MatchMaker .. Releven ke?

4:30:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...selamat petang...short entry sebelom balik kerja...short la sangat kan..?time-time camni mmg dah malas nak buat kerja...hehehe...ampun boss!! lain kali saya tak buat lagi...ohh! korang tau tak sally sebenarnya bekerja dalam bidang construction? yeaa...even though bukan la arkitek or site supervisor or engineer ke kan...tapi sally jadi Admin, Account and also utk Purchasing...kalau dah buat bangunan, kena la beli barang-barang nya kan...??

Nak dijadikan cerita...sekarang ni projek kitorang yang sedang up sikit ialah masjid di Shah Alam...yang nak tau sila tengok yer kat area shah alam tu...hehehe...ohh! ape kaitan tajuk dengan tajuk sally..? sebab kan sally purchasing officer...so, sally banyak kena call,call,call and interact dengan orang luar...especially dengan supplier la kan...? aiseh!

Nak dijadikan cerita, hari ni sally kena order tiles...sebab tiles ni kan permintaan daripada client...so, sally terpaksa la kena dapatkan jugak tiles ni...and tiles ni ade 1 je supplier dalam Malaysia ni...ade la kat tempat-tempat lain jugak...tp stok dia still datang dari kilang yang sama...so, takde beza kan...?

So, sally kena la call mamat ni...actually dah byk kali dah buat kerja dengan dia...pernah call banyak kali...dah 2-3 sally order tiles...sebab dia pun yg uruskan soal tiles office kitorang...so, mmg kena call dia la kan each time..??

Nak dijadikan cerita....at first dorang yang kat site dah order around 1300 pcs...but somehow tiba-tiba cancel...nak 700 pcs pulak...so, sally kena la call mamat tiles tu..Mr. A namanya...*kang ade orang cari dia pulak...hahaha...so, sally actually malas nak call orang selalu...sebab malas nak bercakap dengan orang...hehehe...

Budak site pun call sally...sebab dorang nak cancel...

Site : hehehe...sally nak cancel tiles tadi...nak 700 pcs jer...salah kira...
Sally : alaaa...korang ni mengada laa...tak pasal-pasal nak kena call Mr. A lagi...
Site : alaa...call jela...sore dia kan romantik jer...
Sally : pasal sore dia gitu la tak boleh call selalu...takutt...
Site : takut jatuh hatii la kan?? hahahha...dia ni hensem...
Sally : so...?
Site : dia single...ade jugak dia tanya sally hari tu masa datang tengok site...
Sally : yela tuu...*I was like haaaaaaaa?

yeahh right...mentang-mentang la kat opis ni sally sorang perempuan yang single...yang lain tak bini orang, makwe orang...tak site person, dengan bos sekali kadang nak rekemen kan orang...yela boss...saya tau la saya tak laku...nanti saya cari laki sorang...okay??

p/s : tak pasal-pasal nak call Mr. A jadi pikir lain pulak!! =,="


You Might Also Like

2 comments:

  1. hehehe..2 la kn kalau org single ni smua org nak kenen2 kn...kdg2 nk di kenen kn dgn pakej skali( duda anak 4)...eee..sabar je...

    ReplyDelete
  2. he3...dah ada bunga2 cinta tu...tunggu apa lagi......he3

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!