Masa yang sesuai minum air.

11:29:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...helo...helo...hihihi...malam ni...before nak masuk beradu...sally nak kongsi satu rahsia...heheheh....rahsia yang sgt tak rahsia...*hadoi...cakap berputar...ok la...ni haa....rahsianya...masa yang sesuai utk minum air...bukan la afdal time ni jer...just time ni ade kebaikkan kepada sistem tubuh badan kita...



Minum dua gelas air masak  SELEPAS BANGUN TIDUR . Ianya membantu mengaktifkan organ dalaman

Minum segelas air masak 
 30 MINIT SEBELUM MAKAN . Ianya membantu penghadaman dan membuatkan perut lebih bersedia memberi ruang untuk kemasukan makanan .

Minum segelas air masak 
 SEBELUM MANDI . Ianya membantu pengaliran darah dan mengurangkan tekanan darah .

Minum segelas air masak 
 SEBELUM TIDUR . Ianya dapat mengelakkan terkena strok dan serangan jantung ketika tidur .



lagi satu...sally pun pernah nampak...orang cakap...masa yang sesuai minum air...antara pukul 1pm - 7pm...sebab time ni...masa untuk sel darah merah kita nak renew...ala-ala nak tumbuh sel baru la gitu...ok ?


tak kisah la bila-bila pun...janji air putih jangan tinggalkan...


credit to : Blog Pen Patah & tempat isi air mesin Dr. Sukida . hihihihi .

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Pernah makan ni ?

2:11:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments

assalamualaikum...haiii !! hari ni semua ade kat rumah mama sally...ada akak sekali...so hari ni kami nak masak...weee...hari ni resepi hari ni...bihun soto, bergedil ... and tambahan hari ni ... PAI TEE ~ ...


pernah makan tak pai tee? kalau yang selalu g The Chicken Rice Shop...mesti selalu makan...benda ni mmg feberet sally dgn akak...so, hari ni kami nak buat benda ni...sesape yang suka mkn sayur tu...sally sarankan korang cuba la buat...tp kena ada acuan dia dulu...banyak jual dekat bakery shop... ok ?

sally nak keluar beli barang ni...wee ~ x sabar rasa nak masak...ohh...hari ni berbuka berempat je...tunggu abang sally balik...ok ! babai ~ have a pleasant Saturday peeps ! 

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!