RESEPI : Red Velvet Cake

12:12:00 AM Sally Samsaiman 23 Comments


Assalamualaikum...lepas tulis entry yang ni, sally dah janji nak sertakan sekali resepi kan...? Actually resepi ni sally dah banyak kali buat kek ni...tapi tak pernah pun terasa nak menepek resepi ke ape...so,resepi ni sally cedok daripada blog Irma tapi sally ade tukar sikit-sikit la mengikut citarasa sally...


Bahan A - Untuk diayak bersama
250 gram tepung gandum
1 tsp baking powder
1/2 tsp garam
2 tsp serbuk koko

Bahan B - campur dan kacau sebati
240 ml buttermilk
2 tbsp pewarna merah
Pilihan kedua - sekiranya korang tak jumpa buttermilk di kedai. Campurkan 240ml susu segar dan 1 tsp cuka. Biarkan mereka sebati bersama selama 10 minit sebelum digunakan.

Bahan C -
113 gram butter
300 gram gula kastor
2 biji telur gred A
1 tsp esen vanilla

Bahan D -
1 tsp cuka masakan
1 tsp baking soda


Cara-caranya:
1. Baca bismillah dan selawat ke atas Nabi SAW. Moga Allah bagi kek yang kita buat jadi sedap.
2. Panaskan ketuhar dalam 175 darjah celcius.
3. Pukul butter dan gula kastor sampai kembang...tau kan sampai kembang macam mane..?
4. Sebelum masukkan telur satu persatu. Basuh dan lapkan telur biar kering. Masukkan telur satu persatu.Pecahkan telur sebiji. Pukul dalam masa 2 minit. Kemudian pecahkan satu biji lagi. Pukul lagi dalam masa tiga minit.
5. Masukkan esen vanilla. Pukul selama seminit.
6. Masukkan bahan A dan bahan B secara berselang seli. Mulakan dengan tepung dan diakhiri dengan tepung juga. Campurkan dengan kelajuan perlahan.
7. Dalam bekas kecil, masukkan bahan D (cuka dan baking soda) bersama. Tunggu sehingga buih cuka dan baking soda berhenti mengeluarkan bunyi seperti berdesir. Tuangkan ke dalam adunan dan kacau sehingga sebati.
8. Tuangkan ke dalam loyang berukuran 9 inci sebanyak dua bekas. Kalau takde bekas 9 inci pun tak apa. Guna aje loyang yang ada. Kalau loyang besar, gunakan satu. Nanti anda kena memberanikan diri untuk memotong kek kepada dua atau tiga lapisan.
9. Masak selama 30 minit dengan suhu 175 darjah celcius atau sampai masak la..


Topping - Cream Cheese Frosting
1/2 cawan gula ising
360 ml whipped cream
250gm cream cheese

Cara-cara membuat Topping Cream Cheese
1. Campurkan semua adunan untuk buat topping cream cheese.
2. Kemudian tambahkan esen vanilla. Putar lagi sampai mereka sebati. Pukul sehingga adunan kelihatan likat dan pekat untuk dihias.
3. Sekiranya adunan kelihatan cair. Boleh masukkan sekejap dalam peti ais untuk memudahkan kerja-kerja menghias.

23 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Red Velvet Cake in the making ...

2:52:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Assalamualaikum...hehehe...hari ni sally sanggup cancel janji dengan kawan sally semata-mata nak buat red velvet cake...even dah beli cupcakes aritu...boleh baca kat sini...tapi still sally tak puas hati la...macam tak cukup jer makan sikit tu...

Actually sally ingat nak buat kek ni masa birthday ibu...on 26th March aritu...tapi since 24th March tu sally dah demam...sampai kena MC dua hari...so terpaksa la batalkan niat nak buat kek ni...sedih !

Tapi ! hari ni sally akan pastikan jugak sally akan buat kek ni...by hook or by crook...sally tetap akan buat jugak !! hari ni...hehehe...resepi nanti sally pos kemudian okay..? wish me luck yaa :)


8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk.

9:59:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum...

hari ni sabtu...malas nya nak buat kerja...takde mood...hehehe...

join GA la...kebetulan singgah kat blog Mimie Najib, kalau nak join, klik banner okay..?

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jumaat..

