Flight ke Bandung, malam ni ..

12:37:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum....insyaAllah...malam ni sally dan keluarga akan berlepas ke Bandung...huhuhu...bercuti...perghh...awal tahun lagi dah bercuti kan...? actually mama sally dah tempah tiket since October last year...biasa la...nak flight murah kena tempah awal kan...kan...kan...??

ohh...sesape yang nak hadiah dari Bandung...jangan lupa join GA sally...Holiday GiveAway by Sally Samsaiman (Part 2).. so far baru 12 orang yang join...if sesape nak join boleh la klik kat link yang sally kasi tadi...ohh...hari ni sally bodek mintak balik awal...alaaa...awal sejam jer pun...hehehe...takpe...nanti bagi la bos ole-ole...mesti dia okay punya kan...??

ohh...kepada sesape yang BW sally tapi sally belum balas kunjungan tu...lepas balik dari Bandung nanti sally BW yer...jangan la boring jalan-jalan kat blog sally pulak tau....

okay...semoga perjalanan kami di permudahkan....doakan sally dan keluarga selamat pergi dan selamat pulang ke Malaysia...i'll be arrived in Malaysia on 4th February...alaaa...5 hari jer...jangan rindu sally ek...??


6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

siapa yang baik hati...?

1:16:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


assalamualaikum...siapa yang baik hati...yang sayangkan sally...sally mintak...nak bantal ni jer...bantal KFC....PLEASE !!!


13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sakit Tekak :(

2:52:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments


assalamualaikum...hari ni sakit tekak...bangun pagi tadi jer dah rasa perit semacam...makin petang makin sakit pulak...pulak duduk bawah aircond...lagi terasa sakit peritnya tekak ni...nak tutup aircond kag,kesian kat kawan-kawan yg lain...so,dapat slow kan pun dah cukup elok...alhamdulillah...nasib baik lah kan sakit tekak takde kaitan dengan tangan...so,masih lagi boleh menaip...kan...? tapi sesapa yg call...mmg tak dapat nak layan...cakap pun macam cakap dengan semut dalam gula...eh..?

ohh...sally ada satu berita gembira kepada penggemar CENDERAHATI atau omputih panggil souvenirs...hehehhe...esok sally akan jalankan satu GA...so,sesape yang berminat...bolah la join...tau...ok..? doakan kesihatan sally yer...insyaAllah :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

alahai Rabu :)

10:49:00 AM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...alkisahnya ingat nak buat Wordless Wednesday...tapi ade sorang blogger ni suh update pulok..hehehe... 

"Sue , sally dah update ni...hehehe..."

hahahha...maap..maap...sebenarnya takde benda nak update ni...takde idea lagi...nak gosip pun tak tau nak gosip pasal sape...nak cite pasal diri sendiri kang syok sendiri plop...hehehe...ewwaaahhhh...

so, sila la tengok quotes yg kat bawah ni... :)

mungkin sesapa yang selalu singgah ke blog sally akan pelik...kenapa sally suka cari quote...actually bagi sally...quote ni macam bahasa kiasan...sally nak straight forward tak reti...takut ade yg kecik hati...so,kita kasi quote yg makan dalam...hahaha...sebab sally tau ade "someone" yg baca dalam diam... stalker!



eh, Encik Stalker terasa...? HAHAHA ...

-____-


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Talk Less Tuesday :)

10:11:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

1st Giveaway By Puterikasih.com

4:22:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

assalamualaikum...tadi lalu kat blog cheqkaq...nampak satu GA...so, nak join...sape nak join boleh la klik kat banner...join la ramai-ramai :)


“1st Giveaway By Puterikasih.com ini dianjurkan oleh Puterikasih.com dan ditaja bersama oleh All About CraftDikbiAzie NamicoJosrevalution @JRNurul SyarafinaAzziamiza, ZuhanifKiosk Vitamin, Cik YayaKimmie Serembanmaya.com dan Kaspersky Malaysia

sally tag kepada Cik Lisa....^_^

5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Mengidam Nasi Kerabu :(

12:34:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments

assalamualaikum...huihhh...dari semalam lagi sally dok asyik teringat kat nasi kerabu...alaaa...nasi yang warna biru...banyak sayur tu...yang ade keropok...sometimes ade daging bakar or ade ikan goreng...alaa...nasi kerabu...nasi kerabu...tak tau ker...?? *nak kena penampar sally ni...

pergghhh...sedaap gila kalau dapat solok lada tu...aiseh !! geram jer tengok aihhh....ade tak sesapa tau kat mana nak cari nasi kerabu time tengahari macam ni kat area Ampang...??

meleleh air liurrr....ade bawang putih tu lagi....aisehhh...boleh gila oo...kalau tak dapat hari ni !!! ^_^


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Nak ke Bandung lagi !!

