Part 2 | Hoore Hoore, Akim & Gemuk

5:02:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

ok...sambungan daripada Part 1 tadi...sebenarnya kaitan antara cerita ni ialah watak utama dia...actually watak utama dia bukan lah gemuk...just chubby sikit...orang panggil badan berisi la...kan..? kalau tak caya cuba tengok kat bawah ni...mana ade dia gemuk =.="

mana ada dia gemuk...camne dalam movie dia gemuk?? =.="
ok...takde kaitan dengan bebelan sally...kenapa sally nak bercakap tentang dia...actually sally nak cakap pasal keyakinan diri yg dia ade dalam filem "Hoore Hoore"...yes...even dia agak chubby and dia tak ramai kawan...tapi dia tetap berdiri teguh and cekal..sally tak salahkan sesape...fitrah manusia...mmg suka tengok benda yang indah-indah...yg cantik-cantik...tapi tetap kita kena fikir perasaan orang lain...walaupun gemuk ke ape ke...mereka ni masih tergolong dalam MAHKLUK CIPTAAN ALLAH...kan?

sebagai wakil kaum yg EXTRA comel ni...sally cuma agak terkilan sikit sebab ade segelintir manusia yang suka pandang hina kat orang...tak kisah yg comel,yg hitam...tak baik la camtu...cuba contohi macam Johari...

Akim Ahmad = Johari
dalam cerita ni Johari selalu tekankan bahawa cinta kalau memikir paras rupa...nanti cinta tu akan berkurang, terhakis selama mana rupa kita makin lama makin tua...*makan la collagen..hehehe

Sally kan bukan nak paksa orang terima kami...cuma jangan layan kami dan membandingkan kami ni macam binatang yang tak ade perasaan...yes! we are minority dalam dunia ni...but we still have rights to stay like others, kan? bak kata Hanis Zalikha, kita tak boleh paksa orang suka kita sebab kita pun tak suka semua orang...kan...??

lagipun sally memang minat Akim Ahmad =.="

Sally harap yang mana yang terbaca post sally ni bukan lah dari kalangan orang yang memandang paras rupa or harta benda...sebab semua tu tak kekal...cari la yang beriman, berilmu supaya rakan-rakan kita ni yang akan membantu kita masuk ke syurga...bukan yang akan menarik kita ke neraka...okay..?

Gemok tak comel ker...? comel kan..? =.="

You Might Also Like

7 comments:

  1. Kiut glerrr sis Sally :)
    Chubby gituu !

    ReplyDelete
  2. comels....eh2 rumah cat baru aaaaaa~~

    ReplyDelete
  3. comei..hehe
    aah..ske watak gegirl dlm horee2 tu..kuat semangat dia...pastu ade si akim yg encem lak...sronok layan citer nih..sambil lagu2..test suara itik..hehe

    ReplyDelete
  4. Aku rasa dia dah kurus sebab minum herbal life. Kahkah!

    ReplyDelete
  5. suka cerita ni..oh dia tak gemuk ker???sally comellah

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!