Today, it's the day!

12:14:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum....

pukul 3 nanti...abang sally akan diijabkabulkan dengan pasangan pilihan dia...

sally hari ni pun half day...insyaAllah...

semoga Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga...

p/s : sally redha yang akan ambil exam pada hari Ahad instead of pergi kenduri :(

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN MENANG WANG TUNAI RM 100

10:30:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

Assalamualaikum...

jom la join...sebab belum dapat gaji lagi...hahahaha...

mari lah mari ..


Segmen bermula 25 Jun 2013 dan TAMAT pada 30 Jun 2013

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

First paper esok .

5:00:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

Assalamualaikum....

selama hampir setahun setengah menjadi pelajar PJJ...kali ni baru rasa scary dia lain macam masa nak ambik final exam...esok, 26th June 2013 merupakan hari pertama untuk paper final Understanding Economics..yakni first paper sally untuk semester ni....

Ya Allah! risau...lagi-lagi dengan keadaan jerebu sekarang ni...rasa macam susah nak bernafas...dah la exam kat SHAH ALAM! haaa...Indeks Pencemaran Udara (IPU) hampir 300 berkuatkuasa hari ini. risau kena lelah ke ape jer...awak dah la ada asma...semoga takde yang buruk yang berlaku...InsyaAllah....


lagi satu sebab takut....sebab belum start ulangkaji lagi...aiseh! adoi...sebab busy kerja...kadang balik pun dah lewat malam...hujung minggu pulak ke kelas...sampai rasa macam dah tak bermaya pulak...nak jawab ape esok?? nak goreng?? kang tak pasal-pasal markah pun lecturer kasi goreng jer....camne ni...takotnyaaa....nasib baik la esok paper petang...kalau study sampai malam pun takpe hari ni kan...??

dikesempatan ni...sally nak mohon maaf...sekiranya sepanjang sally menulis ada yang terasa hari...dan mintak korang semua doakan kejayaan sally...doakan sally dapat kesihatan yang berpanjangan esok...insyaAllah....

 kepada yang ambik final exam...sally wish all the best...ni ada doa untuk ketenangan hati...daripada Perdiqma KPMB...


9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ada yang jeles ke?

3:27:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Sekarang ni masa yang paling kritikal...sambil penat menyiapkan majlis perkahwinan abang sally...penat dengan doorgift nya...dengan hantaran dia lagi...aiseh! penat woo...dah la diz week dah start final exam...sekolah jer ke cuti? final exam tak tunda ke?? alaaaa.....

erk! lari topik...alkisahnya masa bersengkang mata selama 32jam tanpa tidur utk buat stuff yang bukan-bukan dengan kakak sally....sally pun bercerita dengan dia...kisah pasal apek,qim and semua kawan-kawan lelaki sally.....

kakak tanya, "awek-awek dorang tak jeles ke dengan kau?"


err...entah! yes...sally akui...mmg sally rapat...rapat yg tersangat rapat dengan kawan-kawan lelaki...sally lagi selesa mintak tolong or whatsoever dekat dorang berbanding kawan perempuan...sebab kawan perempuan yang rapat dengan sally duduk jauh...kat Penang, kat Sabah ... sedih!

actually pernah je kena sound la ape la dengan awek dorang...just ada certain laa...yang lain semua okay...semua tau yg pakwe & tunang dorang berkawan baik dengan sally...yang sound tu sebab tak secure kot...mungkin dorang rasa sally nak rampas pakwe dorang kot...atau mmg fitrah wanita yang cemburu..?


serius! sally tak pulak terfikir nak rampas orang punya...lagipun dorang jenis depends kat sally...if anything, they will find for me first...semua benda tanya sally dulu...sampai nak couple pun suruh sally tengok kan dulu orangnya...kalau sally cakap, "okay je aku tengok budak tu!" baru la dorang couple =,="

so, sally pun rasa, Ada yang jeles ke?


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Short Entry .