11:13:00 AM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum....haiii !! dah lepas final exam...kita kena pergi "release tension" bak kata budak-budak kolej/universiti sekarang ni...hehehehe...so, sally dengan family nak ke Bandung, Indonesia lagi...untuk kali kedua...cuba kali ni bukan untuk bersuka-suki...tapi ade urusan business pulak...hehehe....

sape-sape yang baru follow blog sally mungkin tak tau...so boleh baca kat sini atau kat sini kalau nak lebih kefahaman....actually kalau korang perasan ade daisypath kat bawah header blog sally...kat istu state another 1 week and 5 days more to go...tolak cuti Maulidur Rasul dgn Thaipusam...haaa...I have more less around 1 week to go !! eh...rasa tak sabar sangat nak pergi....*even untuk kali kedua

ohhh...kalau ade yg masih ingat...semasa ketiadaan sally kat Malaysia...sally ade anjurkan satu GA...iaitu Holiday GiveAway By Sally Samsaiman...saudari yg menang tu dapat sehelai t-shirt "I LOVE BANDUNG" macam yg kat bawah ni...



sally rasa macam nak anjurkan lagi sekali la GA ni...ade yang berminat tak...?? kalau ade 5 komen dari entry ni...sally buat lagi sekali GA ni...kalau tak...mmmm..........

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

OPM530...Final Exam !

2:30:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments



assalamualaikum...ini entry auto publish...masa anda tgh membaca ni...sally masih dalam dewan peperiksaan...sedang berjuang untuk menjawab paper akhir untuk semester ni...OPM 530 ( Operation Management ) ... doakan semuanya selamat dan sally tenang menjawab peperiksaan yer...sayang korang semua...i'll be back the day after tomorrow guys :)


3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday! *Final Exam Mood :)

4:11:00 PM Sally Samsaiman 7 Comments


7 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Demam :(

2:32:00 PM Sally Samsaiman 5 Comments

Assalamualaikum...sally demam...tapi tak dapat MC sebab kerja byk bertimbun-timbun, kalau ambik MC pun bukan boleh cuti...sedihnya rasa...macam dah tak larat nak angkat kepala ni...

PC office yang baru ni buat hal pulak...hbs hilang semua kerja yg di buat....bertambah lagi sedih...dan sedih...bos pulak kejar date line...esok pulak cuti....jadi terpaksa la siapkan semuanya sekali hari ni... :(

Esok ada last paper final exam...mintak semua doakan sally baik dari demam ni dan buat yg terbaik untuk esok hari...semoga Allah bagi kekuatan untuk sally hadapi hari esok...


5 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Segmen : Blog Makeover!

4:39:00 PM Sally Samsaiman 6 Comments

assalamualaikum...eh...ehh...tiba-tiba pulak...tadi baru tulis pasal sape nak edit blog sally?? ... tiba-tiba terpandang kat post yang nieza buat segmen untuk blog makeover...eh...macam orang mengantuk disorongkan bantal pulak kan...hhihih....




tadaaa...kan seronok tu...mudah pulak kan...haihh...sila-sila la rajinkan diri untuk tekan SINI...

kenapa nieza kena tolong makeover blog sally...??

:: sebab kan nieza...sally tak reti nak edit blog...so,sudilah kiranya mencantikkan blog sally...tak sama cantik mcm nieza punya pun takpe...janji cantik sikit jer...hehehhe :)

6 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Sape nak edit blog sally...??

3:54:00 PM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum....nak dipendekkan cerita...sally bosan la tengok layout blog sally...sesape yang rajin tuh...yang baik hati and yang nak dapat upah tu...sila la komen kat ruang komen sally yer...jangan la upah sampai berpuluh beratus pulak...janji dapat yg elok sikit :)

okay ??

