Saturday, September 29, 2012

I'll be AWAY ~

9:06:00 PM 2 Comments
assalamualaikum...alhamdulillah...akhirnya...masa yang ditunggu...sally akan berangkat ke Bandung pagi esok...flight pada pukul 6.20am nanti...doakan sally selamat pergi dan selamat pulang...kali ni pergi dgn mama and akak jer...so,survive la kami bertiga kat situ...

memandangkan sally takde untuk tempoh masa seminggu...sally ade buat satu GA yg akan di auto publish tepat pukul 12am malam ni...jangan lupa join tau!

till then, will be missing you guys...love and hugs! :)

nah!! coklat untuk semua...jgn nakal-nakal tau! ^_^

Friday, September 28, 2012

I LOVE when the calender state that today is 28th.

12:18:00 PM 0 Comments
assalamualaikum...salam jumaat...

SENYUM...kan elok sedekah hari Jumaat ni...hehehehe
kenapa dengan 28th..? malu la nak jawab...ehee...sebab setiap bulan pada tarikh 28th...kan...mmm...sebab...kan...errr...GAJI MASUK!


hoyeahh...alhamdulillah...bulan ni dapat bonus...nampak cantik la sikit payslip bulan ni...syukur...syukur...terasa kekuasaan Allah...sentiasa memberi rezeki...kadang tanpa kita duga kan...Allah sayang kita sebenarnya...^_^



lagi sekali sally panjatkan kesyukuran kepada Allah SWT...sebab akhirnyaa...akhirnya...setelah genap setahun bekerja dekat sini...Allah tu Maha Kaya, telah membuka pintu hati bos kesayangan sally untuk naikkan gaji...syukur...alhamdulillah...tapi tu cerita bulan depan pulak...ehee...

sebabkan hari ni jumaat...lunch time pun lama sikit dari biasa...so, jap lagi nak keluar g bank...al-maklum la kan...dah gaji...eheee...

suka bebenor ye sally bile dapat gaji...hehehhe...boleh shopping lebih sikit dekat bandung...

Thursday, September 27, 2012

Fesyen : Plussize blogshop

3:00:00 PM 6 Comments
assalamualaikum..

ehh...jangan la buat muka pelik camtu...yela...asyik-asyik tgk orang post blogshop pasal baju yang cantik-cantik tapi untuk org yg saiz kecik yg comel lote...hiihihi...disebabkan sally punya saiz ni dua kali ganda dari orang yg comel lote ni...ehee...sally ambik kesempatan ni untuk kenalkan satu blog yang jual pelbagai baju untuk plus size...

so,kepada yg saiz comel tuh...boleh la jenguk ke blog kak Jess

link --> Jessabella pluzsize stealz

kat sini baju dia ikot trend..mostly harganya sgt berpatutan dan kualiti dia mantopp.. tak kan pernah mengecewakan...sally banyak beli long dress and cardigan kat sini...

syukur...even though owner dia chinese...tp dia sgt peramah and senang kalau kita nak bertanya pendapat dia tentang fesyen utk org cecomel ni...ehee..so,sesape yang berminat...boleh la kesana...

siapa kata orang comel tak boleh berfesyen...? ^_^

ni antara contoh dress and etc :



Friday, September 21, 2012

Dia ni kucing ke haa....nnn...tuuu...?

11:22:00 AM 7 Comments
assalamualaikum...actually kan...semalam masa masuk office...awal sgt...time tu sally sorang je yang ade...tibe-tibe ade dgr kucing meow-meow...seram sebab bunyi sayu jer...so,buat-buat takde pape...

menjelang ptg dengar lagi...sally tanya kat kawan sebelah...

Sally : wehh, ade dengar bunyi pape tak..?
Fiza  : mane ade...kau ni...
Sally : takde ke..? aku dengar bunyi kucing la...(time ni jugak la kucing tu nak diam)
Fiza  : dah la...aku takde dengar...buat keja laa!

err...sebab kan dia x dengar...so, sekali lagi terpaksa buat-buat takde pape.. =.=" 
*yeaa...mmg time tu seram!


hari ni..Jumaat...sore kucing meow-meow tu makin kuat...mcm nak roboh bangunan ni...kawan sally, Atid pegi jugak tengok...dalam store yg mmg tersangat jarang kami bukak...and....kami jumpa...


err...kesiann...dia sekor jer yang ade...mak or adik beradik lain tade...duduk pulak atas simen...kesian dia kesejukan..lapar lagi....sally pun bg jer la susu dutch lady full cream...tu pun amik kat kak Aiman...akak yg keja kat sini...n sally masukkan dia dalam kotak kertas A4...pastu letak kain buruk...kesian diaa...even sekarang sally masih lagi terfikir yg dia ni betul-betul-betul ke kucing...

kaki dia comel...macam pakai stokin...so,sally namakan dia, 'Socks'...hehehe...dia dah selamat sampai kat rumah...abg sally dtg ambik tadi...

p/s : korang rasa dia kucing ker?