2:16:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum....

entry ni pendek je...cuma nak mintak korang semua doakan kejayaan sally utk final presentation and test pagi ni pukul 9am....

semoga doa kalian menjadi kekuatan sally...

terima kasih...sayang korang semua..

Love, Sally Samsaiman

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jumaat.

2:53:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...

lambat sikit update petang ...sebab tgh busy siapkan slide presentation esok...tu yang susah kalau buat grouping....kita kena ada details daripada dorang baru boleh buat slide...dok la merangka dr semalam...sampai kesudah tak siap slide ku!

aiseh! dah la esok nak present...ada test pulak lagi...ayoyoyo....semoga semuanya berjalan lancar....nak g sambung buat slide ni...saje update sekejap...nak luah perasan sebab menunggu details lambat sangat...hehehe....

sape belum join segemn latest dari sally?? jemput la join yer....segmen ni berlangsung sebulan...boleh la join bila-bila nak...okay??

Segmen Klik Klik Ramadhan

 

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

9:28:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

Al-Fatihah


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

10 SURAH = 10 perkara dapat dicegah

1:43:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

 semoga ada kegunaannya :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Simple Topup

3:18:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum...

 

Hadiah
* Topup RM3 untuk 3 pemenang *
* Review Blog untuk 3 pemenang *
* Blog List Julai untuk 3 pemenang *
Pemilihan Pemenang
* 100% => Random.org *
Tamat
29 Jun 2013

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bukan Monday Blues, tapi Monday paling penat tahap gaban aihhh....tuuu diaa panjang tajuk!

2:54:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

Assalamualaikum....

pernah tak korang penat sampai tahap nak bukak mata pun tak boleh? lapar tapi tak larat nak cari makanan? penat yang gila tahap gaban punya penat la....

yea! sally sedang menghadapinya sekarang....


actually, sally baru pulang dari Kuala Besut, Terengganu...baru je sampai pukul 6am pagi tadi pastu terus shoot g kerja...huwaaaa...penat gila laaaa...dah la masuk bos kasi haaaa punya banyak kerja...semua dia nak before lunch time pukul satu....penat titew....dah la badan ni sakit-sakit kena henjut dengan bas...sob sob

kenapa sally ke Kuala Besut? nanti sally cerita next entry...sekarang nak g buat air milo...nak brunch :(

kalau tak nak sally sedih...tolong klik sini dengan sini pastu sini last sekali sini ...


Thank You! xoxo

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ya Allah! Serba Salah :(

10:56:00 AM Sally Samsaiman 9 Comments

Assalamualaikum....

berita buruk yang baru sally terima...

seperti yang semua tau...abang sally yang nombor dua akan bernikah pada 28th June ni...dan majlis resepsi akan dijalankan padan 30th June bersamaan hari Ahad...majlis ni dibuat untuk kedua-dua pihak sekali....


Ya Allah…tak tau macam mana nak cakap….kenapa la final exam sally kena jatuh pada hari abang sally punya majlis resepsi…sekarang ni sally jadi serba salah…sebab tak tau nak buat macam mana…either nak g final exam atau nak ke majlis tu…dah la ni majlis pertama dalam family sally…majlis yang besar dan agak penting dalam family sally….dah la paper petang...pukul 2pm sampai pukul 5pm...mmg peak hours la kan...

Pening! Pening! Pening gila…tak tau nak buat apa…diluah mati mak ditelan mati bapak….
Korang rasa yang mana yang elok sally buat?? Better pergi final exam atau pergi majlis resepsi abang sally?? Kalau pergi exam…tak dapat family moment, tak pergi exam…deffer la subjek tu sem depan…?? 

Sadis! Sadis!
Help!! Help!! Gimme some idea guys…
 

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cara tak nak tinggal solat SUBUH!

4:04:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

 

kalau tak bangun jugak tak tau laa! baca je la yassin kat sebelah telinga tu..hehehe...

p/s : kalau perempuan yg PMS tu takpe laaaaa :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Resepi : Instant Brownies

3:10:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments



Sekarang ni musim orang buat kek dan brownies...kebetulan Sally ada jumpa satu resepi ni...saje share kat korang..boleh la try...kalau jadi nanti kasi tau sally yer...hahaha...part nak pakai Nutella sampai satu cawan tu yang sakit sikit! hahaha...baik la bancuh macam biasa...