4:40:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...sorry lambat update hari ni...tengok ramai yg update pasal kak Irma Hasmie yg dah selamat bersalin pagi tadi...syukur...hari Jumaat bayi tu lahir kan...tahniah la diucapkan kepada new baby born parents...

actually takde idea nak update ape pun...just nak update jugak hari ni...hopefully, ade jugak perkongsian yg boleh sally kasi kat sini...tengah hari tadi bergegas ke Bank Islam sebab nak kena settle kan yuran pengajian semester ni...sedihnya...habis sebulan gaji sally...huwaaaa...camne nak survive bulan ni...adoi ! semoga ade hikmah disebalik ape yg berlaku...kereta pulak tayar bocor, kena jugak tukar bulan ni...

okay la...sally nak kena siap-siap...hari ni nak balik awal sebab nak singgah KLCC...nak g Kinokuniya...habiskan voucher buku sebab...ASSIGNMENT dah start !! dah kena beli buku dah...hehehe

sedikit perkongsian Jumaat...buat renungan ^_^


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rest In Peace yee...

3:40:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum...

Camno baju baru belog ni...? hehehe...


hehehe...rest in peace yer Nokia 3310...

Jasamu ku kenang aihhh...

Curik kat FB lagi ^_^

cer tolong like sekali, ikut arahan ye kawan-kawan...thank you! ----> SINI

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen 5 Hari By Yana

4:02:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Assalamualaikum..

tadi kebetulan blogwalking ke blog cik Yana ni...ternampak Segmen yang dia tgh buat...join ahh..untung-untung boleh dapat topup free ke kan...eheee....

segmen 5 hari so, dateline on 31st March 2013..!!

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

First GiveAway By Miz Rizhani

1:44:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Assalamualaikum...

Sambil godek-godek chatbox...ade yang menjerit ajak join GA..hehehe..so, sally join ek...thanks kepada yang ajak tu...tak ingat pulok sapo...join la yer...

disebabkan ni GA pertama tuan rumah...sally ucapkan tahniah sebab berjaya buat GA...mmg banyak dugaan nak buat GA ni...nak cari sponsor la...ape laa... tapi at least kita ade effort nak mencuba...Sally kalau buat GA jarang nak cari sponsor...sebab tak reti...so, selalunya sally yg akan sponsor GA sendiri...kesian kan...??

hehehe...dah tak tau nak cakap ape...semoga selamat la semuanya !! Best of LUCK !! ^_^

GA tamat pada 17th April 2013

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Holla ~

1:14:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Assalamualaikum...since hari Sabtu sally asyik bersin...ingatkan selsema biasa...lama-lama makin melarat sampai ke hari ahad masa ke seminar...time kat kelas...riuh la dengar sally bersin...malu !

so,Isnin dan selasa sally dapat MC...hari ni baru masuk kerja...

ade sape rindu sally tak..? hehehe ^_^

oppss...nak kongsi sikit sebab malas nak buat entry Wordless Wednesday..


curik kat Facebook...sape punya nnt boleh komen...sally tak tau milik sape...so, sally kredit jer kat nama yang tertera : iProduksi

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I wish .. one day !

10:38:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

Assalamualaikum...


one day, berharap dapat baked cake yg hebat macam ni...sekarang ni amatur jer...belom profesional lagi...

Good day peeps... Happy Saturday!

Jangan lupa tengok Hindustan..hahahaha

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Blog Review and Bloglist Bulan April

7:48:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...
Short segmen before nak siapkan design kad kawen abang..

klik banner to JOIN



TAG:

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sempoi Giveaway by Aliya Tralala

7:11:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Assalamualaikum...

hari ni rajin nak join GA...habis semua jenis di join...sebab lusa dah start kelas...lepas ni dah sibuk dengan test,kuiz n assignment...
=.="

nak join klik banner...

^_^

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Contest Header Paling Sempoi 2013 By NabilaMedan

3:47:00 PM Sally Samsaiman 11 Comments


Assalamualaikum...
bos dah keluar...hehehe...curi masa join kejap...
sebab tuan punya contest yg ajak kan...weee ~

header sally yg di buat oleh Nieza..

Sally Noah Levine

klik banner utk join tau...cepat...cepat !!