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Jom tingkatkan followers sampai lebam

1:13:00 PM Sally Samsaiman 39 Comments

assalamualaikum...tadi berjalan sambil singgah ke blog Carl Lesmana...sebab sally dah lama rasanya tak join segmen or GA mana-mana blogger sebab sally busy sikit hujung tahun lepas...biasa la...kelas lagi...keja lagi...mana nak sempat...blog pun terabai jugak...

so, jom kita join!!!


katanya suruh bagi tau...berapa follower sekarang...

total kanak-kanak riang yg follow sally : 477

Jom Join! klik sini ^_^

39 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

"Ma, rindu la kat adik..."

11:49:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

assalamualaikum...ni bukan sally nak suruh korang baca novel ke cerpen ek...hihihi...ni sally nak cerita pasal kakak sally...hihihi...kalau nak cerita salah silah keluarga kang...berjela pulak panjangnyaa...nak dijadikan cerita...sally ada 4 orang adik beradik...tapi ade 2 mak tapi ayah,ayah yang sama...so, mmg adik beradik kandung tapi lain mak jer...mak kandung sally, sally panggil ibu...mak tiri sally pulak sally panggil mama...

MAMA
IBU
nak dijadikan cerita....sally mmg duduk dgn mama sejak sekolah rendah sampai la hbs sekolah menengah...sebab ibu sally keja syif...time cuti baru sally balik sana...sebab masa umur sally 2 tahun lagi ibu dgn arwah papa dah cerai :(

ok! back to topik...sally ade sorang kakak jer...tapi kakak sally ni perangai dia pelik sikit...dia ni kategori perempuan yang "heartless" laa...hihihi....sebab dia tak kisah ape yang jadi kat orang...as long as dia punya life orang tak kacau dia...dia pun jenis yang x kisah, tak ambik tau janji dia belajar elok...hahahaha...dia ni pun tak reti nak express perasaan dia...sayang ke...sedih ke kan...muka dia sama jer...lagi satu dia ni ganas...orang akan kata dia kasar kalau x kenal dia...istilah gurau kasar mmg sesuai la... :)


mesti korang boleh agak mana satu kakak sally kan...hahahha...takkan yang pakai tudung purple tu...hihii...lepas SPM sally dah duduk balik dgn ibu sally...lagipun kan sally belajar amik diploma kan...so,mmg jarang jumpe...sebulan sekali pun susah la nak jumpe...hiihihi....sebab akak sally sambung degree kat UiTM...sally pun jarang balik sebab sally pun duduk asrama...hohoho...

sekarang ni masing-masing dah kerja...kadang-kadang kalau boring sally akan balik umah mama...sebab umah mama dekat jer dgn office sally...tapi akak sally balik umah hari jumaat-ahad jer sebab dia pun kerja kat Puchong...stay kat rumah company kat sana...sebab susah kan nak ulang alik setiap hari...

semalam sally g umah mama...saje melepak kat sana lepas pergi umah kawan sally kawen...ni dialog sally dgn mama, sebab time ni kakak sally takde kat rumah :

sally : mama, kak girl mana??
mama : dia keluar dgn abg shahrul...
sally : ooo...jadi ker dia nak tunang tahun ni ma..?
mama : jadi la...semalam kan dia call kamu...dia tanya kedai emas tu...dia dah beli pun cincin...
sally : laa...yeke...ingat dia nak survey jer...bersungguh betul...
mama : dia kata rindu kat kamu...
sally : sape..?
mama : kakak kamu la...dia kata,
"rindu la kat adik ma...lama dah dia tak balik sini...kalau tak dulu selalu jer borak dgn dia.."
sally : eh..? ada perasaan pulak kak girl...? hahaha...

actually kesimpulannya sally nak cakap...ikatan darah mmg susah nak putus kan...even kita jauh...sebab dia keja kat Puchong, balik hari sabtu ahad jer...tapi, ingatan...doa...sentiasa kita titipkan sebab kita sayang kat orang tu kan...lagipun...tak semua benda kita rasa selesa nak cakap dengan orang tua(parents) kan...sebab kan,kadang-kadang dorang tak paham ape yang jadi...iye dak...??

lagi satu....sally happy sebab..."KAKAK AKU DAH ADA PERASAAN....HAHAHAHHA"

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

samsung galaxy s3 vs samsung galaxy s3 mini..

