Absolute Chocolate by Secret Recipe

10:50:00 PM Sally Samsaiman 2 Comments


ellooo~ assalamualaikum sume...arini kan, sally g teman kawan sally lunch dekat Dapur Penyet...restoran yg jual ayam penyet tuh...sebelah dia ade restoran secret recipe...so, kawan sally pun nak beli kek untuk adik dia sbb adik dia dok asyik mintak aje...sally pun macam dah lama x makan kek...I meant kek secret recipe laa kan...kalau kek yang buat sendiri tuh dah biasa sangat...

Absolute chocolate ni...kek baru...lepas kek creme brulee tuh...tgk dari tekstur pun mmg sangat absolutely 100% chocolate...dia x muak sangat...just nice laa...btw, mmg harga per 1 slice cake dah naik ek ? sally tgk xde pon yg harga below than RM7 dah sekarang...


ohh...btw ! absolute chocolate ni mmg sgt la absolute delicious tapi jgn lupa...harga per slice juga sgt la absolute expensive ! it was RM10/slice yee...xde la RM7 ke RM8 ...RM10 ye...kadang x paham ape yang mahal sgt...tp dah sedap kan...hadap kan ajer lerrr ~ haaa...sape2 yg dah gaji tuh, boleh la pegi try...

2 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

Senarai nama peserta untuk Segmen : My BFF

3:22:00 PM Sally Samsaiman 13 Comments


olla ! korang...haaa ! masa yang dinanti dah tibaa ye...sini sally nak senaraikan semua nama peserta yang dah join segmen sally yang telah berlangsung since 6 Jun sampai hari ni...26 Jun...haaa ! lupa nak cakap dgn korang...bufday kite punya judges ni, syifa' semalam (25 Jun)...hihihi...dah tua dah dia...happy bday syg !

listed dekat sini...ada seramai 33 orang yg join...sikit jer...but alhamdulillah laa kan...kurang sikit competitors kan? nnt banyak la peluang nak menang...ye dak? aicehh ~

  1. http://queenloveking129.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  2. http://missobsesi.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  3. http://opzzpinky.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  4. http://cikharty88.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  5. http://liyana-fauzi.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  6. http://thethousandyearstory.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  7. http://ayut-akumanusiabiasa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  8. http://justforfund.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  9. http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  10. http://eisya-watever.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  11. http://apy-ahmasa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  12. http://ceritaladiespurplegc.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html 
  13. http://effahsimplygirl.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  14. http://clueless-lifeee.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  15. http://nuratiqahnajihah.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  16. http://kpoppers-bloggers.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  17. http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  18. http://eira-shamiera.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  19. http://anakadamsedangbercerita.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  20. http://numberoneofsyaa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  21. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  22. http://lamanbudakkecik.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  23. http://zieyaweasley-wwwzieyaslifecom.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  24. http://chentaeyqa.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  25. http://cintasampaisyurgaabadi.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  26. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/06/segmen-mybff.html
  27. http://realitihidupsaya.blogspot.com/2012/06/segmenmy-bff.html
  28. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  29. http://kimamoo.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  30. http://maggisedapselalu.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  31. http://ceritaedohayra.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  32. http://kataweup.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
  33. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/06/segmen-my-bff.html
sally dah mintak syifa' tolong pilih pemenang...insyaAllah dalam masa yang terdekat ni...hihihi...x sabar nak bg hadiah kat korang ! chop ! kalau ade yang sally terlepas pandang...bg tau ye...kot2 la ade yang join tp sally x list kat sini...ok?

sayang korang !! ^_^

13 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

SEGMEN : MyBFF

2:00:00 PM Sally Samsaiman 45 Comments

AWAS!!! ni sticky post ye sayang-sayang semua =)
untuk entry terbaru sila la scroll ke bawah ...

syukur...lepas banyak join GA and Segmen ni...dapat makin ramai kawan blogger...rupanya ramai gila yang ade blog dalam Malaysia ni...mungkin out from 28 million...ade 50% yang ade blog kot ?

ok ! jom review Segmen baru...sally saje je buat utk sume blogger2...yang mana ade BFF yang korang nak kenalkan dekat blogger...segmen ni sally buat khas utk birthday BFF sally yang incoming ni ( cik Syifa' Azhar ) ...so, nnt dia yg akan pilih pemenang yee...ehh...I love you la bintang !


nama pun dah "My BFF"
banyak la kategori nya kan...maafkan la banner yg x cantik sangat tu...
tapi x kisah kan..?? kan..?? kan..??

now, syarat-syarat penyertaan :
  • Wajib follow blog cik sally, blog cik atid dan blog cik syifa'
  • Wajib follow blog dan page semua sponsor (hadiah terpulang kepada sponsor)
          1) like NsJ Lovely Shawls dan follow blog cik eyqa
          2) like Craft MairaDiana dan follow blog Craft MairaDiana 
          3) like KamiZuzi Sweetcraft dan add page KamiZuzi SweetCraft (yg ni optional sbb dah nak penuh)
  • Letakkan banner di atas dan linkkan ke entry ni.
  • Buat Satu Entry Bertajuk : "SEGMEN : My BFF". Dalam entry korang, masukkan gambar bff korang..if possible ambik dgn gambar korang sekali...
  • Tagkan sorang rakan blogger korang, pastu ajak dorang join jugak.
  • Nak promote segmen ni pon bagus jugak, tapi x de hadiah bagi Top refferal la ye kawan-kawan.
  • Siap ? Hantarkan link entry ke komen. Link seperti : sallysamsaiman.com akan diabaikan.
  • Tarikh mula pada 6 Jun dan tamat pada 26 Jun 2012 pukul 2pm.
hehehhe...even utk Top Referral takde hadiah...tapi utk BFF ade hadiahnyaa...kategorinya ade 5...
  • BFF paling Cantik
  • (1 winner - hadiah sepasang inner dan shawls dari NsJ Lovely Shawls)
  • BFF paling Comel
  • (1 winner - hadiah keychain/hp strap from KamiZuzi SweetCraft )
  • BFF paling Serasi
  • (1 winner - hadiah sepasang inner dan shawls dari NsJ Lovely Shawls)
  • BFF paling Best
  • (1 winner - Voucher 5% dari Craft MairaDiana+1 tudung bawal printed)
  • BFF paling Sweet
  • (1 winner - small pillow from KamiZuzi Craft )
tunggu ape lagi ? senang je kan syarat-syaratnya...so, moh ler join ye kengkawan ! yeeeee...

*hadiah akan sentiasa di update...terlebih sponsor la pulak...hihihi...yg mana yg dah join tu xpe...stick to korang punya post jer :)

45 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!

26th June

8:34:00 AM Sally Samsaiman 0 Comments

*short entry before start keja..

hai ! assalamualaikum ! selamat hari selasa kawan2!! just nak inform...hari ni dah 26th June...so, segmen My BFF pun dah nak tamat...its 2pm today!! so sape yang belom join lagi , masih sempat tau !! don't waste your time...

klik sini kalau nak join !! cepat2...banyak hadiah tauuu !!!!

0 Orang Sayang Sally!:

Hi there! Thanks for stopping by and comment. Please be polite or else I'll just head my cursor towards the box and delete your inappropriate comment.

Hopefully all the info is useful for you and don't forget to come again! Much love!