Perhatian Utk Semua Rakyat Malaysia!

10:00:00 AM Sally Samsaiman 8 Comments

Assalamualaikum...ni sally dapat daripada Facebook,ade sorang rakan yang share...
Perhatian Utk Semua Rakyat Malaysia!

Ada orang yang menerima panggilan dari +375602605281, +37127913091 atau sebarang nombor yang bermula dengan +375 atau +371 atau 081, hanya satu deringan dan terus putus dengan meninggalkan pesanan "missed call". Jika anda membuat panggilan semula ke nombor tersebut, anda akan dicas sebanyak $15-$30, dan semua senarai contact akan disalin dalam masa 3 saat. Jika anda mempunyai maklumat akaun bank dalam telefon pintar anda, mereka boleh menyalinnya. Kod +375 dari Belarus dan kod +371 dari Latvia. Jangan jawab atau panggil balik nombor-nombor tersebut.

Tolong hantar dan kongsi maklumat ini dengan rakan dan keluarga anda.
Ada orang yang menerima panggilan dari +375602605281, +37127913091 atau sebarang nombor yang bermula dengan +375 atau +371 atau 081, hanya satu deringan dan terus putus dengan meninggalkan pesanan "missed call". Jika anda membuat panggilan semula ke nombor tersebut, anda akan dicas sebanyak $15-$30, dan semua senarai contact akan disalin dalam masa 3 saat. Jika anda mempunyai maklumat akaun bank dalam telefon pintar anda, mereka boleh menyalinnya. Kod +375 dari Belarus dan kod +371 dari Latvia. Jangan jawab atau panggil balik nombor-nombor tersebut.Tolong kongsi maklumat ini dengan rakan dan keluarga anda.

You Might Also Like

8 comments:

  1. dulu pun kakak pernah share entry tentang ni...memang bahaya unknown number ni especially international calls..

    Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin...

    ReplyDelete
  2. betul tu sally..saya selalu baca pasal ni. kita kena selalu berhati2.

    Selamat Hari Raya Sally

    ReplyDelete
  3. bahayanya.. akak kalau dapat panggilan dari nombor pelik mesti tak angkat..

    ReplyDelete
  4. mcm2 skrg ni.. bahaya sungguh..

    ReplyDelete
  5. Macam ni punya penipuan pun ada ke? Kenapa nombor tu pihak berkuasa tak block je..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!