Iftar @ MAEPS Bistro, Serdang

2:11:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

semalam merupakan hari pertama sally berbuka di luar..hahaha...gila save budget kan...? all this time makan kat rumah je...semalam kebetulan budak batch diploma sally nak adakan gathering...so, join jugak la mereka...nasib la ada driver..tumpang kawan sally yang kebetulan duduk berhampiran dengan rumah...actually kakak ni anak kepada kawan baik ibu..huhu..
MAEPS Bistro ni terletak di MARDI kat Serdang...ada buffet utk berbuka puasa...agak mahal..mungkin sebab ada kambing golek-golek kot...hahahaha...sally actually tak minat sangat makan steamboat..lebih selera kalau makan BBQ camtu..tapi dah dorang pilih sini kan..layankan aje..hahaha...actually gambar byk kat henpon kawan sally...yela..depa kan henpon mahal-mahal =.='
sally suka ambik gambar makanan je..hahaha....
suasana dia okay la...ada yang bahagian air-cond and ada jugak bahagian open space...kitorang ambik yang open space..sebab budak lelaki ni kan koje nya hisap rokok je...haha...

Ada kuih muih, tauhu bakar, ABC, Cendol...yang penting Teh Tarik dia sedap!
Kambing golek-golek yang punya panjang kami beratur!
Seafood..sedang-sedang je...tak la fabulosss sangat...

ohh! lupa...ada satay, murtabak, roti jala...
ada je nasi dengan lauk pauk...mee goreng ape sume..laksa...tapi sally malas nak makan..sebab takut kenyang cepat...rugi la bayar mahal-mahal tp makan sikit..kan...? tapi dessert dia best la...ada macam-macam bubur and ice-cream!!

ni bila barang-barang dah direnangkan..hehehe...dia akan provide kita dengan 2 jenis sup...sup kosong dengan tom yam...sup dia agak flat..tapi tomyam dia sedap and pedas sikit! hehehe....
ni je yg sempat capture..yang lain sibuk membawa makanan dan memenuhkan meja..
last but no least! hehehe...sally dengan kambing golek-golek and Thousand Island Salad! yum yum...

kalau terasa nak g berbuka kat sini..boleh la klik bawah ni..terus ke Facebook page mereka :)

You Might Also Like

6 comments:

  1. tak berkesempatan nak berbuka kat luar lagi..seronoknya tengok makanan tu..hehe

    ReplyDelete
  2. oh yeke...kite pegi ari sabtu...klu x leh jumpe...hehehe~

    ReplyDelete
  3. woa sedapnye nampak. steamboat agy tuh hehe

    ReplyDelete
  4. meriahnye...:)..selamat menjalani ibadah puasa..

    (^_^)

    ReplyDelete
  5. waaa...sedap2 semuaa nya.. salah masuk sini la..haha..

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!