Happy Birthday Dato' Mohamed Nazir Meraslam :)

4:07:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

fuhhh...panjang nya tajuk ! hahaha...Assalamualaikum...salam khamis ... salam tarikh 28th ... hehehe...tarikh keramat setiap bulan tu bagi company sally...wee ~ ohhh.... masa dalam entry ini ... saly ade janji nak update pasal birthday big boss merangkap coach yg paksa sally kurus, Dato' Mohamed Nazir Meraslam... 28th February 2013 merupakan hari lahir Dato' yg ke 52...muda lagi...weee ~

Dato' Mohamed Nazir Meraslam
so, hari ni semua staff dia sambut la birthday dia...mana tau bile Dato' terharu mesti dapat naik gaji kan...? eh? hahaha...nampak tak ikhlas di situ.. hahaha... takde la...actually mmg setiap tahun kami akan celebrate birthday Dato' and semua staff...kira macam setiap bulan ...sape yg lahir bulan tu kan...eh, sally malas nak cerita banyak...tengok gambar jer la ek...? korang pun boring kan... hehehe... *penampar

Kuih ni sedaaap gila...slurpppp...

Abg Bad, Kak Fariza, Kak Miza & Farehah

Puan Samira, Kak Miza & Farehah

Kak Nurul, Puan Samira, Kak Miza, Farehah & Izzati


ohh! ni la Incik Boss yg bg kitorang surprise semalam...aiseh...En Jamsari :)

Feb 13 - Dato' Nazir, En Jamsari, Puan Samira, Kak Miza, Abg Azhar & Farehah :)

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Eiffel Tower, Paris .

9:30:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

Assalamualaikum...

just hoping to be here ...

day..

and...
night...

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Happy Birthday Incik Boss & Puan Accountant :)

4:15:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Assalamualaikum...hari ni we olls celebrate birthday bash bulan February...even suppose to be ade 3 orang...tapi we olls terpaksa celebrate 2 dulu...sebab bufday big boss esok....nak celebrate sekali...tp bila fikir dia big boss kan...so, susah sikit laa... sorry Dato'!! nanti sally update birthday Dato' pulak esok !

Hazel Cheese from Secret Recipe

okay...angle dia mmg terbalik...aiseh!
even atas kek tu nak celebrate dua orang...tapi terpaksa la celebrate sorang jer sebab incik boss tak masuk office...spoil jer !! ingat nak kasi surprise...at last kami yang surprise pulak !!
Samira, Puan Accountant :)
we olllssss...dengan Anak Kak Noorsiah ^_^
Jangan la cakap sally COMEL ! malu ~
Nanti bulan April...ade lagi 3 orang punya besday...
Yang baju pink tu Filzah...nak suruh amik gambar macam nak kena bom!

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Akim - Menunggu

4:00:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

Assalamualaikum...
sambil dengar radio ERA.FM ni kan...memang la akan dengar lagu yang berulang setiap hari or every two hours mesti dia main lagu yang sama...tapi ade satu lagu yg sally tunggu....lagu Akim - Menunggu....jangan di tanya kenapa...sebab sally pun takde jawapannya...^_^

Ku selalu menyakiti dan sering berdusta
Dan membuat kau tinggalkan aku
Pertelingkahan kita selalu tiada akhirnya
Melemaskan mu dalam cinta ku

Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu sehingga akhir waktu

Kenangan indah ketika kita bersama
Membuat ku terbayangkan kamu
Aku tahu cinta ku tersemat di hati ku
Aku yakin hanya kau untuk ku

Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu sehingga akhir waktu

Aku kan menunggu
Hingga kita kan bersama
Kau akan selalu ku cinta
Menanti mu hingga kau kembali
Kan mencuba menjaga hati mu
Setia dan hidup ku selalu dengan mu
Menemani mu hingga akhir waktu..