See, Nutella already has fat, milk, and chocolate in it. Since those are the things you would normally be adding to traditional brownies separately, why not use a product that already has these things - and hazelnuts! See, you knew Nutella was amazing. But maybe you didn't realize its full potential. Until today - the day you met three-ingredient Nutella brownies.

Go. Make these. Now.

Ingredients:
1 cup (280g) Nutella
2 eggs
10 tbsp (62g) flour

Directions:
Put it in a bowl. Mash it up. Pour into a pan or muffin tin. Top with hazelnuts if you're feeling extra fancy. Bake at 350F (180C) for around 30 minutes (less time for cupcake form, more time if the centers aren't baked through).

That's it. You're done. Eat them. Revel. Be amazed.


SUMBER

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

CICAK senyum?

1:49:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum!


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

10:29:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...

#Starbucks #Caffeine #Addicted

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding Day Lecturer :)

12:05:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum...

hari Ahad lepas...kelmarin la kiranya sally telah mengahdiri majlis perkahwinan lecturer sally masa belajar kat KPMB dulu...kitorang panggil dia Sir Zahir...tahniah sir dan Puan Nadia! hehehe ^_^

majlis ni diadakan di Felda Villa D' Saji kat jalan semarak..berhampiran dengan bangunan JUPEM...the best part is, mestilah disamping menghadiri majlis kahwin lecturer...ni macam small gathering...small reunion untuk batch sally and batch-batch senior and junior...best gila kot!

Dah la sampai-sampai...baru nak cari meja...pengantin boleh jerit nama sally...aishhh...sabar jela sally dapat lecturer macam ni...ada ke patut dia jerit...dah macam Sally datang merompak pulak dah...hahaha...actually dia terkejut,sebab Sally cakap tak dapat datang sebab ada kelas...tp kelas batal...so,datang jela kan...why not makan freeeee...ngee...

so, tengok gambar jer okay?

Ira & Putri (Junior Sally)

Sally & Cik Sara + Junior

Batch Junior..yg tudung hijau tu yg sesat...tu batch sally


Lecturer yg paling sporting, Puan Shaja & Keluarga

Sign "Buku"...yg comel sebelah tu lecturer sally, Puan Mirena

Sir Ramdan & Wifey + Sir Zahir & Wifey...


Senior Batch!

Nabil + Hazeeq + Iera + Izza (Batch Sally)
Wonderful event yet wonderful moment...happy gila bila dapat jumpa lecturer dengan budak-budak KPMB...yela,masing-masing bawak haluan sendir kan lepas dah grad...actually sally memang rapat dengan lecturer...sebab depa suma muda-muda...tu yg dah macam kawan dah..bukan anak murid!

syukur...Alhamdulillah!

p/s : Sir, congrats...semoga kekal sampai syurga ya... ^_^

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Button Badge untuk family members - Wedding :)

10:30:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum…

Comel tak?? Comel kan?? Benda ni sally buat untuk majlis abang sally nanti…saje cakap dengan mama…tak nak la pakai yg riben berbunga yang ada duit tu…tak convenient langsung…Nampak macam ketinggalan zaman pulak…hehehe…jangan marah…

actually sally cuma nak tolong mama utk kurangkan perbelanjaan… instead of letak duit tu…baik pakai button ni…so,budak-budak pun takkan nak berebut kan...if hilang pun dorang takde la rasa sedih sangat kan...hihihi...

*cakap jela kedekut wahai cik sally!

yang ni yg bakal sally pakai...hihi :)
 
Okay ke?? Ke tak okay?? 

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Ramai lagi ke tak tido?

