”- Jung Yong Hwa
“Saya suka makan satay,sebelum balik saya akan cuba lagi sekali..Oh! saya juga suka Nasi Lemak!” – Min Hyuk
Melayan dorang ni memang sangat awesome..comel and so adorable..okay, kali ni terpaksa mengaku yang bukan minat Yong Hwa je…memang minat CNBLUE!! Dorang janji akan jejak kaki lagi sekali kat Malaysia..bila,kat mana tu semua belum la kita ketahui…dorang pun balik on the spot lepas konsert…no fans meeting L
Moment yang paling semua orang layan…masa Jung Yong Hwa main piano…sweet sangat…dengan buat muka comel dia tu…semua orang jadi melting kat situ…walaupun duduk jauh ke belakang, tapi kami disertakan dengan big screen yang pancarkan setiap pergerakan…tapi mmg la sally jeles dengan yang duduk bahagian VVIP Standing dengan Moon Zone…memang Yong Hwa,Jong Hyun and Jung Shin asyik berlari berjalan dekat stage tu..mmg dapat ambik gambar depan-depan kot…ohh maii! Sumpah dengki! Min Hyuk pulak agak kebelakang sikit...sebab dia main drum...
I'm sorry - CNBLUE
Hey You - CNBLUE

Tapi takpe la…janji dapat pergi konsert, dan nampak CNBLUE dari jauh pun dah puas hati..VIDEO ni byk sally culik daripada CNBLUE BOICE Malaysia…sebab last minute..kamera takde…kemera henpon taraa guna…pilihan terakhir…guna VIDEO yg org lain ambik! J

You Might Also Like

6 comments:

  1. Replies
    1. Orang tu tak minat CNBLUE kan..hehe :P

      Delete
  2. haha..best gila dapat tgk CN Blue...!!!mel0mpat kawan saya baca entry awak...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan bg dia melompat tinggi sangat...risau jatuh je nanti..hehe :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!