Bandung Trip (Part 4) - Shopping!!

12:36:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments


Bandung Trip (Part 1) - Foods 
Bandung Trip (Part 2) - Junk Foods 
Bandung Trip (Part 3) - Must Visit Place 

Okay ! ni part 4…and perhaps will be the last part dalam review sally di Bandung…guess what??? Hahahha…mestilah tempat shopping!! Hoooreyyy!!! Semua mesti tau yang Bandung ni ada banyak Factory outlet, tapi tak banyak yg sally ambik gambar…so, sally list kan ajer okay?? Kebanyakkan factory outlet ni ada di Jalan Dago, Jalan SetiaBudhi,Jalan Riau and etc.

Ohh! Before korang serang factory outlet, sally dengan ini sarankan korang pi la serang Pasar Baru….sana kalau nak cari kain pasang, telekung, barangan solat, sejadah cantik-cantik, tudung, perfume, ole-ole macam kacang bandung dgn pisang salai…semua ada dalam satu bangunan…ada 6 tingkat semuanya…confirm habis duit wooo!! 

Jangan risau kalau habis duit…kat sini pun ade ATM…Maybank & CIMB…Cuma kat sini Maybank tak dipanggil Maybank…dia dipanggil Bii.. sally sarankan sebelum keluar negara, pastikan dah activate korang punya pengeluaran luar negara…untuk Maybank, charge tax dia sama…RM12…setiap kali pengeluaran...

Okay,yang kat bawah ni…antara Factory Outlet yang best & affordable! 

  • GLOW
  • Heritage
  • Fashion World
  • Toko Tiga (Tempat jual jeans original…harga separuh dari pasaran Malaysia!)
  • Grutty (tempat jual barangan kulit original and murah!)
  • Rumah Mode (super mahal!)
  • The Summit
  • Grande
  • The Secret
  • Donatello (House of Leather)
Actually ada dalam 50 Factory Outlet...ada yang dah tutup sebab tak laku...masa sally pergi ada lagi yg baru bukak...so, kalau korang ada Pak Supir...mintak jer dia bawak...mesti dia tau nak ke mana!!

Happy Holiday's In Bandung!!!!! ^_^

You Might Also Like

4 comments:

  1. macam besh jerr,.Dhia nak p bandung gak,.:)

    ReplyDelete
  2. hye.. bila lah dapat pergi bandung jugak ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haihhh...tunggu la bila AirAsia ada promotion :D

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!