Thursday, September 20, 2012

Karena Ku Cinta Kau .. eh eh ...

2:39:00 PM 2 Comments
assalamualaikum...

hari khamis sejuk lepas hujan lebat dekat Ampang, membawa diri terbang..ala ala lagu zizan...eh eh...lirik lagu ni..saje nak share...lagu BCL...or as known as Bunga Citra Lestari...alaaa...bini Ashraff Sinclair tu laa...quite a nice lyrics...a very deep meaning..to me..seriously...ok..? Meh kita karoke .. lalalala ..
*jgn la hujan lebat balik..teeehee

Jika ada yang bilang ku lupa kau
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku tak setia
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Jika ada yang bilang ku tak baik
Jangan kau dengar
Jika ada yang bilang ku berubah
Jangan kau dengar
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau selalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Jika kau tak percaya padaku
Sakitnya aku
Jika lebih dengar mereka
Sedih hatiku
Banyak cinta yang datang mendekat
Ku menolak
Semua itu karena ku cinta kau.. kau..

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau

Saat kau ingat aku ku ingat kau
Saat kau rindu aku juga rasa
Ku tahu kau slalu ingin denganku
Kau tahu ku juga ingin denganmu
Ku tahu kau s'lalu ingin denganku
Ku lakukan yang terbaik
Yang bisa ku lakukan
Tuhan yang tahu ku cinta kau 

**lirik ni saya tujukan khas kepada awak, Adam Levine . HAHAHHAHAHA


Ok...main-main jer...jgn marahh...have a nice Thursday people! :)

Wednesday, September 19, 2012

1 year of SERVICE.. ^_^

12:40:00 PM 5 Comments
assalamualaikum...

19/9/2011 - 19/9/2012
 
 

yeay...alhamdulillah...hari ni genap sally setahun berkhidmat dekat company sekarang...huihhh...penat lelah sally...actually kalau nak dikira...sally dah ade dlm company ni setahun 3 bulan...tp sebab 3 bulan tu tempoh sally menjalani latihan praktikal...huihhh...lama kan!

actually sayang nak tinggalkan company ni...tp demi nak cari pengalaman baru kan...nanti-nanti la sally cari keja lain...sebab buat masa ni nak tumpukan perhatian dekat pelajaran sally dekat UiTM ..

kan...? nak tunggu bos belanja makan la...tak pun mintak naik gaji...hehehe...ok tak..?

*errr...orang lain dah koje nam ploh lapan tahun pun tade kecohh sally oii...

AAK.. ?


Friday, September 14, 2012

Thursday, September 13, 2012

Monday, September 10, 2012

Doa elak sihir dan pukau.

3:16:00 PM 2 Comments
Assalamualaikum...

Hari ni isnin...sangat mengantuk ! padahnya bila tak reti nak tido awal even dah tau nak kena keja hari isnin kan...hhihi...hari ni nak kongsi satu doa...doa elak sihir & pukau...

kenapa tiba-tiba..?

rasa macam kena tau semua ni...doa ni pun sally ambil dari blog Tazkirah..
Untuk menghindarkan diri dari sihir atau ilmu pukau, lakukan amalan berikut setiap hari :


1. Baca doa berikut:



“Dengan nama Allah, tidak akan berlaku kemudaratan di samping nama-Nya itu, sesuatu yang turun dari langit atau dari bumi, dan Dialah Allah yang Maha Mendengar, lagi Maha Mengetahui.”


2. Ayatul Kursi
3. Al-Muawwizat (Surah al-Ikhlas, al-Falaq & an-Naas)
4. Berniat lakukan amalan di atas agar Allah hindarkan dari apa jua bahaya.

Semoga Allah pelihara kita semua dari segala malapetaka dan gangguan...insyaAllah..

Wallahualam..


Thursday, September 6, 2012

Mana ada nangis , mata masuk habuk .

3:41:00 PM 0 Comments
assalamualaikum...
minggu ni sally rasa sedih...
entah...macam rasa tersisih...mungkin sebab kena buat semua sendiri...
berdikari...

minggu ni minggu yg seringkali setiap kesalahan orang lain...diletak atas bahu sally untuk terima hukuman...

keluarga...
pun masih sally rasa tersisih...
mungkin perasaan sally...mungkin juga bukan...

maaf atas entry yang tidak bermotif..

cuma tak tau nak cakap kat sape..

x tau nak luah kat sape..

takpe...Allah kan ade..kan?