samsung galaxy s3 vs samsung galaxy s3 mini..

4:54:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

assalamualaikum...sekarang ni ramai yg tgh perkatakan tentang rebate RM200 yg kerajaan bagi untuk beli smartphone tu...sally pun tak terkecuali untuk membeli...sebab handphone yg sekarang dah daftar "kubur" dah...alahai....sungguh sally sayang nak tukar henpon...tapi apakan daya....henpon ni dah mintak tukar...asyik mati sendiri...kadang-kadang skrin poblem...mmm...dah la ni jer kenangan dengan arwah ayah sally...

lepas menilik smartphone yang wujud dalam malaysia yang sesuai ikot bajet...sally rasa macam nak beli samsung galaxy Note 2 or samsung galaxy S3....actually bukan sally nak ikut peredaran zaman teknologi ke ape...tapi sebab nak mudah bukak slide masa ke kelas...maklum la kan...orang keja sambung PJJ...susah!

ingat nak ambik tab...tapi henpon pon rosak...so nak cari yang boleh bukak...both...yang boleh pakai untuk ke kelas and yang boleh pakai sebagai telefon...nak ambik tab 7.0...susah nak bercakap pulak...tapi bila tengok harga Samsung Galaxy Note 2...macam kena ikat perut sebulan! tgk harga samsung galaxy S3...macam takde beza...eh..nak ikat perut konon...errr

search punya search...jumpa ni...


eh...ada samsung galaxy s3 MINI !! ingatkan IPAD je ade Ipad Mini...S3 pun ade jugak...harga mmg berpatutan macam bajet sally...spec memang la tak boleh nak banding dengan Samsung Galaxy S3 yg besar...kan...mesti ade kelainan sikit...ni sally copy dari web yang sally baca...


Samsung Galaxy S3 LTE Samsung Galaxy S3 Mini
Display
Screen size 4.8in 4in
Resolution 1,280 x 720 pixels 800 x 480 pixels
Pixel density 306ppi 233ppi
Type Super AMOLED Super AMOLED
Processor and battery
Family Samsung Exynos 4412 NovaThor U8420
CPU Cortex A9 Cortex A9
Cores Quad-core Dual-core
Clock speed 1.4GHz 1GHz
GPU Mali-400MP Mali-400
Battery 2,100 mAh 1,500 mAh
Claimed 3G talk time Up to 11h Up to 7h
Storage and memory
RAM 2GB 1GB
Internal storage 16GB 8 / 16GB(market dependant)
microSD Yes (up to 64GB) Yes (up to 32GB)
Camera
Megapixels 8MP 5MP
Resolution 3,264 x 2,448 pixels 2,592 x 1,944 pixels
Video 1080p 720p
Front-facing camera 1.9MP VGA
Wireless
UK Network 4G (LTE) 3G
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n 802.11 a / b / g / n
NFC Yes Yes
Bluetooth v4.0 +HS (A2DP/AVRCP) v4.0 (A2DP, LE, EDR)
Built-in charging No No
Dimensions
Size 136.6 x 70.6 x 8.6mm 121.55 x 63 x 9.9mm
Weight 131g 120g
Operating System Android 4.1 Jelly Bean Android 4.1 Jelly Bean

Baca lagi kat sini : Samsung Galaxy S3 vs Samsung Galaxy S3 Mini

mmmm...sekarang terfikir...worth it tak sally beli yang mini ni..? korang rasa macam mana...????

You Might Also Like

8 comments:

  1. kalo harga lebih kurang je..bek beli yang Samsung Galaxy S3 terus kann..:)

    ReplyDelete
  2. pakai rebat 200 tu boleh beli note ke? or tab? or galaxy x?

    ReplyDelete
  3. sweet... comel... terbaeekk!! but how much mini s3 tu?

    ReplyDelete
  4. rasanya s3 mini lagi okey kot , lagi pun nampak comel . hee

    ReplyDelete
  5. Nieza tgk spec mini ni ok jugak la..tp screen lg kecik..camera pon kecik sket..kalau nak bukak time kelas..better amik note..try amik undee maxis or celcom ikat contract dgn diaorg...dpt harga special :)

    ReplyDelete
  6. zaniff : tu la...fikir2 camtu jugk...tapi bajet kurang...rebate sally valid sampai awal bulan 2 jer...

    sheeszshira: boleh laa...semua jenis telefon pintar as long as dia ade line 3G...

    JaSSNaNi : mini s3 tu dalam rm1200-rm1300

    Muka Palsu : mmm...kan?? ke tak...? hehehe...xtau...tade idea!

    nieza : kan...ingat nak amik gitu jugak...kalo ikot hati mmg nak sgt amik note...skrin besar...sesuai nk buat study... :)

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!