1:44:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...

tajuk ni kalau tulis kat fesebuk...confirm ramai yang like...hahahha...ape la yang kome buat tak tido lagi ni...??

sally jangan ditanya...tgh menunggu email dari budak group sally untuk attach final presentation...aduhai! dah la esok last day...eh! hari ni last day okay!! ayoyoyoyo!

dari fesebuk ke twitter ke 8share ke Assign Jobs...habis semua dah site dikunjungi...check email...masih lagi kosong! hampeh punya budak group...bila ditanya...on the way...on the way...tak buleh pakai depa ni!

"Grow old along with me, the best is yet to be."

"To love rightly is to love what is orderly and beautiful in an educated and disciplined way."

nak tido laaa...penat tunggu depa...esok ada wedding lagi...

Happy Birthday kat sesapa yang sambut hari ni...May all you wish come true :)
 




2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Klik-Klik Weekend #2 by Sally Samsaiman

10:30:00 PM Sally Samsaiman 1 Comments

Assalamualaikum....

*Sally buat sticky post yaaa*

short segmen on weekend ni...segmen ni akan berlangsung selama seminggu saje...so, sila join dengan kadar segera! segmen bermula 1st June 2013 (10.30am) sehingga 8th June 2013 (10.30pm)

disebabkan ni ialah segmen klik-klik iklan...so, mungkin iklan akan sentiasa diupdate...so, yang mana yang join...boleh la klik iklan yang tertera masa anda join...tak perlu jenguk setiap hari utk klik...tapi elok jugak kalau nak klik...rezeki sally....

pemilihan pemenang 100% by Uncle Random.  3 PEMENANG DICARI ---> 3 BUTTON BADGE UTK DIMENANGI! 



syarat-syarat penyertaan..

  1. Mesti Follower Blog Sally...yang dah follow, jangan unfollow pulak!
  2. Follow sekali Twitter Sally...kalau ade...
  3. Klik aje LINK kat bawah (tunggu sampai hbs loading)
    COMEL
    , CUTE , CANTIK , SWEET , GOJES , SIMPLE , SAYANG , SALLY 
  4. Tulis satu entry dengan tajuk "Segmen Klik-Klik Weekend #2 by Sally Samsaiman"
  5. Tampal banner yg x cantik tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  6. Dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni ..

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding Preparation :)

12:30:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum….

Makin lama masa makin dekat utk majlis perkahwinan abang sally…so, every weekend dalam bulan June ni akan menjadi weekend yang paling penat untuk sally,kakak and mama…biasa la…dah kalau lelaki yg nak kawen…dia bukan ambik tau…yang perempuan ni jugak la yang macam orang gila..hahahaha...

Dalam kesibukkan tu…sempat la jugak kami g lepak…bukan lepak yang lepak…lepak makan jer pun…hehehe….ni kes dari pagi pergi sana pergi sini…sampai masing-masing tak perasan yang dah kebulur….

Actually takde ape pun nak cerita…so, meh la tgk gelagat kakak dgn mama sally yang….. ”kelaparan”….



cik kakak yg lapar :)

hahaha...muka mama muka tak puas hati sebab lambat sangat :P

tadaaaaa....dah siap ! sedaappp

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Appointment dengan Doktor Gigi ~

11:19:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments




Assalamualaikum…

Semalam sally cuti! Sorry la sebab tak sempat nak update blog or buat auto publish…alkisahnya semalam sally ke UiTM Shah Alam untuk selesaikan hal PTPTN sally…actually benda ni dah patut lama dulu siap…tapi sally tak sempat nak ambik cuti sebab nak ke sana tu bukannya sekejap masanya.... 


So, dah alang-alang cuti…sally g la klinik kerajaan untuk check gigi…saje buat regular check…tapi unfortunately….ade gigi geraham sally yang dah berlubang la pulak....
Dah la berlubang…rupa-rupanya belakang gigi sally ada karang gigi pulak…aiseh! Dah macam “sudah jatuh ditimpa tangga pula”…
Jadi…terpaksa la buat appointment on this 21st June untuk cabut gigi geraham sally and buat scaling gigi…nak kena buang jugak karang ni…kalau tak makin teruk pulak gigi sally nanti….

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!