"Ma, rindu la kat adik..."

11:49:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

assalamualaikum...ni bukan sally nak suruh korang baca novel ke cerpen ek...hihihi...ni sally nak cerita pasal kakak sally...hihihi...kalau nak cerita salah silah keluarga kang...berjela pulak panjangnyaa...nak dijadikan cerita...sally ada 4 orang adik beradik...tapi ade 2 mak tapi ayah,ayah yang sama...so, mmg adik beradik kandung tapi lain mak jer...mak kandung sally, sally panggil ibu...mak tiri sally pulak sally panggil mama...

MAMA
IBU
nak dijadikan cerita....sally mmg duduk dgn mama sejak sekolah rendah sampai la hbs sekolah menengah...sebab ibu sally keja syif...time cuti baru sally balik sana...sebab masa umur sally 2 tahun lagi ibu dgn arwah papa dah cerai :(

ok! back to topik...sally ade sorang kakak jer...tapi kakak sally ni perangai dia pelik sikit...dia ni kategori perempuan yang "heartless" laa...hihihi....sebab dia tak kisah ape yang jadi kat orang...as long as dia punya life orang tak kacau dia...dia pun jenis yang x kisah, tak ambik tau janji dia belajar elok...hahahaha...dia ni pun tak reti nak express perasaan dia...sayang ke...sedih ke kan...muka dia sama jer...lagi satu dia ni ganas...orang akan kata dia kasar kalau x kenal dia...istilah gurau kasar mmg sesuai la... :)


mesti korang boleh agak mana satu kakak sally kan...hahahha...takkan yang pakai tudung purple tu...hihii...lepas SPM sally dah duduk balik dgn ibu sally...lagipun kan sally belajar amik diploma kan...so,mmg jarang jumpe...sebulan sekali pun susah la nak jumpe...hiihihi....sebab akak sally sambung degree kat UiTM...sally pun jarang balik sebab sally pun duduk asrama...hohoho...

sekarang ni masing-masing dah kerja...kadang-kadang kalau boring sally akan balik umah mama...sebab umah mama dekat jer dgn office sally...tapi akak sally balik umah hari jumaat-ahad jer sebab dia pun kerja kat Puchong...stay kat rumah company kat sana...sebab susah kan nak ulang alik setiap hari...

semalam sally g umah mama...saje melepak kat sana lepas pergi umah kawan sally kawen...ni dialog sally dgn mama, sebab time ni kakak sally takde kat rumah :

sally : mama, kak girl mana??
mama : dia keluar dgn abg shahrul...
sally : ooo...jadi ker dia nak tunang tahun ni ma..?
mama : jadi la...semalam kan dia call kamu...dia tanya kedai emas tu...dia dah beli pun cincin...
sally : laa...yeke...ingat dia nak survey jer...bersungguh betul...
mama : dia kata rindu kat kamu...
sally : sape..?
mama : kakak kamu la...dia kata,
"rindu la kat adik ma...lama dah dia tak balik sini...kalau tak dulu selalu jer borak dgn dia.."
sally : eh..? ada perasaan pulak kak girl...? hahaha...

actually kesimpulannya sally nak cakap...ikatan darah mmg susah nak putus kan...even kita jauh...sebab dia keja kat Puchong, balik hari sabtu ahad jer...tapi, ingatan...doa...sentiasa kita titipkan sebab kita sayang kat orang tu kan...lagipun...tak semua benda kita rasa selesa nak cakap dengan orang tua(parents) kan...sebab kan,kadang-kadang dorang tak paham ape yang jadi...iye dak...??

lagi satu....sally happy sebab..."KAKAK AKU DAH ADA PERASAAN....HAHAHAHHA"

You Might Also Like

1 comment:

  1. kakak sally ni anak mama sally ka? sbb mata dia mcm mata chinese . ka salah tgk ?

    ReplyDelete

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!