Movie | Pixar's BRAVE .

1:52:00 PM Sally Samsaiman 0 Comments

hari ni nak cerita pasal cerita ni...baru keluar kat panggung 22 June lepas...kenapa kartun...entah...mungkin sbb Pixar punya kot...ok la...ni ade sikit review synopsis dia ..

"Since ancient times, stories of epic battles and mystical legends have been passed through the generations across the rugged and mysterious Highlands of Scotland. In “Brave,” a new tale joins the lore when the courageous Merida (voice of Kelly Macdonald) confronts tradition, destiny and the fiercest of beasts.
Merida is a skilled archer and impetuous daughter of King Fergus (voice of Billy Connolly) and Queen Elinor (voice of Emma Thompson). Determined to carve her own path in life, Merida defies an age-old custom sacred to the uproarious lords of the land: massive Lord MacGuffin (voice of Kevin McKidd), surly Lord Macintosh (voice of Craig Ferguson) and cantankerous Lord Dingwall (voice of Robbie Coltrane). Merida’s actions inadvertently unleash chaos and fury in the kingdom, and when she turns to an eccentric old Witch (voice of Julie Walters) for help, she is granted an ill-fated wish. The ensuing peril forces Merida to discover the meaning of true bravery in order to undo a beastly curse before it’s too late.
Directed by Mark Andrews and Brenda Chapman, and produced by Katherine Sarafian, “Brave” is a grand adventure full of heart, memorable characters and the signature Pixar humor enjoyed by audiences of all ages. The film takes aim at theaters on June 22, 2012, and will be presented in Disney Digital 3D™ in select theaters.
A grand adventure full of heart, memorable characters and signature Pixar humor, “Brave” uncovers a new tale in the mysterious Highlands of Scotland where the impetuous Merida (voice of Kelly Macdonald) defies an age-old custom and inadvertently unleashes chaos, forcing her to discover the meaning of true bravery before it’s too late.”
cerita ni based lebih kepada pahlawan zaman dulu dan semangat kekeluargaan ...macam biasa la...dulu kan jodoh mak ayah yang carikan...sama jugak macam Merida.. cuma bezanya...si Merida ni x macam puteri yang lain...yang comel...dia suke memanah..hihi...

kuda yg selalu g merantau dgn Merida .. Angus .. kaki dia cantik kan ?
3 adik kembar Merida...semua lelaki...buas + ganas !
Bonda dia Queen Elinor + ayah dia ..
so,sesapa yg belum g tengok...baik g cepat...x rugi kot sebab mmg lawak gila cite ni...asyik ketawa jer...scene yang sedih pun nak gelak jugak...jgn lupa g tgk tau ! =)

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai PEMENANG segmen : MY BFF !!

1:14:00 PM Sally Samsaiman 17 Comments

Haiii !! assalamualaikum...mesti ramai yang tunggu keputusan untuk segmen yang sally buat utk bufday BFF sally kan...alaaa...segmen yang ni...haaa ! dah ingat ke tak ?? hihihi...ok ! jeng jeng jeng ... pemenang untuk segmen sally...ade 5 kategori kan !! meh tengok kat bawah nii !! sorry tau sebab ade sedikit pertukaran last minute...ampun-ampun sgt tau !!

 haaa ! so, semua kategori dah ade pemenangnyaa...yang mane x menang jgn la marah jangan sedih-sedih tau...hihihi...lain kali sally buat GA pulak ke... x pun segmen baru...tau!

:
:
:
:
:
:
:
:
:


chop ! hihihi...sally terasa bermurah hati pulak...emmm...sally sponsored lg 2 hadiah nak tak ? hihi...alaa...tapi hadiah biasa-biasa jelaa...nak tak ? kalau xnak pun sally tetap nak bg kat :
  1. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  2. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html 
mesti ramai nak tanya kenapa sally nak bg jugak kat dorang ... mmm ... alasan dia simple jer... sbb sally rasa dorang deserve to be win .. hihihi...yg lain jgn kecik ati tau...kalau boleh bg kat semua, dah lama dah sally bg!


so...kepada yang dah menang ! sila email kat sally, sallysamsaiman@yahoo.com dalam tu sertakan nama, url blog, no henpon & alamat kalau boleh dalam minggu ni laa...sesape yang x claim hadiah dia ! sally simpan buat pusaka ! :)

17 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Cacing kerawit hidup dalam keriangan ...

11:01:00 AM Sally Samsaiman 3 Comments

hahhaha...macam tagline genting...kota keriangan...ehee...assalamualaikum ! hahahha...just nak kongsi dgn korang...hari ahad ari tu sally g belanja cacing kerawit dalam perut ni makan Seoul Food...alaa...nak feeling-feeling g korea la kononnya...ehee...

restoran yang menjadi pilihan sally dgn kawan sally...ni haa !


Dubu-Dubu Seoul Food...dekat dalam Mid Valley...hihihi...entah kenapa teringin nak menggedik nak makan korea-korea sangat...hahahha...nak kata sedap sgt tak la...al maklum la kan...tekak melayu..mane boleh nak makan benda-benda yang luar kawasan Malaysia ni...ehemm...mengada !


air yang atas tu sally punya...pilih Peach Tea..hihi..SEDAAP GILA ! hihihi...tapi kesian kat kwn sally...dia minum yg bawah tuh...barley kalau x silap...tapi dia ckp x sedaap...n btw,sally rasa pun mmg sgt x sedap...mcm barley hangit ! eheemm...

now ! makan time ... sally amik chicken bulgogi set dgn nasi sebab lapar sgt time tu...tapi actually kalau amik beef bulgogi lagi sedaap tau ! dalam set ni ade chicken bulgogi, 3 different flava of kimchi dengan seaweed soup...kalau amik nasi...kena amik set laa...



alaaa ! lupa nak amik gambar kawan sally punya makanan...sebab dah lapar sgt ! dia mkn sweet and spicy chicken...biase jela...sedap jugak ayam dia...pedas-pedas manis...aicehh ~ sebab tamak sgt kan...kitorang pun add on Dubboki...dubboki ni dalam bahasa omputihnya...rice cake...sumpah sedap tapi sumpah jugak pedas gila ! dia dalam tu ade rice cake, telur, fish cake .. kalau korang suka tgk cite korea ... yang dorang salu mkn kat tepi jalan tuh ..

dia mmg buruk sbb dah kena mkn baru amik gambar .. gelojoh !
hihihi...kesimpulannya...korang kena rasa....sekali sekala je pun...atleast kita tau jugak kan ape rasa makanan org luar...kan ? hihihi ... insyaAllah next time nak g lagi...nak makan ramen !

3 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!