0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai Peserta Segmen : Song In My Heart

3:30:00 PM Sally Samsaiman 10 Comments

Hai !! assalamualaikum...sorry terlambat update senarai peserta...ni sally senaraikan...kalau ade yang sally terlepas pandang...nnt komen kasi tau okay...sape-sape yang dah join tu thanks tau...yang mana tak sempat join...join lain kali okay ? :)

  1. http://neynaproperty.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  2. http://www.mialiana.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  3. http://www.ecadwinkyasha.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  4. http://aimisyafiqahsuhaimi.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  5. http://duniagadisungu.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  6. http://feigelie.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  7. http://me-is-imah.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  8. http://syasya-husnina.blogspot.com/2013/02/segmensong-in-my-heart.html
  9. http://dindamaisarra.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  10. http://aidadamiastory.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  11. http://remyhazza-satuperjalanan.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  12. http://zamani84.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  13. http://syierajoingiveaway.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  14. http://saytoalhamdulillah.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  15. http://www.duniawilma.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  16. http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  17. http://liailnia.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart-by-sally-noah.html
  18. http://gagamiami12.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  19. http://yangbaik.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  20. http://duniasaya2001.blogspot.com/2013/02/tasha-manshahar-syed-shamim-be-mine.html
  21. http://inisemuapoyolaaa.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  22. http://misschenta27.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  23. http://mizzniya.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  24. http://fadzlun.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  25. http://msvelentine.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  26. http://umikasum.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  27. http://meeraishak.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  28. http://imasukajoincontest.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  29. http://kanvasdakwat.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  30. http://nshsmirotic-bouncet.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  31. http://nidajiwakosong.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  32. http://kisahgadisketawa.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  33. http://ainimrashihah.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  34. http://tinyinwonderland.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  35. http://talkativepositive.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  36. http://supernaddyss.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  37. http://www.hazirahmuslim.my/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  38. http://missnawa-applestar.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  39. http://sayaaishah92.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  40. http://www.aienhermionie.my/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  41. http://ceritasatucinta.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  42. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  43. http://iman-lee.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
  44. http://miszfarahanis.blogspot.com/2013/02/segmen-song-in-my-heart.html
fuhhh...penat nak update semua  link-link blog ni...hehehehe....even ade jugak yang suka-suka tukar nama segmen sally ni kan...hehehe...takpe...sally maapkan...so, kepada bakal pemenang...yang ade dua orang tu...rajin-rajin kan diri lalu kat blog sally hari Jumaat ni ... InsyaAllah :) till then...love n hugs ..


10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : Song In My Heart.

11:30:00 PM Sally Samsaiman 48 Comments

Assalamualaikum...sally tau rata-rata mesti ade satu or lebih lagu yang korang rasa dekat sangat dengan korang kan...? sally pun sama...ape kata kalau korang join...?? segmen ni mudah jer....


syarat-syarat penyertaan...

  1. mesti follower blog sally...kalau tak, buat-buat la tekan button follow tu..yeaa...
  2. klik aje sini ... sila la tunggu sampai hbs loading ..
  3. tulis satu entry dengan tajuk "SEGMEN : Song In My Heart."
  4. tampal banner yg voggie the vass tu dekat entry & linkkan ke entry ni.
  5. dalam entry, tulis kan... boleh jugak tengok contoh macam entry sally .
  • Tajuk lagu
  • Penyanyi
  • Sebahagian lirik yang membawa makna
  • Kenapa suka lagu ni...?
  • *optional : kalau rajin masukkan la video...nak jugak dengar...
     6. dah ? komen link entry korang kat dalam entry ni..
senang kan?? senang kan? ape lagi...join la ramai-ramai...actually ingat malas nak bagi hadiah...tapi sally macam bermurah hati la bulan ni...hehehe...sebab dapat bonus kan...so, sally akan tengok dari segi lagu and explanation yang di beri...so, sila tulis dari hati nurani yer...bukan sebab nak menang...selalunya bila kita ikhlas...itu yang lagi bermakna...nak tengok hadiah sila klik kat bawah :)



Segmen akan berlangsung bermula 16 February - 26 February (10 Hari Jer!!) Jawapan akan direview pada hari Rabu-Khamis (27-28 February)
pemenang akan diumumkan pada Jumaat (1 March)

48 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Food | Restoran Korea Gomonae

10:27:00 AM Sally Samsaiman 13 Comments

assalamualaikum...huisshhh...selepas sally tulis entry yang ni .. mama ajak sally dengan akak keluar makan sebab mama malas nak masak...sebab weekend pun dia siapkan kerja office dia...so,dia pun malas nak masak...yg sally pulak mmg lagi la berganda malas nak masak sebab tengah busy kan...so, mama pun ajak makan luar...bertiga....