 

11 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

2:05:00 PM Sally Samsaiman 27 Comments

 
Tag

27 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cincin Dengan Mesej Dalaman Rekaan Jungyun Yoon

1:25:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

Agak kreatif la cincin yang ada mesej dalaman macam gambar kat bawah ni. Beberapa tahun lalu, penyanyi Korea pernah menulis lagu mengenai tanda selaran matahari yang beliau dapati di jarinya selepas dia berpisah dengan teman wanitanya dan membuang cincin yang dia telah pakai untuk jangka masa yang panjang. Ini adalah cerita yang diilhamkan Jungyun Yoon untuk membuat cincin ini dengan huruf tersembunyi di bahagian dalam. Harga bermula dari $ 120 hingga $ 780 di yoonjungyun.com 









 
 
copy cat from : Pen Patah
 
comel jer kan...? :) 

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pictures we didn't take before Digital Cameras exist :)

1:08:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum.. 

^_^


betulkan...?? betulkan...?? baik korang ngaku...hehehe..

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Bersemangatlah org yang malas bersenam.

11:13:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum...

hehehe...hari ni sally kebetulan on fb kat opis...godek punya godek...ternampak la sorang kawan sally yg obses kurus ni...hahaha...dia dah la kurus...tapi dia selalu cakap yg dia gemuk...kalau dia yang kurus pun cakap dia gemuk...sally ni kategori ape..? =.="

*stress!!

jom tengok tips bersenam utk org yang malas macam korang !

*eh...macam sally...=.="



3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Rasa sangat hopeless .

4:30:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...tak sangka hari sally sedang cuba khusyuk beribadah puasa...tiba-tiba sally rasa sedih sangat...dok asyik menangis dari tadi...sampai tak boleh nak berhenti...hingga la sampai masa solat zohor tadi pun jadi tak khusyuk...sebab asyik menangis...

entah la...sally pun tak tau actually ape yg sally tangisi...mungkin nasib...mungkin sebab lain...tapi yg sally tau dari tadi mmg mata sally berair...

Actually tak niat nak kongsi kat sini...mesti korang pon bosan jer baca kan...

SORRY...it's my bad..


I'm sorry :(

When someone is crying, of course, the noble thing to do is to comfort them. But if someone is trying to hide their tears, it may also be noble to pretend you do not notice them.
― Lemony Snicket, Horseradish: Bitter Truths You Can't Avoid

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Puasa :)

9:15:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum....

hari ni puasa sunat + puasa ganti...

hari ni nak duduk diam-diam jer....

jangan kacau kita tau...

tapi nak blogwalking takpe...

^_^

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Obsession :)

3:18:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Assalamualaikum...


tadaaa ! ni coklat yg kawan sally jual...actually pada awalnya dia bukan nak jual pun...just buat untuk makan jer...dalam coklat ni ade biskut oreo and disaluti...dia duduk kat Cheras...tpi sanggup datang umah sally just nak hantar yg ni...

DORAEMON !!

since dari dulu lagi sally mmg suka animasi Doraemon ni...sanmpaikan sally boleh berhabis duit untuk beli patung,jam,bantal,keychain,buku, and banyak lagi la...as long as ade doraemon mesti sally beli...sampai tahap wrapping paper pon sally kumpul =.="

mmg bunyi agak melampau...di sebabkan tu jugak la sally terkenal dikalangan kawan-kawan sally sebagai sally yg gila Doraemon...kesian kan...??

kadang kalau kat FB or Twitter...dorang akan mention or post something bila dorang ternampak Doraemon...senang cite kalau jumpe Doraemon secara otomatik dorang akan teringat kat Sally...

sama la jugak macam Fatin...kata dia...masa tgh buat benda ni...dia teringat yg Sally suka Doraemon...so, dia pun teringat nak kasi kat sally...kadang unexpected person yg lagi kenal kita berbanding "Kawan Baik" kita...kan...?

Hehehe...lepas ni sape yg nak kasi Doraemon kat sally...sila kan lah...tau ! Love & Hugs..


Thanks Fatin ! :)

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

GYM Jokes :)

3:16:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

 
Ada sorang mamat nie, 1st time pergi gym.. dia tengok ada banyak mesin;
treadmill, rowing machines, chest-and-back machines, stair climbers/steppers lah..
macam-macam, sampai dia pening.

Dia pun pergi tanya seorang brother badan ketul-ketul;
"Bro, kalau kita nak awek suka kita, nak guna mesin mana? "

Brother badan ketul-ketul pandang dia atas bawah sebelum jawab;
"Guna mesin ATM der!!".

