HELLO Green Tea!

4:30:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Assalamualaikum...
Umum ketahui yg tahun demi tahun...bila berlalunya Ramadhan...tibanya Syawal...itu je mukadimahnya...hahaha...takdelaa...actually nak cerita pasal hamper yang dapat masa raya je...ketahuilah...dalam banyak-banyak hamper tu...hanya ada 60% je yang betul-betul makanan...yang lain cuma junk food yang langsung takde pekdah....
Setiap tahun dapat...mesti la dah tau sangat macam mana rasanya kan...so, tangan ni akan sentiasa bergerak...milut pulak tak berhenti mengunyah tapi ada satu benda yang takkan habis dalam office ni...
yes! mestilah Green Tea ni yang takkan habis..kenapa..? kalau yang pernah makan kat kedai Korea mahupun kedai Cina atau Jepun...pasti tau yg rasa green tea ni sangat la tawar dan mmg langsung tak menarik perhatian untuk diminum....selalunya orang yg minum green tea ni hanyalah sally sorang...so, kalau berdozen dalam hamper tu ... setiap satunya mesti ada green tea...idok ke pihak-pihak ni reti nak tukat green tea tu kepada Teh Boh @ Teh Lipton..? kalau tukar...sekejapan je mesti habis dalam pantry tu hah!
Antara khasiat green tea ni ialah:
  1. Membantu mengawal tekanan darah tinggi
  2. Membantu mengawal paras gula darah
  3. Membantu dalam sesetengah penyakit barah
  4. Menguatkan sistem imun
  5. Menurunkan aras kolesterol
  6. Menggalakkan pembakaran lemah
okay...kesimpulannya disini...sally nak bebel kenapa hamper semua ada green tea..hahahha...jom minum! tu pun kalau berselera la kan..? sally dah biasa...so, okay jer..hihi....

You Might Also Like

5 comments:

  1. yeke.. hamper yng Nad ada takde green tea pun sobs hehe
    selamat minum ^^

    ReplyDelete
  2. akak memang suka minum green tea ni...

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!