hehehe...sebab kan kitorang bertiga ni orang Korea celop ... so, feeling g makan makanan korea la semalam....dulu pon sally ade pernah g makan makanan Korea dekat Mid Valley...Dubu-Dubu Seoul Food nama kedai dia...ade dekat ground floor kalau tak silap sally sebab sally jarang ke Mid Valley....korang boleh baca kat sini if nak tau pasal sally punya pengalaman, suggestion and review pasal makanan kat sana...

back to topic ! semalam makan dekat sini....

jangan risau...makanan kat sini Halal ...sebab dia berada dalam shopping complex Ampang Point...kalau tak silap sally... sally ade baca kalau restoran nak bukak dalam shopping complex should be kena ada ujian saringan Halal Jakim...betulkan sally kalau salah...yang ni pun sally pernah terbaca aje....

abaikan muka mama yang lapar tuh..hehehehe :)
owner dia seorang perempuan Korea...comel jer dia...dah agak berumur...mungkin dalam lingkungan 30an jugak laa....makanan dia actually lebih murah kalau nak di bandingkan dengan restoran Dubu-Dubu Seoul Food tu...semuanya dalam lingkungan RM13-RM16 untuk set makanan...and side dishes dalam RM5-RM12 ... jangan la banding dengan kedai mamak pulak tau... =.="


sally dengan akak masing-masing makan set nasi...yang atas tu beef bulgogi and kakak sally makan fish bulgogi...nama dalam bahasa korea tak tau....hehehehe....

mama makan ape...? haaa ! mama makan yang ni...
 
Hot and spicy kimchi soup with tofu...still ade nasi jugak...tapi mama tak larat nak habiskan sebab dia minum banyak sangat soup...

ohh! sesapa yang ade dekat area KL or Selangor...or sesape yang nak try...boleh la ke Ampang Point Shopping Centre...tingkat 2 :)

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Lagi sehari !!

3:17:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum !

ape yang lagi sehari...? hehehe....mesti la sehari lagi segmen tajaan sally akan melabuhkan tirainyaa...so sesape yang nak join masih sempat, yang mana yang dah join...terima kasih sally ucapkan...

sesape yang nak join...klik kat sini...

:)


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pendaftaran Subjek Sem 2 | UiTM

3:15:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

Assalamualaikum....huwaaa...harini bangun awal pagi semata-mata nak ke rumah mama pinjam internet...al-maklum la manusia yang kedekut macam sally ni...tak reti nak subscribe broadband mahu pun UniFi...hehehe...selalu online kat office jer...nampak bebenor kedekutnya kan...? ehee~
hehehe...actually, datang umah mama hari ni just nak daftar subjek jer...subjek untuk semester 2...nampak tak...? nampak tak...? nampak bebenor dah susah baru ingat mama...lalalalala...gurau je la...actually memang dah janji dengan mama semalam nak datang umah mama...bukan setakat nak online jer...sebab nak tolong mama cari pelamin and photographer untuk wedding abang sally nanti...biasa la...wedding planner la kata kan...kena la pergi jumpa client...hehehe :P


ohhh...lupa nak cakap !! if korang ade kenal photogapher or orang yang boleh mekap + buat pelamin...bole la komen kat entry sally...kalau boleh kasi link la...senang sikit sally nak cari...eh! macam lari topik pulak...tajuk lain, isi dalam entry lain...hehehehe...

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Short Entry - Untitled

2:17:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

Assalamualaikum...

 

p/s : yes..I'm just tired of being tired ..

7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Hadiah untuk SEGMEN : Song In My Heart

4:30:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...alhamdulillah...ramai jugak yang sudi join segmen sally...even segmen tu agak childish sikit...tapi why not we express our self in different way kan...instead of tulis panjang-panjang...baik kita express dari lagu yang kita rasa bermakna kan...?

okay melalut dan merepek...!!

hehehe...last week sally ade janji nak bagi tau hadiah ape yang bakal korang terima untuk sesape yang join segmen sally....hehehe....sebab segmen ni macam budak-budak...hadiah pun macam budak-budak punya...who cares..? nama pun hadiah kan....??? terima jer... :)

ni tabung...tak comel ek...? alaaa...comel kan...?? nanti bila isi duit tabung boleh ingat kat sally...hehehehe :)

 


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sahabat...wujudkah yang sejati...?