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Makan burger setiap hari untuk diet ?

10:34:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

hehehe...sally tau...mesti ramai yang klik kan bile baca title ni...burger yg sally cakap tu...kalau saiznya yg besar ni...kalau yg besar macam burger bakar Abg Burn tu mmg tak la kan...


hehehe...kalau yg suka makan burger tu, pastikan burger korang besar ni jer...kalau besar lagi nnt jadi bulat macam sally =.="

p/s : kalau sally...makan burger ni rasa kat celah gigi jer ooo...

Happy Monday peeps! :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Oh My Kelantan! ke Oh My English!

8:39:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...

meh la belajar bahasa kelantan di sebalik memahami bahasa Inggeris!

PERINGATAN!!

kepada pelajar yg bakal ambik SPM...sila jangan belajar bhs ni...ehehehe :)


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Just A Fool .

10:39:00 AM Sally Samsaiman 5 Comments

You..
I had my heart set on you..
But nothing else hurts like you do..
Who knew that love was so cruel..
And..
I..
Waited and waited so long..
For someone who'll never come home..
It's my fault to think you'll be true..
I'm just a fool..
 
Sometimes...
 
I said that I don't care..
I'd walk away whatever..
And I tell myself we were bad together..
But that's just me trying to move on..
Without..
You...


 

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEDEKAH daripada potongan GAJI :)

4:55:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum..dalam lebih kurang pukul 11.30 pagi tadi...receptionist call sally...katanya ade ceramah sikit...so, we olls kena la turun ke bilik mesyuarat...at first macam malas gila nak turun tapi gagahkan jugak sebab Dato' ade kat opis...sedangkan dato' pon turun takkan la kita tak nak turun kan...

Sally ingatkan ade ceramah pasal jual barang ke ape...rupanya ade seorang ustaz dari YaPEIM yang datang...ohh...YaPEIM stands for Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia...kalau nak lebih keterangan lanjut..boleh la klik kat situ...


Actually, ustaz tu datang sebab nak kongsi sedikit macam tazkirah la pasal sedekah...kadang kan kita tak perasan yg sebenarnya banyak kelebihan orang yg bersedekah ni...sampaikan Allah janjikan sebuah syurga khas untuk org yng suka bersedekah...ye la...kadang kita ni berkira bila nak bersedekah...takut duit habis la...takde duit kecik la...takut sindiket la...sebab orang tu boleh bekerja la...bla..bla..bla...banyak sangat alasan kan...


“Maksud Hadis Nabi SAW: “
“Orang memberikan/menyumbangkan dua harta di jalan Allah, maka ia akan dipanggil oleh salah satu dari pintu surga: “Wahai hamba Allah, kemarilah untuk menuju kenikmatan”. Jika ia berasal dari golongan orang-orang yang suka mendirikan solat, ia akan dipanggil dari pintu solat, yang berasal dari kalangan mujahid, maka akan dipanggil dari pintu jihad, jika ia berasal dari golongan yang gemar bersedekah akan dipanggil dari pintu sedekah.”
(HR Bukhari no.3666, Muslim no. 1027)
Tapi sebenarnya kita tak tau yang banyak kelebihan orang yg bersedekah...antaranya yg ustaz cakap, sedekah mengundang rezeki..even kalau ikut hukum Matematik mmg la harta makin berkurang bila bersedekah...tapi dari mata Allah SWT, kita yg bersedekah ni orang yg kaya...lagi, mendapat pahala 700 kali ganda, dapat menolak bala, dapat menyembuhkan penyakit (tawakal), dapat memanjangkan usia dan menenangkan jiwa..

Sally terpanggil untuk join dalam salah satu program bawah YaPEIM iaitu "Sadaqatul Jariah Melalui Potongan Gaji Bulanan"...selain daripada kaedah yg mudah sebab kita akan bersedekah secara berterusan, sally sokong program ni sebab program ni membantu kita disiplin dalam bersedekah... apa la salahnya kalau kita sedekah beberapa % daripada gaji kita ke jalan Allah dan sambil membantu warga yg memerlukan...atleast kita tau yg kita sedekah ni bukan sindiket kan..?

Sally just nak share je...kalau ade yang nak join program ni boleh la klik kat laman web rasmi YaPEIM...

