Kisahnya semalam =,="

12:55:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Assalamualaikum...

Masa g Kinokuniya minggu lepas...semua buku yang sally cari takde stok...ada yang tak pernah masuk pun...aiseh ! so, sally terpaksa la cari kat tempat lain...yang paling dekat pun kat JJ wangsa maju...sebab dekat Popular semua untuk budak sekolah jer buku dia...

Sally pon g kedai MPH...dah la sorang-sorang...mmg nampak sangat pathetic yer...kesian sally...takde kawan nak teman...semuanya belajar jauh-jauh!! sedih!! dah la pergi MPH pun out of stock jugak buku sally...dia punya sadis mmg sangat ketara...

Masa balik tu, sally kena tegur dengan sorang budak...sekali tengok macam dalam lingkungan Form 3 or Form 2 la...dressing macam orang biasa...pakai t-shirt dengan seluar track...ingatkan junior sekolah sally ke yang kenal sally...rupa-rupanya dia langsung tak kenal sally !

Borak punya borak...tiba-tiba dia mintak RM1 kat sally...sally tanya nak buat ape...dia cakap nak beli air...dalam poket pulak takde singgit..yang ada pun RM5..takkan nak kasi RM5 pulak..melampau la kan...ada dalam purse...time tu pulak orang tak ramai lalu lalang sebab dah merangkak senja...risau pulak nak keluarkan purse...buatnya disambar...mau tak menangis..? dah la baru dapat duit kutu!

Kebetulan sally ade belikan mama shake coklat...masa lalu kat McDonald's...so, sally kasi la kat dia...dia ambik minum and terus blah !! weh, blah camtu jer..? dah la tak reti nak cakap terima kasih ke ape...!! Sally pun abaikan dia and terus jalan laju-laju...rasanya dia punya wayar ade short sikit kot !

Alhamdulillah la nasib sally baik and takde benda yang buruk berlaku...moralnya...jangan jalan sorang-sorang or bercakap dengan orang yang tak kenal...okay...?

Gambar takde kaitan...cuma nampak comel jer...hehehe ^_^

You Might Also Like

10 comments:

  1. eh...bahayanya...hati2 ye lain kali...kadang2 taktik org nak ragut ke apa ke sekarang ni macam2... tapi tak salah kalau kita tolong menolong =)

    ReplyDelete
  2. ee.. bahaya tau jumpa org macam 2.. teman pnh jugak jumpa org mcm 2.. dia nak salam teman.. tp teman xnk sambut salam dia.. pastu dia ckp teman sombong.. pastu teman tenung dia.. tiba2 dia kejo teman.. teman lari kat kedai tayar sebelah ofis teman.. eee.. seramm.. org x cukup waras upenya.. (teman xnk sambut salam sebab pnh nmpk dia mtk duit kat org lain)

    ReplyDelete
  3. uikk? xde nuffnang eh? ingat nk klik balik nuffnang dia.. baiknya hati sally, sudi klik nuffnang byk2 wlupun xde account nuffnang..huu.. terharu.. tQ sally.. =)

    ReplyDelete
  4. ish..bahaya kannn
    pastu mintak duit...
    dh bg air xmo ucap trima kasih
    moga budak tu sedar nnti

    ReplyDelete
  5. huhu kalau saya, saya buat derk klu org tak kenal tegur . huh bahaya . dah la tak berterima kasih . budak2 skrg , hmmm .

    ReplyDelete
  6. salam dari indonesia gan ! kunjungan balik ya

    ReplyDelete
  7. ish, kalau FD tengok keliling dulu. dah lah tak kenal, main minta je duit. dah bagi air, tak terima kasih pula tu. takde adab langsung

    ReplyDelete
  8. Uii ntah2 budak tu tak betul tak? Kalau saya, memang saya wat bodoh je kalau orang tak kenal tegur.

    ReplyDelete
  9. mmg short lah tuh..huhu hati2 lain kali taw bahaya

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!