11:30:00 AM Sally Samsaiman 6 Comments

Assalamualaikum...salam pagi ahad !! huawaaa...sally still lagi mengantuk ni...hehehe...baru lepas baca entry pasal friendship kat blog Azwar Syuhada...entry yang bertajuk tips memilih sahabat...actually tips-tips yang diberi tu mmg sangat bagus...sebab kite boleh berhati-hati dalam memilih sahabat yang boleh sehidup semati atau yang akan tikam kita sampai mati !
  For past few months baru sally sedar yang kawan-kawan yang selalu bergelar sahabat tu dah takde dalam kamus hidup sally...lama-lama sally rasa kawan yang kita kenal di dunia blogger atau alam maya ni lebih bermakna dari perSAHABATan yang digah kan bertahun-tahun... entah mungkin sally je yang over or yang rasa macam tu...

Dari kecik lagi sally selalu melebihkan kawan dari keluarga...sally rasa kawan tu lagi penting sebab mereka ni tergolong dalam orang yang sentiasa bersama dengan kita bila-bila pun yang kita nak...yang selalu lepak...yang selalu berada disisi kita...tapi, lama-lama baru sally perasan...ramai yang ada disisi sally bila sally senang...nak cari yang mampu menangis dengan kita...sally tak dapat jumpa...


Sally selalu rasa kawan-kawan sally akan menjadi tempat sally meluah perasaan...tapi ternyata tidak...sally banyak menangis dalam hati sebab takde sape-sape yang boleh sally luahkan...nak luahkan pada family...nampak sangat bila ada masalah baru ingat dorang....

So, from this time...sally rasa sally tak perlukan sahabat.... tapi bohong kalau sally boleh hidup sorang-sorang kan...? sally tak perlukan sahabat...cukuplah ade kawan/teman yang boleh keluar makan,tengok wayang...untuk mencari sahabat yang berkongsi suka duka,tawa gembira...sally rasa tak perlu... I will move on and try to live with myself and my family...lagipun sally ade kawan yang tak pernah lupa sally... Allah S.W.T...sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui kedukaan sally berbanding semua manusia yang pernah bergelar SAHABAT ..


p/s : Terima Kasih sebab pernah wujud dalam hidup walau untuk sedetik.

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

*CONTOH ENTRY* SEGMEN : Song In My Heart

11:46:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

*CONTOH ENTRY*

Tajuk Lagu:
Segenggam Tabah

Penyanyi:
In-Team

Lirik Yang Membawa Makna:
Telah tertulis suratan nasibmu
Derita buatmu ada hikmahnya
Terlukis senyum di bibir lesu
Tak siapa tahu hatimu
Biarpun keruh air di hulu
Mungkinkah jernih di muara
Biarpun jenuh hidup dipalu
Pasti bertemu tenangnya..

Kenapa Suka Lagu Ni...?
Dulu sally pernah patah hati..hehehe...alaaa...patah hati sebab cinta la kononnya...so,sally dengar lagu ni dalam MP3 sally berkali-kali sampai hampir 70 kali dalam sehari....sampai satu tahap sally perasan yang perasaan tu Allah kasi pinjam...bila sampai masa, DIA kata itu bukan jodoh kita...so, DIA tarik balik sebab DIA nak kasi yang terbaik buat kita... :)

Link Lagu:

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Kalau ada yang bagi.......

9:52:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

Assalamualaikum...Hari ni nak buat pengakuan....Kalau ade lelaki yang bujang yang bagi kat sally snow globe ni...hehehe......hehehe...nanti kite fikir nak kawin dengan awak ke tak....err...tapi cuba jadi ikhlas sikit...bagi jer...alaaa...bukan mahal pun...kot...


Hehehe...kalau ade sesape yang baik hati nak kasi kat sally...bagi jer laa...okay...?

Notakaki : Benda yang sally teringin sangat someone special kasi kat sally...biar murah tapi bermakna.. :)

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Result Semester 1 | UiTM Shah Alam

12:19:00 PM Sally Samsaiman 9 Comments

assalamualaikum...huihhh...pagi-pagi tengok email...ade email dari UiTM...rasa sawan nak bukak...sebab sally sangat tak yakin yang sally akan lulus...sally tau mesti korang rasa macam loser gila...but for past few days sally memang takde mood...nak menanges...nak fikir camne perasaan ibu kalau tau sally tak lulus...or tak dapat lanjut ke semester 2 tahun yang akan bermula bulan 3 ni...