"Tangan yg MEMBERI lebih mulia daripada tangan yang MENERIMA"

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Movie | Lawak Ke Der 2

1:50:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...okay...semalam sebab banyak sangat kerja sally tak sempat nak update...bila nak balik keja tu...rasa otak ni penat sangat...so, sally pun ajak la kawan sally teman g tengok wayang....

sampai sana agak cepat...sebab panggung wayang tu dekat je pun dengan office...dalam 10 minit boleh sampai..hahaha...pergi pun time tak ramai sebab ramai yg tak balik kerja lagi kan...office sally kena blk sharp pukul 5...sbb nanti kena kunci dalam opis pulak...

wayang start pukul 5.15...hahaha...so, boleh faham tak berapa cepat...balik kerja,g panggung wayang,beratur beli tiket...tengok ! :)


DURASI: 108 minutes
PENGARAH:Hans Isaac
PELAWAK :Jozan, Nabil, Boboi, Harith Iskander

SINOPSIS LAWAK KE DER 2
Hahaha...ade sinopsis ke?? entah la...yang sally tau letak je punggung kat kerusi sampai la habis cerita tu...mmg sally ketawa-ketawa and ketawa sampai cramp perut sally...entah ape la yang dorang buat sally rasa semuanya mmg best...fenomena Gangnam Style dari Nabil mmg best !! Start lagu dimainkan, penonton sudah pecah perut melihat gelagat Nabil and macam nak pecah panggung tu rasanya!

Nabil yang menyertai Boboi berjaya menjalankan dua watak yang berbeza-pengacara majlis dan persembahan bersama Boboi sepanjang program berlangsung. Boboi punya jokes yg dalam flight tu sangat over best ! hehehe...Redha Airways! Jozan mmg macam biasa la...takkan tak gelak kan...? duration masa cerita Jozan pun sangat lama..tp dorang bijak bawak jalan cerita...mmg best la pendek kata!

ohh! Sally salute dekat Harith Iskandar...even dia stand up comedian yg agak berumur...tapi semua idea dia fresh and dia ikot perkembangan semasa...ramai yg kata jokes Harith old school, tapi bg sally dia stand up comedian yg hebat & English dia SUPERB! :)




p/s : SERIOUS mmg kena pergi tengok lagi sekali ...

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday !

2:59:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Assalamualaikum..


p/s : semakin meningkat tua, makin dekat dengan kematian kita..

pss : nak BERGURAU biar berpada...kang makin cepat pulak kematian datang sbb TERKEJUT :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pertandingan Tagline Visionnaire

12:51:00 PM Sally Samsaiman 14 Comments

http://1.bp.blogspot.com/-lpSw4piWW0I/USoqVjm2g1I/AAAAAAAAAKw/q234W17KHn0/s1600/background-blog.jpg
hari ni join contest yg HH anjur kan bersama dengan VISIONNAIRE... Actually dah lama dah nampak pasal ni...siap dah terdetik nak join...tapi kekangan masa kan...so, ni baru berkesempatan nak join...nasib masih sempat ! ewaahhh....

so,HH...

tagline yg dapat sally cuba ialah :

"DUNIA VISIONNAIRE, DUNIA REMAJA"

Okay ker...? entah...terima jer la okay?

:)

Notakaki : eh, jangan lupa join ramai-ramai...nnt HH marah sally pulak...eheee... :)

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Assam Laksa :)

12:30:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

slrruupppp....sedaaaapppp ! :)

Assalamualaikum…sedaaapnya…teringin nak makan Assam Laksa ni…huiihhh…jauhnya nak ke KLCC punya foodcourt… sape nak teman sally g KLCC pastu belanja sally sekali…?? Kang kalau pergi sorang-sorang macam pelik pulak kan...hehehe...

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Doakan bersama ye ..

