Food | Restoran Korea Gomonae

10:27:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

assalamualaikum...huisshhh...selepas sally tulis entry yang ni .. mama ajak sally dengan akak keluar makan sebab mama malas nak masak...sebab weekend pun dia siapkan kerja office dia...so,dia pun malas nak masak...yg sally pulak mmg lagi la berganda malas nak masak sebab tengah busy kan...so, mama pun ajak makan luar...bertiga....

hehehe...sebab kan kitorang bertiga ni orang Korea celop ... so, feeling g makan makanan korea la semalam....dulu pon sally ade pernah g makan makanan Korea dekat Mid Valley...Dubu-Dubu Seoul Food nama kedai dia...ade dekat ground floor kalau tak silap sally sebab sally jarang ke Mid Valley....korang boleh baca kat sini if nak tau pasal sally punya pengalaman, suggestion and review pasal makanan kat sana...

back to topic ! semalam makan dekat sini....

jangan risau...makanan kat sini Halal ...sebab dia berada dalam shopping complex Ampang Point...kalau tak silap sally... sally ade baca kalau restoran nak bukak dalam shopping complex should be kena ada ujian saringan Halal Jakim...betulkan sally kalau salah...yang ni pun sally pernah terbaca aje....

abaikan muka mama yang lapar tuh..hehehehe :)
owner dia seorang perempuan Korea...comel jer dia...dah agak berumur...mungkin dalam lingkungan 30an jugak laa....makanan dia actually lebih murah kalau nak di bandingkan dengan restoran Dubu-Dubu Seoul Food tu...semuanya dalam lingkungan RM13-RM16 untuk set makanan...and side dishes dalam RM5-RM12 ... jangan la banding dengan kedai mamak pulak tau... =.="


sally dengan akak masing-masing makan set nasi...yang atas tu beef bulgogi and kakak sally makan fish bulgogi...nama dalam bahasa korea tak tau....hehehehe....

mama makan ape...? haaa ! mama makan yang ni...
 
Hot and spicy kimchi soup with tofu...still ade nasi jugak...tapi mama tak larat nak habiskan sebab dia minum banyak sangat soup...

ohh! sesapa yang ade dekat area KL or Selangor...or sesape yang nak try...boleh la ke Ampang Point Shopping Centre...tingkat 2 :)

You Might Also Like

13 comments:

  1. wahh, macam sedap :) teringin nak pergi >.<

    ReplyDelete
  2. Hai.. ^_^ Kalau ada masa, jemputlah join Segmen saya :)

    http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-nisha-nak-follow-korang.html

    ReplyDelete
  3. ayu la mama sally..cam chinese look..muda lagi..

    sedap la mknn korea tu..harga ok jgk la..x pnh lg try mknn korea nih..klo sushi memang slalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...mama mmg muka tak tua..padahal dah almost 50 dah tu kak...

      Delete
  4. FM yg sally bg tu dah sampai kelmarin..yeyyyyyy! makasih bebyk! ske tgk fm tu...dah lekat kat peti ais..semangat! hehe

    ReplyDelete
  5. saya teringin nak ampang point tapi xreti jalan

    ReplyDelete
  6. Mama Sally chiness look eh :) dulu lepas hbs blajar sis keje dalam ampang point tu kejap, tapi tak penah makan kat situ .. dlu ada kedai korea satu, tapi tak tau la ni kedai yg sama ke tak :)

    ReplyDelete
  7. @ Aina : hehehe...sila lah ke Ampang Point :)

    @Nisha : I will :)

    @Yumida : awet muda kan...? anak dia jer muka tua =.="

    @Ainim : google je laa...dari KLCC dah dekat :)

    @Fizafantagiro : hehehe...mama sally bukan chinese look...dia mmg chinese la kakak :)

    ReplyDelete
  8. Hi...yang saya dah penah pegi restoren korea sweetree di ampang dan dubu-dubu di midvalley
    Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com
    Entries semer pasal makan, makan dan makan takde topik lain hehe..so kalu minat makan follow la yer blog saya TQ bebanyak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sally tau Sweetree...tapi kat situ makanan dia tak best sangat laa..hehehe

      Delete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!