lepas bukak tadi...macam nak menanges...macam happy jugak...part yang happy sebab, I still can continue my studies at UiTm Shah Alam...I'm managed  to continue to semester 2...but the sad part, mestilah sebab tak dapat dean list....huh! but still syukur alhamdulillah...sebab masih dalam kategori lulus la kan...alahai...ape nak jawab kat ibu ni...sally actually sangat sedih...mana kan nak kena kerja kat office...but still kena belajar...sally tak nak lepaskan dua-dua...bukan tamak...tapi tu semua untuk masa depan sally jugak kan...? tapi lama-lama rasa bebanan pulak...

tapi takpela...hopefully, semester 2 and above...I will get nicer grade...who knows kan...? God Willings...Insya Allah :)

note : sape yang dapat result jugak hari ni...? meh la kongsi :)

9 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Official Music Video | Tasha Manshahar & Syed Shamim - Be Mine

2:25:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...hari ni bos kasi kerja banyak...tak sempat nak update...so, tunggu masa lunch baru ade time nak update...actually sally just nak kongsi satu video yg sally baru tengok kat YouTube tadi...rasanya mungkin ramai tak kenal dengan Tasha Manshahar....actually dia artis Youtube, sama macam Ainan Tasneem and Najwa Latiff tu...so, try la dengar....quite nice jugak laaa...ohh...partner dia Syed Shamim tu comel ! :)


Bermula di Facebook
Kau tegur ku dulu tak tahu malu
Tak kuasa nak layan
Aku buat tak tahu
Kau terus cuba dan mencuba
Sehingga ku jatuh cinta
Gatalnya dirimu
Membuatku terjatuh

Bila kita mula mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit aku merajuk
Kau selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
Ku cuma nak uji saja
Chorus
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you
Ulang Chorus 2X
Dalam pada ku gembira
Kadang kala sedih juga
Kau sudah berpunya
Tak mungkin jadi milikku selamanya

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Korean Movie | Lie To Me

4:23:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...hehehe...sorry lambat update hari ni...hehehe...baru lepas khatam cerita korea...hahaha...sebab lama sangat cuti...so hobi lama dah kembali lagi...tengok cerita korea sampai LEBAM! hahaha....sally baru jer lepas habis tgk cite ni....eh? bos takde kat office for the whole week la....... okay...okay...okay...sorry...hari ni jer....hari ni jer ye bos sally tak buat keja 2 jam....maap...maap...mintak halal yer bos gaji sally...teeheeee ^_^.....

semalam nak habiskan...tapi member ajak lepak kejap...so,habis masa 2 jam macam tu...kalau tak semalam lagi dah siap habis semua....hehehe...details movie klik jer kat gambar kat bawah :)

p/s : nak sambung buat keja...babai...

notakaki : sila jangan tiru perangai sally yer...dosa! =.="

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai Pemenang : Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2)

1:37:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

POST MELEKAT SAMPAI 13th FEBRUARY JER :)

assalamualaikum...helo !!! masa yang di tunggu-tunggu...sally nak umumkan sape yang dapat cenderahati dari Bandung...due to small budget...sally tak dapat la nak belikan t-shirt tahun ni...sebab banyak yang kena beli aritu....so, ni jela yang mampu sally bagi....kalau di ikutkan sally janji nak kasi kepada 3 orang jer kan...? tapi macam banyak yang bg jawapan yg best-best...so,sally decide nak kasi kepada 4 orang pemenang yg bertuah! yaayyy!!

Fridge Magnet

so, malas dah nak kasi orang baca panjang-panjang...pemenang bagi Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2) ialah......

  1. http://cintasuriya.blogspot.com/2013/01/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html
  2. http://umikasum.blogspot.com/2013/01/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html 
  3. http://msvelentine.blogspot.com/2013/01/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html 
  4. http://emmymazli-emmymazli.blogspot.com/2013/01/holiday-giveaway-by-sally-samsaiman.html 
yeay! *tepuk-tepuk so kepada pemenang GA sally...sila email kat sally details seperti yang dibawah ke alamat email... sallysamsaiman@yahoo.com

Nama :
Blog URL :
Alamat :
No Telefon : 

masa untuk tuntut hadiah hanya sampai 13 February yee...sebab 14 February tu sally dah nak pos kan hadiah...sape lambat...melepas la yer :)

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Pencarian Bloglist Fizgraphic

9:18:00 AM Sally Samsaiman 14 Comments

salam pagi sabtu ! assalamualaikum...hari ni nak join segmen dari Fizgraphic.com...nak masuk bloglist dia....sape nak join klik je kat banner tu...


actually sally follow blog ni sebab nak curi doodle dia jer...*kantoi...kalau sally nak edit pape lepas tukar background...sally akan jenguk ke page tutorial dia untuk edit-edit blog sikit-sikit.... terima kasih la tuan rumah sebab bagi tutorial and freebies kat sally...hehehe :)

p/s : yang part facebook tak dapat buat sebab FB kena block kat office.... T-T

14 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Yeay! Dapat jugakk!!!