9:50:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Assalamualaikum…semalam sally tak sempat nak update blog…sebab banyak sangat kerja…hehehe…segmen kak mia liana pun sempat BW 20 org jer…hehehe…eh, korang semua dah join blom segmen kak mia…? Kalau belom nanti join tau…tekan jer sini

Hari Ahad aritu sally ke Hospital Putrajaya…g jenguk kakak kepada kawan baik sally..dia dah masuk ICU nak dekat 3 minggu dah…penyakit 3 serangkai la…at first dia takde kencing manis, suddenly time dia collapse hari tu baru tau dia ade kencing manis…

Sally nak bantu yg lain tak dapat la…so, sally pun pergi la jenguk kakak dia sambil-sambil tengok keadaan dia kat sana…kesian sally tengok dia…dah la belajar nun jauh kat UMS sana…terpaksa la dia balik sebab dia risau keadaan kakak dia, nak belajar pun tak selesa…apatah lagi sekarang kan kampus UMS kat SANDAKAN kena pindah ke Kota Kinabalu…lagi la bertambah serabut dia…

Sally pun tak sampai hati tengok dia…masa jumpa dia hari Ahad tu,dia senyum jer…tapi sally tau dia susah hati…nak tolong ape pun sally tak tau…rasa sedih tengok dia…Sally dgn family dia mmg rapat since sally belajar kat KPM Beranang lagi…tak tau la camne bleh rapat…sally ade cerita pasal dia kat sini… Sebagai kawan, yang sally mampu cuma doakan kesihatan kakak dia… korang semua mintak tolong doakan jugak yer…semoga kakak dia cepat sembuh dan kawan sally dapat teruskan pembelajaran dia kat UMS tanpa rasa susah..

Dayah, I’m Sorry :(

 

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com

10:34:00 AM Sally Samsaiman 46 Comments


Segmen ini dibuat bagi memudahkan Mia Liana untuk follow dan blogwalking semua blog peserta segmen ini. Secara tidak langsung ianya memberi ruang dan peluang kepada blogger lain untuk turut follow, blogwalking dan berkenalan antara satu sama lain dengan lebih mesra.

Segmen ini bermula dari 7.00 pagi 9 Mac 2013 sehingga 11.59 malam 20 Mac 2013. Mia Liana berharap agar segmen ini mendapat sambutan dan semua blogger dijemput join.

Hanya 4 langkah mudah diperlukan :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Follow & Blogwalking #2 Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini.
Pemilihan pemenang :
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang dikehendaki memberikan satu URL entri terbaik dari blog mereka untuk di review di Mialiana.com
  3. URL entri terbaik hendaklah ditinggalkan di ruangan komen entri pengumuman pemenang nanti.
tunggu apa lagi... sila klik banner di atas untuk join....

46 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

March - Bulan Birthday 2 VVIP dalam HATI :)

4:52:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Assalamualaikum...

bulan March ialah bulan kelahiran untuk mama dan ibu sally...mama jatuh pada 16hb dan ibu selang 10 hari iaitu 26hb...huihhh...parok den...nasib baik la boleh kongsi dengan akak n abang, kurang sikit belanja :)

semakin meningkat tahun, makin sally jadi tak tau nak beli ape untuk birthday dorang...

mama incoming 50 years and ibu will be 59 years this year...

untuk ibu rasa nak beli Jam Tangan...untuk mama nak beli ape ek...??

any idea guyss...?


Mama = Surina Low :)
Ibu = Jahara Man :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Lapar ~

4:53:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Assalamualaikum...hari ni lambat update...baca komen yang korang tulis...tak tak sempat nak balas...komputer sally kat ofis ni rosak...actually dari semalam lagi...nasib baik sally teringat nak bawak laptop sally hari ni...kalau tak...mau jadi macam ayam berak kapor...tak senang duduk...hehehe...

Sihat ke semua...? hari ni tak sempat lunch sebab bos sally masuk time lunch...so, kena mengadap dia...buat itu buat ini...tengok-tengok dah hbs time lunch...sedih :(

Nasib baik ade stok maggi dalam loker...kalau idok...mau kelaparan sampai rumah nanti... hehehe...sebab feeling korea masih belum habis lagi...so, sally decide makan mee yang ni jer....



Jangan risau...dia HALAL... :)
nak turun ke kedai mamak malas kan...so, makan je la mee segera...selalu bawak bekal..*macam zaman sekolah pulak...hahahha...tapi semalam takde lauk lebih pulak..hehehe...pagi malas nak masak...

Muka budak kenyang :D
btw, yang mana yg komen, tg tinggal komen kat chatbox...sally balas esok yer...sebab tak sempat la hari ni...okay...

"Worry about your character, not your reputation. 
Your character is who you are. 
Your reputation is who people think you are."

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!