4:54:00 PM Sally Samsaiman 8 Comments

assalamualaikum...sekarang ni ramai yg tgh perkatakan tentang rebate RM200 yg kerajaan bagi untuk beli smartphone tu...sally pun tak terkecuali untuk membeli...sebab handphone yg sekarang dah daftar "kubur" dah...alahai....sungguh sally sayang nak tukar henpon...tapi apakan daya....henpon ni dah mintak tukar...asyik mati sendiri...kadang-kadang skrin poblem...mmm...dah la ni jer kenangan dengan arwah ayah sally...

lepas menilik smartphone yang wujud dalam malaysia yang sesuai ikot bajet...sally rasa macam nak beli samsung galaxy Note 2 or samsung galaxy S3....actually bukan sally nak ikut peredaran zaman teknologi ke ape...tapi sebab nak mudah bukak slide masa ke kelas...maklum la kan...orang keja sambung PJJ...susah!

ingat nak ambik tab...tapi henpon pon rosak...so nak cari yang boleh bukak...both...yang boleh pakai untuk ke kelas and yang boleh pakai sebagai telefon...nak ambik tab 7.0...susah nak bercakap pulak...tapi bila tengok harga Samsung Galaxy Note 2...macam kena ikat perut sebulan! tgk harga samsung galaxy S3...macam takde beza...eh..nak ikat perut konon...errr

search punya search...jumpa ni...


eh...ada samsung galaxy s3 MINI !! ingatkan IPAD je ade Ipad Mini...S3 pun ade jugak...harga mmg berpatutan macam bajet sally...spec memang la tak boleh nak banding dengan Samsung Galaxy S3 yg besar...kan...mesti ade kelainan sikit...ni sally copy dari web yang sally baca...


Samsung Galaxy S3 LTE Samsung Galaxy S3 Mini
Display
Screen size 4.8in 4in
Resolution 1,280 x 720 pixels 800 x 480 pixels
Pixel density 306ppi 233ppi
Type Super AMOLED Super AMOLED
Processor and battery
Family Samsung Exynos 4412 NovaThor U8420
CPU Cortex A9 Cortex A9
Cores Quad-core Dual-core
Clock speed 1.4GHz 1GHz
GPU Mali-400MP Mali-400
Battery 2,100 mAh 1,500 mAh
Claimed 3G talk time Up to 11h Up to 7h
Storage and memory
RAM 2GB 1GB
Internal storage 16GB 8 / 16GB(market dependant)
microSD Yes (up to 64GB) Yes (up to 32GB)
Camera
Megapixels 8MP 5MP
Resolution 3,264 x 2,448 pixels 2,592 x 1,944 pixels
Video 1080p 720p
Front-facing camera 1.9MP VGA
Wireless
UK Network 4G (LTE) 3G
Wi-Fi 802.11 a / b / g / n 802.11 a / b / g / n
NFC Yes Yes
Bluetooth v4.0 +HS (A2DP/AVRCP) v4.0 (A2DP, LE, EDR)
Built-in charging No No
Dimensions
Size 136.6 x 70.6 x 8.6mm 121.55 x 63 x 9.9mm
Weight 131g 120g
Operating System Android 4.1 Jelly Bean Android 4.1 Jelly Bean

Baca lagi kat sini : Samsung Galaxy S3 vs Samsung Galaxy S3 Mini

mmmm...sekarang terfikir...worth it tak sally beli yang mini ni..? korang rasa macam mana...????

8 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

4th January !

9:30:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

assalamualaikum...

hari ni hari pertama...paper pertama untuk final exam sally untuk semester pertama...

takot sangat!! 

tolong doakan sally yer...

**lama dah rasa tak ambik exam...haiyo!! 

**heart beating...dupdap dupdap...macam nak tercabut!!


**ini entry auto publish

1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

3th January!

11:19:00 AM Sally Samsaiman 1 Comments

assalamualaikum...hari ni sally cuti...persiapan untuk menghadapi peperiksaan akhir esok hari...mintak semua doakan sally yer...sally takkan online sampai isnin (7th January 2013)...sebab sally start cuti hari ni...

ohhh....ya! ni entry auto publish...so,kalau sally tak blogwalking taau balas komen...jangan marah yer...hari isnin nanti insyaAllah sally jenguk balik...

tolong doakan sally yer...^_^

Love & Hugs..


1 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Wordless Wednesday!

10:52:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

assalamualaikum...

UiTM Final Exam : 4,5,17 January 2012

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!