2:00:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...hehehe...semalam kan sally ade cerita pasal mengidam nak makan red velvet kan...? semalam masa pergi tengok wayang cerita Husin,Mon dan Jin Pakai Toncit tu...yang sally dah review citenya tadi...sally ke kedai cupcake yang ade depan TGV KLCC tu...kalau sape-sape yang rajin ke KLCC mesti perasan kedai cupcake Bisou depan tu...and guess what...?

abaikan muka selekeh baru balik keja tu...

yeay!! sally dapat makan kek Red Velvet...okay nak komen sikit pasal kek ni...ni bukan sally sorang jer yang komen ek...ni budak kecik ni komen sekali...


  1. kek dia mmg lembut...tapi langsung takde bau and rasa flat
  2. cream cheese tak 100 %...tak gebu tak rasa langsung cheese nya..
  3. deco mmg macam mana-mana kek red velvet yang orang lain jual...
haaa! mmg sally banyak complaint sebab tak puas hati macam yang sally buat... *penampar.... dah la beli banyak bunyi kan sally ni...hehehehe...takpe laa...nanti hujung minggu ni nak buat jugak la kalau sempat... out of 5 Bintang...sally kasi 3 bintang la kat kek ni...hehehehe....^_^

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Movie | Husin Mon & Jin Pakai Toncit.

11:01:00 AM Sally Samsaiman 4 Comments

Seperti mana yang korang semua tau...filem ni actually ala-ala macam kesinambungan dari filem "Hantu Kak Limah Balik Rumah"....hehehe...sebab semalam kan hari pertama ditayangkan..so,sally decide nak pergi jugak tengok...hehehe...sebab bagi sally...cerita yang Mamat Khalid buat...mmg macam takde motif...tapi actually di setiap babak yang dilakonkan...ade mesej yang harus kita sendiri paham...



Sinopsis Hantu Kak Limah 2 Husin Mon dan Jin Pakai Toncit:

Beberapa tahun selepas kejadian "Hantu Kak Limah" Husin telah bangkrap akibat ditipu skim cepat kaya telah kembali semula ke Kampung Pisang. Di Kampung Pisang, Husin berjumpa semula dengan geng-geng yang lamanya dan juga Mon, wanita yang mula-mula mengisi taman hatinya semasa Kampung Pisang di landa Zombi dan penyebab kepadanya hendak berjaya walaupun tidak mempunyai SPM. Namun beberapa hari selepas itu Kampung Pisang telah dilanda sesuatu perkara yang aneh. Nampaknya sejarah misteri seratus tahun dulu berulang kembali. Kejadian kehilangan lelaki-lelaki teruna di Kampung Pisang kembali menghantui. Dalam kekecohan itu, Kak Limah yang sudah pulih sepenuhnya sibuk merancang rombongan ke Singapura. Namun begitu, masalah menjadi semakin rumit apabila Husin sendiri telah didapati hilang dirumah oleh Usop dan kawan-kawannya. Kesan yang tinggal hanyalah bekas bungkusan Maggi dari Singapura.

sinopsis credit to : Cerita Master

hehehe...sally sarankan korang g tengok cerita ni...mmg gelak guling-guling laa...semalam masa dalam pawagam pun...rasa macam nak pecah perut satu panggung gelak...bukan sally jer...hehehehe...so, out of 5 stars...sally kasi 4 setengah!! best!! rugi kalau tak tengok!! tak tipu! :)

4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : FanClub by Le Belieber

3:15:00 PM Sally Samsaiman 4 Comments

assalamualaikum...tgk-tgk dekat chatbox...tuan rumah datang ajak join segmen...so,sally join la...even tak tau nak cakap pasal sape kan...? segmen ni actually takde hadiah or award...just macam nak kenal-kenal and gossip katanya..hehehe ^_^


so,sape artis yang dikategorikan sebagai sally tergila-gila kan...? kalau ade yg perasan kat blog pon sally pakai nama dia..."Sally Noah Levine"...so,sape lagi kalau bukan...

