Thursday, October 25, 2012

Khamis ... hehehehe ...

8:59:00 AM 7 Comments
assalamualaikum...

hari ni khamis...kalau ikut kalender sally...hari ni 9 Zulhijjah...
sape puasa sunat hari ni..? bestkan sape yang pose...dapat 2 pahala...puasa sunat & puasa sunat khamis...
sally..? err...no komen...wee~

eh...sebenarnya...sally takde benda nak update...mcm life minggu ni bosan sangat...hhuhuhu...so,sally nak update pon macam takde motif...

btw, semalam bukak i-class...sambil-sambil check kelas...tibe2 nampak lecturer post,

 "selamat hari raya aidiladha...drive carefully...btw, I dah upload soalan assignment 1...hantar lepas raya"

erk! tak macam kejam ker..? alahai...menyesal bukak sebelum raya...nak buat-buat tak tahu pun susah..hihihi...ohh..lupa nak cakap...minimum is 10 pages! a'ah...mmg 10 pages minimum assignment tu...sally ni nak dapat 1 pages pun berpeluh dahi !

hahahha...tapi orang kata...adat la belajar kan...kena adapt or accept all the things in life..suka tak suka...kena jugak buat kan...demi segulung ijazah...walaweyy~

tahun ni sally x balik kampung...sebab mcm terhad sangat masa nak g balik kan...so,stay rumah...tgk astro..hehehe..yela...nak merewang pun gaji tak masuk lagi..oppss..hehehehe

dah la...macam makin lama makin merapu..so,

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA... ^_^


Saturday, October 20, 2012

Sabtu & Ahad.

12:03:00 PM 4 Comments
assalamualaikum...

hari ni sabtu...keja,esok ahad...haihh...
penat la...
esok ade kelas pulak...
kena ke UiTM Shah Alam untuk itu...

masih bizi..tak sempat nak update blog or BW korang...

insyaAllah, minggu depan free sikit sally g jenguk korang..


Tuesday, October 16, 2012

Perbezaan Cinta, Sayang, Minat dan Suka.

4:34:00 PM 2 Comments

CINTA. SAYANG.MINAT.SUKA

Manusia ini kadang kala terlalu kompleks, terutamanya kalau berkait dengan hati dan perasaan. Korang pernah tak rasa keliru dengan hati masing-masing?

CINTA kah?

SAYANG kah?

MINAT kah?

atau sekadar SUKA kah?

Jom kita kupas, mana tau lepas ini korang lebih kenal hati dan perasaan sendiri?


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau buleh nak dia tahu.. dan kita sebuleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya.

(dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita.

(dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…

(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya perut kita dah nak pecah sbb ketawa banyak sangat…)
Minat - sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.

(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan)

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat, suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu.....Pendapat korang pulak macam mana?

Friday, October 12, 2012

ANNOUNCEMENT !!

8:23:00 PM 2 Comments
assalamualaikum..

saya mewakili cik sally ingin memohon seribu kemaafan kepada semua peserta-peserta yang join Holiday GA by Sally Samsaiman .. oleh kerana cik sally tersangat-sangat la busy sejak balik bercuti neh, beliau tak sempat nak update blog. and nak umum sapa pemenangnya. by then, insyaALLAH esok cik sally akan umumkan sapa pemenang tuk Holiday GA by Sally Samsaiman okay? :) stay tune okay!

dibebel oleh,
cik bintang a.k.a Syifa' Azhar :D

Monday, October 8, 2012

Masih dalam MOOD bercuti .

3:23:00 PM 4 Comments
assalamualaikum...

hari ni isnin...bosan...masih dalam mood bercuti...

masih terasa macam dekat Bandung..

nanti baru update pasal vacation...

meja penuh dengan SEMINGGU PUNYA KERJA!