...Adam Levine...

sally minat dia since tengok cite The Voice...if yang ade Astro channel AXN mesti tau cite ni punya...and lagu-lagu band dia sekarang pun makin best...macam...
  1. One more night
  2. payphone
  3. daylight
Adam Levine ni vocalist utk Band Maroon 5


actually group ni dah lama dah ade...just zaman-zaman sekarang ni baru sally minat balik...zaman-zaman sekolah dulu banyak jugak lagu-lagu dorang...tp zaman tu layan Linkin Park jer..hehehe :)

okay...done for Hollywood...sekarang kita masuk Asia balik...artis Malaysia ramai tapi takde yg sally minat gila-gila...so,ke Singapore la kita yer...


okay kawan-kawan...ni Taufik Batisah...sally minat dia since time sekolah menegah lagi...time tu masa tgh famous Malaysian Idol,time tu Jacklyn Victor menang...so,Taufik ni johan bg Singapore Idol yg pertama....

lagu-lagu album baru dia banyak yang best...macam...Tiada Dua,Khayalan,Nafasku and etc...kalau ade yang perasan...lagu terbaru dia berduet dengan Rossa..."Aku Bersahaja"... nak kenal dia dgn lebih lanjut...boleh klik kat nama dia...tu link ke official website dia...


4 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Random Giveaway by LS

1:50:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum...sally di tag oleh Angiela...tukang komen tegar sally for past few days...hehehe...so,sally pun sokong la beliau...sambil-sambil teringin nak dapat hadiah... ^_^

nak join klik banner okay?

 
tag :

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

I'm CRAVING for this :(

12:46:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM...

*slurupppp....

hadoi...kenapa la sally ni...tiba-tibe mengidam ni...nak kata ade baby dalam perut takde pulak...hahahha...ni mesti kes pembawakkan budak anak jiran belakang rumah ni...hahahaha....


actually sally dah banyak kali buat kek ni...tapi lately jadi malas...kalau dulu habis segala benda sally dengan akak masak...dari kek ke pastry sampai la ke roti semua la kami cuba...

tapi lama-lama jadi malas pulak...hehehe...sape tau ade jual kek ni kat mana...? yg penting frosting dia sedaap...sebab selalu sally beli...sally rasa paling failed kalau dah kek sedap tapi frosting dia tak sedap...

*penampar

hahaha...dah la nak beli tapi banyak complaint kan...? kawan-kawan sally yang banyak complaint gitu...dorang kata kalau sally punya...makan frosting dulu baru makan kek...tapi sally rasa frosting sally yg tak sedap...entah-entah dorang puji sebab nak kek free kot...??

*penampar lagi doploh kali

okay-okay...sape-sape tau mana ade Red Velvet cake @ cupcake yg sedap...sila bagi tau sally...sally nak jugak beli hari ni...tak kira..!!

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wedding Door Gift :)

11:59:00 AM Sally Samsaiman 10 Comments

assalamualaikum...since my big bro dgn sista nak kawen and engaged this year...fuihhh...penat wooo...penuh sally punya jadual each month sebab nak kena jadi wedding planner dorang...kenapa sally yang kena jadi wedding planner...? sebab sally ADIK.... =.="

kejam kan dapat abang dengan kakak mcm ni...? hehehe...hari tu masa ke Bandung pun kena cari baju kawen dgn baju nikah dorang..penat berlari-lari macam sally ni baton pulak kena pass sini sana...hahahha...tapi takpelaa...sebab majlis tahun ni majlis yang pertama dalam keluarga kecik kitorang...mmm...kalau arwah papa ade...mesti dia bising...huhuhu....*teringat kat papa...al-fatihah

baju dorang dengan baju family member semua dah beli...so,takdela tergesa-gesa sangat...just nak cari orang jahit baju kami jer...hehehehe....ok,mukadimah dah masuk 3 perenggan...

eh, sally nak tanya korang ni...ape yang best untuk kasi door gift masa wedding abang and majlis pertunangan kakak sally ek...? sally terfikir 3 jer...

1. CAKE POPS




2. CAKES IN A JAR


3. CHOCOLATESS!!! ^_^


eh...korang ade idea yang lain tak...?? kalau ade...kongsi-kongsi la kat ruang komen or kat chatbox pun okay...sekali dengan link nak tempah ek...hehehehe....thanks!! love n hugs :)

10 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!